Έγγραφο 2/2007 (28/06/2007)

«Διαδικασία και δικαιολογητικά για την ένταξη κινητών αξιών στη διαπραγμάτευση της Εναλλακτικής Αγοράς του Χ.Α.» όπως εγκρίθηκε με την από 28-6-2007 απόφαση του ΔΣ του ΧΑ και τροποποιήθηκε με την από 23-10-2008 απόφαση του ΔΣ του ΧΑ.

ΑΠΟΦΑΣΗ Νο 2

«Διαδικασία και δικαιολογητικά για την ένταξη κινητών αξιών στη διαπραγμάτευση της Εναλλακτικής Αγοράς του Χ.Α.» όπως εγκρίθηκε με την από 28-6-2007 απόφαση του ΔΣ του ΧΑ και τροποποιήθηκε με την από 23-10-2008 απόφαση του ΔΣ του ΧΑ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
(Συνεδρίαση της 28-06-2007)

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

ΜΕΡΟΣ Α:
Διαδικασία έγκρισης διαπραγμάτευσης μετοχών εταιρίας νια πρώτη φορά στην Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α. με ή χωρίς δημόσια προσφορά.

Η διαδικασία αναλύεται σε τρία στάδια, και αυτά σε περαιτέρω ενέργειες, ως εξής:

α) Στάδιο 1 :Αξιολόγηση αίτησης από το Χρηματιστήριο

1. Υποβολή από την εταιρία, από κοινού με τον Σύμβουλο / Κύριο Ανάδοχο, αίτησης ένταξης των μετοχών της στην ΕΝ.Α.

1.1 Η αίτηση συνοδεύεται από συμπληρωμένο ερωτηματολόγιο καταλληλότητας και από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Τα δικαιολογητικά καθορίζονται στα άρθρα 1 έως 7.

1.2 Αίτηση με ελλιπή δικαιολογητικά δεν γίνεται δεκτή. Συμπλήρωση του φακέλου επιτρέπεται μόνο με νέα αίτηση.

2. Παρουσίαση της εταιρίας από το Σύμβουλο για την αξιολόγηση της από την Ειδική Επιτροπή της παρ.3 του άρθρου 13 των Κανόνων Λειτουργίας της ΕΝ.Α

3. Έλεγχος και εκτίμηση επί των προϋποθέσεων ένταξης και αξιολόγηση της καταλληλότητας της εταιρίας, σύμφωνα με το Μέρος Α των Κανόνων λειτουργίας της ΕΝ.Α..

4. Ενημέρωση εγγράφως από το Χ.Α. του Συμβούλου/ Κυρίου Αναδόχου και της εταιρίας για τυχόν ειδικές κατά περίπτωση προϋποθέσεις που τίθενται από το Χ.Α., προκειμένου να γίνει αποδεκτή η αίτηση.

5. Απάντηση εγγράφως του Συμβούλου/ Κυρίου Αναδόχου για τις προϋποθέσεις που τίθενται σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο.

6. Απόφαση του Χ.Α. για την αποδοχή της αίτησης ένταξης στην ΕΝ.Α.

β) Στάδιο 2: Έγκριση Διαπραγμάτευσης στην ΕΝΑ.

Α) Με Ιδιωτική Τοποθέτηση / Με προσφορά που δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του Ν. 3401/2005

1. Ανακοίνωση του Συμβούλου από κοινού με την εταιρία για την έκβαση της ιδιωτικής τοποθέτησης / διάθεσης

2. Υποβολή στο Χ.Α. των δικαιολογητικών για την λήψη της απόφασης για την έγκριση ένταξης στην ΕΝ.Α. Τα δικαιολογητικά καθορίζονται στο άρθρο 4 της παρούσης.

3. Υποβολή στο Χ.Α. αντιγράφου του Πληροφοριακού Εγγράφου Ένταξης στη Διαπραγμάτευση σε έγχαρτη και ηλεκτρονική μορφή προκειμένου να δημοσιευθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του Χ.Α., συνοδευόμενο από την βεβαίωση του Παραρτήματος ΣΤ.

4. Απόφαση για την ένταξη από το Χ.Α.

5. Ενημέρωση της Εταιρίας και του Συμβούλου/Κυρίου Αναδόχου για την απόφαση
της ένταξης στο ΧΑ.

6. Ενημέρωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Β) Με Δημόσια Προσφορά

Πριν τη διενέργεια της δημόσιας προσφοράς:

1. Υποβολή στο Χ.Α. αντιγράφου της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της έγκρισης του περιεχομένου του Ενημερωτικού Δελτίου και της άδειας για τη διενέργεια της δημόσιας προσφοράς.

2. Υποβολή στο Χ.Α. αντιγράφου του εγκεκριμένου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Ενημερωτικού Δελτίου σε έγχαρτη και ηλεκτρονική μορφή προκειμένου να δημοσιευθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του Χ.Α, συνοδευόμενο από την βεβαίωση του Παραρτήματος ΣΤ.

Μετά την διενέργεια της δημόσιας προσφοράς:

3. Υποβολή στο Χ.Α. των δικαιολογητικών για την λήψη της απόφασης για την έγκριση ένταξης , εντός πέντε εργασίμων ημερών από το πέρας της δημόσιας προσφοράς. Τα δικαιολογητικά καθορίζονται στο άρθρο 5 της παρούσης.

4. Απόφαση για την ένταξη από το Χ.Α.

5. Ενημέρωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, του Συμβούλου/Κυρίου Αναδόχου και της εταιρίας για την απόφαση της ένταξης.

γ) Στάδιο 3: Έναρξη διαπραγμάτευσης

1. Υποβολή στο Χ.Α. των δικαιολογητικών για την λήψη της απόφασης για την ένταξη . Τα δικαιολογητικά καθορίζονται στο άρθρο 5 της παρούσας απόφασης.

2. Έλεγχος από το Χ.Α. της πληρότητας των δικαιολογητικών

3. Έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας εντός 15 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία εγκρίσεως από το Χρηματιστήριο της ένταξης των μετοχών.

4. α) Η αίτηση απορρίπτεται από το Δ.Σ του Χ.Α. αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ένταξης σύμφωνα με την παρούσα ενότητα ή και οι τυχόν ειδικές κατά περίπτωση προϋποθέσεις που έχει θέσει το Χ.Α.

Για την απόρριψη της αίτησης, το Χ.Α. ενημερώνει σχετικά την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, όπου αυτό απαιτείται - και γνωστοποιεί την απόρριψη στην αιτούσα και τον Σύμβουλο/ Κύριο Ανάδοχο.

Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης σύμφωνα με τα προηγούμενα εδάφια, η αιτούσα εταιρία μπορεί εντός 10 ημερών από την γνωστοποίηση σε αυτήν της απόφασης του Χ.Α., να ζητήσει την ανάκληση της απορριπτικής αποφάσεως του Χ.Α., εκθέτοντας τους λόγους στους οποίους θεμελιώνεται το αίτημα της. Αν το αίτημα της εταιρίας γίνει δεκτό, η διαδικασία ένταξης συνεχίζεται από το στάδιο που βρίσκεται.

β) Η αίτηση ένταξης απορρίπτεται επίσης από το Χ.Α. αν δεν εγκριθεί το περιεχόμενο του Ενημερωτικού Δελτίου από την ΕΚ.

Για την απόρριψη της αιτήσεως ένταξης , ενημερώνεται σχετικά η ΕΚ και η απόρριψη γνωστοποιείται στην εταιρία και τον Σύμβουλο / Κύριο Ανάδοχο.

5. Για την έναρξη διαπραγμάτευσης μετοχών στο Χ.Α., πρέπει να έχει διασφαλισθεί σύμφωνα με το νόμο η καταχώριση και εκκαθάριση των κινητών αξιών και να έχουν καταβληθεί οι συνδρομές (εφάπαξ και περιοδικές) που ορίζει το Χ.Α. με απόφαση του Δ. Σ για τις περιπτώσεις νέων εισαγωγών.

`Αρθρο 2
Διαδικασία ένταξης λοιπών κινητών αξιών για πρώτη φορά στην Εναλλακτική Αγορά με ή χωρίς δημόσια προσφορά

Για την διαδικασία ένταξης των κινητών αξιών παραστατικών κινητών αξιών και των λοιπών κινητών αξιών εφαρμόζεται αναλόγως το άρθρο 1.

Δικαιολογητικά νια την αξιολόγηση της αίτησης νια ένταξη μετοχών προς διαπραγμάτευση νια πρώτη <ρορά στην Εναλλακτική Αγορά, με η χωρίς δημόσια προσφορά.

ΤΜΗΜΑ Ι: Στάδιο αξιολόγησης της αίτησης ένταξης

`Αρθρο 1

Ι. Κατά την υποβολή φακέλου για την εξέταση της αίτησης υποβάλλονται τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Αίτηση της εταιρίας για την διαπραγμάτευση των μετοχών της στην ΕΝ.Α. του Χ.Α. (Ως Παράρτημα Α)

2. «Πληροφοριακό Έγγραφο για την Ένταξη στη Διαπραγμάτευση», το οποίο υπογράφεται από την εταιρία και τον Σύμβουλο/ Κύριο Ανάδοχο, το περιεχόμενο του οποίου περιγράφεται στην απόφαση 3 του Δ.Σ. του Χ.Α. για την ΕΝ.Α.Το έντυπο υποβάλλεται σε 3 αντίγραφα, τα οποία φέρουν στο κάτω μέρος της κάθε σελίδας (footer) ειδική σήμανση με την ημερομηνία έκδοσης του και τον αύξοντα αριθμό της έκδοσης.

3. «Ερωτηματολόγιο καταλληλότητας» το οποίο υποβάλλεται από το Σύμβουλο. (Ως Παράρτημα Β)

4. Έντυπο δηλώσεων των μελών του ΔΣ της εκδότριας. (Ως Παράρτημα Γ)

5. Έντυπο δηλώσεων Συμβούλου ΕΝ.Α (Ως Παράρτημα Β)

6. Έντυπο δηλώσεων των μετόχων, οι οποίοι κατέχουν ποσοστό άνω του 5% του μετοχικού κεφαλαίου . (Ως Παράρτημα Δ)

7. Αντίγραφο των πρακτικών του αρμοδίου οργάνου της εταιρίας που αποφάσισε την διαπραγμάτευση μετοχών στην ΕΝ.Α και την (τυχόν) αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

8. Σε περίπτωση διάθεσης υφισταμένων μετοχών, ο Σύμβουλος υποβάλει κατάσταση των μετόχων οι οποίοι θα διαθέσουν μετοχές τους.

9. Αντίγραφο του κωδικοποιημένου καταστατικού της εταιρίας (περιλαμβάνει όλες τις τροποποιήσεις μέχρι και την υποβολή της αίτησης εισαγωγής στην ΕΝ.Α).

10. Ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της Εταιρίας ελεγμένες από Ορκωτό Ελεγκτή.

11. Οικονομικές καταστάσεις των εταιριών που περιλαμβάνονται στην ενοποίηση της τελευταίας πριν την υποβολή της αίτησης χρήσης, σύμφωνα με την μέθοδο της ολικής ενσωμάτωσης, για τις αντίστοιχες χρήσεις, ελεγμένες από Ορκωτό Ελεγκτή.

Οι Οικονομικές Καταστάσεις που υποβάλλονται είναι οι εξής:

α. Ισολογισμός

β. Κατάσταση αποτελεσμάτων

γ. Κατάσταση μεταβολών ιδίων κεφαλαίων

δ. Κατάσταση ταμιακών ροών

ε. Λογιστικές μέθοδοι και επεξηγηματικές σημειώσεις.

Εφόσον η εταιρία δεν καταρτίζει ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις προσκομίζονται οι οικονομικές της καταστάσεις ελεγμένες από ορκωτό ελεγκτή. 12 Βεβαίωση του Συμβούλου για τις χρήσεις τις οποίες η εταιρία (ή τυχόν θυγατρικές τις οποίες ενοποιεί με τη μέθοδο της ολικής ενσωμάτωσης) έχει ελεγχθεί φορολογικά για όλα τα αντικείμενα ελέγχου.

13. Σε περίπτωση εισαγωγής αλλοδαπής εταιρίας, σχετικά με τις τυχόν φορολογικές υποχρεώσεις της, ο Σύμβουλος βεβαιώνει για το ύψος των φορολογικών της υποχρεώσεων, τόσο της εταιρείας όσο και τυχόν θυγατρικών της που ενοποιεί.

`Αρθρο 2
Δικαιολογητικά για την αξιολόγηση της αίτησης ένταξης κινητών αξιών παραστατικών κινητών αξιών ή άλλων κινητών αξιών

Για την ένταξη στη διαπραγμάτευση κινητών αξιών παραστατικών κινητών αξιών ή άλλων κινητών αξιών, σχετικά με τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά και την διαδικασία που ακολουθείται, εφαρμόζονται αναλογικά τα προβλεπόμενα στην απόφαση, προσαρμοζόμενα εκάστοτε κατά τρόπο τέτοιο ώστε να λαμβάνονται υπόψη τα ειδικότερα χαρακτηριστικά των εν λόγω κινητών αξιών.

`Αρθρο 3
Δικαιολογητικά για την αξιολόγηση της αίτησης εισαγωγής μετοχών για πρώτη φορά στην ΕΝ.Α. του ΧΑ, χωρίς δημόσια προσφορά ή ιδιωτική τοποθέτηση/ Διάθεση

Κατά την υποβολή φακέλου, για την ένταξη στη διαπραγμάτευση της εταιρίας χωρίς δημόσια προσφορά, η εταιρία, μέσω του Συμβούλου, υποχρεούται να υποβάλει στο ΧΑ, πέραν των δικαιολογητικών του άρθρου 1 και τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Μετοχολόγιο σε μαγνητικό μέσο

2. Κατάσταση σε μαγνητικό μέσο με τα στοιχεία των προσώπων που κατέχουν μετοχές κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης εισαγωγής. Στην κατάσταση θα αναγράφονται για κάθε πρόσωπο:

• το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμο του, ή η επωνυμία του (με αλφαβητική σειρά)

• η διεύθυνση κατοικίας του, ή η έδρα του νομικού προσώπου,

• ο αριθμός των μετοχών που κατέχει

Η Κατάσταση θα είναι με αλφαβητική σειρά, χωρισμένη σε δύο τμήματα : α) στους μετόχους που κατέχουν αριθμό μετοχών μικρότερο ή ίσο του 2% του συνόλου των μετοχών της εταιρίας, β) στους λοιπούς μετόχους.

3. Ακριβές αντίγραφο πρακτικού συνεδρίασης του αρμοδίου οργάνου της εταιρίας περί της ισχύουσας νόμιμης εκπροσώπησης του και επιπλέον, για μεν τους ημεδαπούς εκδότες, αντίστοιχο ΦΕΚ (ή ανακοίνωση καταχώρησης Υπουργ. Ανάπτυξης), για δε τους αλλοδαπούς, αντίστοιχο αποδεικτικό δημοσιότητας (ισχύος) της σχετικής εκπροσώπησης.

4. Επιστολή του Συμβούλου στην οποία θα βεβαιώνει:

4.1 ότι ο Εκδότης διαθέτει επαρκή διασπορά των μετοχών του στο κοινό, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 8 του Κανονισμού της ΕΝ.Α., αναφέροντας επιπλέον το ποσοστό διασποράς και τον αριθμό μετόχων με ποσοστό <2%.

4.2 τη νομιμότητα της διαδικασίας που προηγήθηκε, όσον αφορά την επίτευξη της διασποράς που προβλέπεται στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΝ.Α.

Τμήμα ΙΙ: Στάδιο έγκρισης της Ένταξης στη Διαπραγμάτευση

`Αρθρο 4
Δικαιολογητικά για την έγκριση ένταξης των μετοχών στην ΕΝ.Α. του ΧΑ

Για τη λήψη απόφασης περί της ένταξης των μετοχών μίας εταιρίας στην ΕΝ.Α του ΧΑ, η εταιρία, μέσω του Συμβούλου, υποχρεούται να υποβάλει στο ΧΑ:

1. Αντίγραφο της απόφασης της ΕΚ περί έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου και της δημόσιας προσφοράς (εφόσον απαιτείται).

2. Αντίγραφο του Ενημερωτικού Δελτίου σε έγχαρτη και ηλεκτρονική μορφή, συνοδευόμενο από την βεβαίωση του Παραρτήματος ΣΤ (εφόσον απαιτείται).

3. Επικαιροποιημένο Πληροφοριακό Έγγραφο για την Ένταξη στη Διαπραγμάτευση» (εφόσον απαιτείται)

4. Αίτηση της εταιρίας για την έκδοση κωδικού ISIN και CFI.

5. Κατάσταση σε μαγνητικό μέσο με τα στοιχεία των προσώπων που απέκτησαν καθ΄ οιονδήποτε τρόπο μετοχές κατά τη διαδικασία ένταξης των μετοχών της εταιρίας στην ΕΝ.Α του ΧΑ.

i) Η κατάσταση θα χωρίζεται στις εξής δύο κατηγορίες:

- ειδικών επενδυτών και,

- μη ειδικών επενδυτών.

ii) Σε κάθε περίπτωση, το ΧΑ δύναται να διαβιβάζει στην ΕΚ ερώτημα σχετικά με την νομιμότητα της επίτευξης της διασποράς από την εταιρία.

iii) Η κατάσταση για κάθε μία από τις ανωτέρω κατηγορίες θα χωρίζεται σε διαφορετικές ενότητες που θα αφορούν:

α) τους επενδυτές που απέκτησαν νέες μετοχές που προέκυψαν από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και δεν διατέθηκαν με δημόσια προσφορά,

β) τους επενδυτές που απέκτησαν ή θα αποκτήσουν υφιστάμενες μετοχές που δεν διατέθηκαν μέσω δημόσιας προσφοράς,

γ) τους επενδυτές που απέκτησαν νέες μετοχές που προέκυψαν από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και διατέθηκαν με δημόσια προσφορά,

δ) τους επενδυτές που απέκτησαν ή θα αποκτήσουν υφιστάμενες μετοχές μέσω της δημόσιας προσφοράς.

Στο τέλος κάθε ενότητας και κατηγορίας θα πρέπει να εμφανίζονται τα σύνολα i) του αριθμού των επενδυτών μετόχων, ii) του αριθμού των μετοχών, iii) του ποσοστού στο σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου.

Σε περίπτωση υποβολής των ανωτέρω καταστάσεων σε έγχαρτη μορφή, αυτές θα πρέπει να είναι υπογεγραμμένες σε κάθε σελίδα από τον Ανάδοχο ή τον Σύμβουλο.

6. Κατάσταση σε μαγνητικό μέσο με τη μετοχική σύνθεση της εταιρίας όπως θα διαμορφωθεί μετά την τυχόν μεταβίβαση υφισταμένων μετοχών.

7. Κατάσταση σε μαγνητικό μέσο, στην οποία θα αναφέρονται οι τυχόν μέτοχοι που θα διαθέσουν υφιστάμενες μετοχές μετά την εισαγωγή της εταιρίας στην ΕΝ.Α. του ΧΑ με σκοπό την επίτευξη της απαιτούμενης διασποράς.

8. Ακριβές αντίγραφο πρακτικού συνεδρίασης του αρμοδίου οργάνου του εκδότη περί της ισχύουσας νόμιμης εκπροσώπησης του και επιπλέον, για μεν τους ημεδαπούς εκδότες, αντίστοιχο ΦΕΚ (ή ανακοίνωση καταχώρησης Υπουργ. Ανάπτυξης), για δε τους αλλοδαπούς, αντίστοιχο αποδεικτικό δημοσιότητας (ισχύος) της σχετικής εκπροσώπησης.

9. Ακριβές απόσπασμα πρακτικού συνεδρίασης του αρμοδίου οργάνου του εκδότη με το οποίο θα εξουσιοδοτείται υπάλληλος ή υπάλληλοι της να: Α) συντάξει, για λογαριασμό του εκδότη, υπογράψει υπό την εταιρική επωνυμία του εκδότη, ανά φύλλο και στο τέλος, και παραδώσει στην Ε.Χ.Α.Ε., αναλυτική ενάριθμη μηχανογραφική κατάσταση των μετόχων και μετοχών του εκδότη

Β) παραδώσει, για λογαριασμό του εκδότη στην Ε.Χ.Α.Ε., το κατάλληλο μαγνητικό μέσο που αντιστοιχεί στην μηχανογραφική κατάσταση,

Γ) βεβαιώσει, για λογαριασμό του εκδότη στο τέλος της ως άνω υπό α κατάστασης, ότι τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην κατάσταση αυτή, συμπίπτουν απόλυτα με το αντίστοιχο μαγνητικό μέσο που καταθέτει στην Ε.Χ.Α.Ε.,

Δ) βεβαιώσει, για λογαριασμό του εκδότη ότι η υπό ανωτέρω αναλυτική κατάσταση του εκδότη έχει καταρτιστεί από τον εκδότη με αποκλειστική ευθύνη του.

Ε) δηλώσει, για λογαριασμό του εκδότη, δεσμευτικά ότι παρέχεται προς την Ε.Χ.Α.Ε. η ανέκκλητη εντολή όπως η Ε.Χ.Α.Ε. καταχωρήσει δια του προσκομιζομένου υπό στοιχείο β ανωτέρω, μαγνητικού μέσου, τα περιλαμβανόμενα σε αυτά στοιχεία, στο Σ.Α.Τ., εφόσον, και μόνο όταν, αυτά πληρούν την προβλεπόμενη από την Ε.Χ.Α.Ε. διαδικασία ελέγχου. 10. Επιστολή του Σύμβούλου/Αναδόχου με την οποία:

(α) θα δηλώνει ότι τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Αναδοχών (Όπου απαιτείται),

(β) θα βεβαιώνει ότι η εταιρία διαθέτει επαρκή διασπορά, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 8 του Κανονισμού Λειτουργίας της ΕΝ.Α., αναφέροντας επίσης το ποσοστό διασποράς, τον αριθμό μετόχων με ποσοστό μικρότερο του δύο τοις εκατό

(γ) θα προσδιορίζει την τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των κατηγοριών μετοχών που εισάγονται,

(δ) προκειμένου περί διαθέσεως μετοχών με δημόσια προσφορά, η υποδεικνυόμενη από τον ανάδοχο τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης δεν μπορεί να διαφέρει από την τιμή διάθεσης των μετοχών.

(ε) θα γνωστοποιεί τα πρόσωπα που συμμετείχαν στη Δημόσια Προσφορά ή / και στην Ιδιωτική Τοποθέτηση και τον αριθμό των μετοχών που κατανεμήθηκε σε αυτά.

(στ) θα γνωστοποιεί την ημερομηνία διενέργειας της συναλλαγής μεταβίβασης τυχών υφιστάμενων μετοχών που διατέθηκαν στη Δημόσια Προσφορά και την Ιδιωτική Τοποθέτηση, καθώς και τα πρόσωπα που θα μεταβιβάσουν μετοχές (εφόσον απαιτείται).

(ζ) αναφέρεται πώς προσδιορίστηκε το εύρος τιμών (αν έγινε pre-marketing, ποιοι συμμετείχαν, κατανομή κλπ), στοιχεία της ζήτησης που εκδηλώθηκε κατά τη διαδικασία του Βιβλίου Προσφορών, καθώς και πώς προσδιορίστηκε η τιμή διάθεσης.

11. Σε περίπτωση λήψης απόφασης ένταξης μετοχών χωρίς δημόσια προσφορά,

υποβάλλονται τα δικαιολογητικά 3, 4, 6, 7 και 9 του παρόντος άρθρου - εφόσον τα λοιπά δικαιολογητικά έχουν υποβληθεί στο Στάδιο 1 της διαδικασίας ένταξης.

Τμήμα ΙΙ: Στάδιο Έναρξης Διαπραγμάτευσης

`Αρθρο 5
Δικαιολογητικά για την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών στην ΕΝ.Α. του ΧΑ

Για την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών μίας εταιρίας στην ΕΝ.Α. του ΧΑ, η εταιρία, μέσω του Συμβούλου/Αναδόχου, υποχρεούται να υποβάλει στο ΧΑ:

1. Επικυρωμένο αντίγραφο της ανακοίνωσης της Νομαρχίας της έδρας της ή προκειμένου για αλλοδαπές εταιρίες, της αρμόδιας αρχής ή φορέα της εταιρίας, με βάση το δίκαιο που τη διέπει, σχετικά με την έγκριση της τροποποίησης του άρθρου του καταστατικού περί μετοχικού κεφαλαίου (όπου απαιτείται)

2. Επικυρωμένο πρακτικό του αρμοδίου οργάνου της εταιρίας ή προκειμένου για αλλοδαπές εταιρίες της αρμόδιας αρχής ή φορέα της εταιρίας, με βάση το δίκαιο που τον διέπει, που να πιστοποιεί την ολοσχερή καταβολή του ποσού της αύξησης του κεφαλαίου (μετοχικό κεφάλαιο και υπέρ το άρτιο).

3. Επικυρωμένο αντίγραφο της ανακοίνωση της Νομαρχίας της έδρας της, ή προκειμένου για αλλοδαπές εταιρίες της αρμόδιας αρχής ή φορέα της εταιρίας, με βάση το δίκαιο που την διέπει για την πιστοποίηση της αύξησης του κεφαλαίου.

4. Ανακοίνωση για την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας. Η σχετική ανακοίνωση θα πρέπει να δημοσιεύεται το αργότερο την προηγούμενη της ημέρας έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών και να περιλαμβάνει το μέγιστο αριθμό μετοχών που κατανεμήθηκε σε ειδικό και μη ειδικό επενδυτή

5. Επιστολή της εταιρίας (η οποία όταν πραγματοποιηθεί η έναρξη διαπραγμάτευσης θα αποστέλλεται και μέσω «ΕΡΜΗΣ»), όπου:

5.1 θα ορίζεται η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών στην ΕΝ.Α. του ΧΑ,

5.2 θα υποβάλλεται το οριστικό Αρχείο Κατανομής Δικαιούχων, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας Σ.Α.Τ. όπως ισχύει, (το αρχείο πρέπει να προσκομίζεται εγκαίρως σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ως άνω Κανονισμό),

5.3 θα υποβάλλεται Αναλυτική Ενάριθμη Μηχανογραφική Κατάσταση των μετόχων και μετοχών του εκδότη, υπογεγραμμένη υπό ημεροχρονολογία από τους νομίμους εκπροσώπους του,

5.4 θα βεβαιώνεται ότι ο εκδότης έχει προχωρήσει στις προβλεπόμενες ενέργειες για τη δημοσιοποίηση της έναρξης διαπραγμάτευσης, σύμφωνα και με τις κείμενες διατάξεις (όπου απαιτείται),

6. Επιστολή του Συμβούλου με την οποία θα βεβαιώνει ότι έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε κατά την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης να έχουν πιστωθεί με τις αντίστοιχες ποσότητες, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό ΣΑΤ, όλες οι μερίδες των επενδυτών που α) κατείχαν μετοχές πριν την δημόσια προσφορά και την ιδιωτική τοποθέτηση, β) απέκτησαν μετοχές μέσω της Δημόσιας Προσφοράς ή και Ιδιωτικής τοποθέτησης και γ) εμφανίστηκαν μέχρι και τρεις εργάσιμες ημέρες πριν την έναρξη της διαπραγμάτευσης.

Τα δικαιολογητικά των σημείων 1 - 6, θα πρέπει να αποστέλλονται στο Χρηματιστήριο, με ευθύνη του Συμβούλου, το αργότερο τρεις εργάσιμες ημέρες πριν την προγραμματιζόμενη ημέρα έναρξης διαπραγμάτευσης.

Στην περίπτωση ένταξης των μετοχών μίας εταιρίας στην ΕΝ.Α. του ΧΑ, με διάθεση υφιστάμενων μετοχών, χωρίς να γίνεται ταυτόχρονα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ο Σύμβουλος δεν υποβάλει στο ΧΑ, τα δικαιολογητικά 1 -3.

Επιπλέον προσκομίζεται βεβαίωση από τον Σύμβουλο ότι καταβλήθηκαν στους υφιστάμενους μετόχους τα κεφάλαια που τους αντιστοιχούν από τις μετοχές που διέθεσαν στην Δημόσια Προσφορά ή στην Ιδιωτική Τοποθέτηση, η οποία πρέπει να προσκομιστεί την ημέρα κατάρτισης της συναλλαγής για την μεταβίβαση των μετοχών.

Μέρος Γ: Ένταξη κινητών αξιών αλλοδαπών εταιριών στην ΕΝ.Α. του ΧΑ

`Αρθρο 6

Σε περίπτωση αίτησης για την ένταξη κινητών αξιών εταιριών των οποίων η έδρα δεν βρίσκεται στην Ελλάδα, εφαρμόζονται αναλογικά οι διατάξεις της παρούσας απόφασης, κατά τρόπο που να εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την ίση μεταχείριση των επενδυτών. Με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του ΧΑ μπορεί να προβλέπεται παρέκκλιση από τα δικαιολογητικά και τους χρονικούς περιορισμούς και ιδίως για λόγους συντονισμού της διαδικασίας με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το δίκαιο που διέπει την αλλοδαπή εταιρία ή τη λειτουργία του αλλοδαπού χρηματιστηρίου ή άλλης οργανωμένης αγοράς, στην οποία η εκδότρια των μετοχών εταιρία έχει τυχόν εισάγει ή πρόκειται να εισάγει τις αξίες της.

Μέρος Δ: Λοιπές διατάξεις

`Αρθρο 7
Συμπληρωματικά, επιπρόσθετα δικαιολογητικά

Το ΧΑ κατά την εξέταση του φακέλου ένταξης διαπραγμάτευσης στην ΕΝ.Α. δύναται να ζητήσει συμπληρωματικά ή επιπρόσθετα δικαιολογητικά κατά περίπτωση.

`Αρθρο 8
Δημοσιότητα απόφασης

Η παρούσα να δημοσιευτεί άμεσα στις Ηλεκτρονικές Ιστοσελίδες του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Παραρτήματα:

Παράρτημα Α: Έντυπο Αίτησης Εισαγωγής στην ΕΝ.Α. του ΧΑ και δήλωση εκδότη
Παράρτημα Β: Ερωτηματολόγιο Καταλληλότητας - Δηλώσεις Συμβούλου
Παράρτημα Γ: Έντυπο Δήλωσης από Μέλη ΔΣ της αιτούσας εταιρίας
Παράρτημα Δ: Έντυπο Δήλωσης Μετόχων αιτούσας εταιρίας που κατέχουν ποσοστό άνω του 5% του μετοχικού κεφαλαίου
Παράρτημα Ε: Δήλωση εκδότη για την διαπραγμάτευση κινητών αξιών
Παράρτημα ΣΤ: Βεβαίωση για την υποβολή στο Χ.Α. ηλεκτρονικού αντιγράφου Πληροφοριακού Εγγράφου για την Ένταξη στη Διαπραγμάτευση/ Ενημερωτικού Δελτίου

Παράρτημα Α:
Έντυπο Αίτησης για την Ένταξη στη Διαπραγμάτευση στην ΕΝ.Α. του ΧΑ και Δήλωση εκδότη

Στοιχεία εταιρίας (Ονοματεπώνυμο, τίτλος, κλπ)
Έδρα: ..................
Αρ. ΜΑΕ ............... /Ημερ. Έκδ ........ / Εκδούσα Αρχή ..............
Αριθμ. `Αδ. Λειτ.........................
Α.Φ.Μ. ............. Δ.Ο.Υ ...............
Τηλ.:.................
Fax: ...................

Προς το
Χρηματιστήριο Αθηνών
Λ. Αθηνών 110
Αθήνα

Τμήμα Α
Γενικές Πληροφορίες

Στην ...................... Γενική Συνέλευση των μετόχων της ««.......................», στις ηη/μμ/εε, αποφασίστηκε η ένταξη των μετοχών/ παραστατικών τίτλων της Εταιρίας για διαπραγμάτευση στην ΕΝ.Α. του Χ.Α.

(Στην αίτηση πρέπει να αναφέρεται αν παρόμοια αίτηση έχει ήδη υποβληθεί ή υποβάλλεται ταυτόχρονα ή πρόκειται να υποβληθεί στο άμεσο μέλλον για την εισαγωγή σε οργανωμένη ή μη αγορά σε χρηματιστήριο άλλου κράτους μέλους της Ε.Ε).

Την εταιρία δεσμεύουν κατά την επικοινωνίας της με το ΧΑ οι........................., όπως εξουσιοδοτήθηκαν από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ηη/ μμ/ εε των μετόχων της εταιρίας.

/ Σύμβουλος της εταιρείας είναι «..................................»,

και Ειδικός Διαπραγματευτής έχει οριστεί (εφόσον υφίσταται).

Ανάδοχος της εταιρίας είναι ............................ (εφόσον υφίσταται)

Τμήμα Β.
Δηλώσεις Αιτούσας

Με την παρούσα δηλώνουμε ότι:

1. Έχουμε λάβει επαρκή και πλήρη πληροφόρηση από τον Σύμβουλό μας της ΕΝ.Α και από κάθε άλλο πρόσωπο που συμμετείχε στη διαδικασία προετοιμασίας της παρούσας αίτησης και ένταξης στη διαπραγμάτευση της ΕΝ.Α, σχετικά με τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από το θεσμικό πλαίσιο της ΕΝ.Α.

2. Έχουμε ακολουθήσει τις συμβουλές και κατευθύνσεις του Συμβούλου ΕΝ.Α που μας χορηγούνται στο πλαίσιο της συνεργασίας μας για την ένταξη στη διαπραγμάτευση.

3. Θα ζητάμε τις συμβουλές / υποδείξεις / επιβεβαιώσεις του Συμβούλου μας στην ΕΝ.Α όποτε το θεωρούμε απαραίτητο ή όποτε προκύπτει σχετική ανάγκη και θα ενεργούμε σύμφωνα με αυτές.

4. Θα συμμορφωνόμαστε, κατά πάντα χρόνο, με τους Κανόνες Λειτουργίας της ΕΝ.Α (και κάθε σχετική απόφαση ή άλλο δεσμευτικό για εμάς έγγραφο), με τους Κανονισμούς που ευθέως ή κατά παραπομπή ισχύουν στην ΕΝ.Α και τις εφαρμοζόμενες στην ΕΝ.Α λοιπές διατάξεις.

Για την «..........................»
Πρόεδρος/Διευθύνων Σύμβουλος
Σφραγίδα εταιρίας

Παράρτημα Β:
Ερωτηματολόγιο Καταλληλότητας - Δηλώσεις Συμβούλου

Σχετικά με την αίτηση της εταιρίας ««......................» για την ένταξη κινητών αξιών στην ΕΝ.Α. του ΧΑ.

Α. Στοιχεία αιτούσας εταιρίας και Συμβούλου ΕΝ.Α

1.: Στοιχεία εταιρίας : (επωνυμία)...................

2. Στοιχεία Συμβούλου

«........... (επωνυμία συμβούλου)......................»:

Σύμβουλος ΕΝ.Α της έκδοσης για την ένταξη στη διαπραγμάτευση των μετοχών -κινητών αξιών παραστατικών κινητών αξιών ή άλλων κινητών αξιών της εταιρίας «................» στην ΕΝ.Α. του ΧΑ, κατόπιν της από ηη/μμ/εε υπογραφείσας συμφωνίας για την ανάθεση των καθηκόντων του Συμβούλου.

3. Στοιχεία αναδόχου ....................... (εφόσον υφίσταται)

4. Υπεύθυνοι επικοινωνίας με το ΧΑ

4.1 Της εταιρίας ...........................

4.2 Του Συμβούλου ............................

4.3. Του Αναδόχου .................................... (εφόσον υφίσταται)

Β. Νομιμότητα διαδικασίας που προηγήθηκε της αίτησης εισαγωγής

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την υποβολή της αίτησης είναι νόμιμη.

Γ. Πλήρωση προϋποθέσεων ένταξης στη διαπραγμάτευση της ΕΝ.Α

1. Πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις διαπραγμάτευσης των κινητών αξιών στην ΕΝ.Α του ΧΑ, έτσι όπως αυτές αναφέρονται στους κανόνες λειτουργίας της ΕΝ.Α. του ΧΑ και ανεξάρτητα από το αν αναφέρονται ρητώς στο παρόν ερωτηματολόγιο.

2. Εφόσον η εταιρία ή οι κινητές αξίες υπάγονται σε ειδικές διατάξεις ως προς τις προϋποθέσεις σύστασης και λειτουργίας καθώς ως προς τις προϋποθέσεις ένταξης, πληρούνται και οι ειδικές αυτές προϋποθέσεις ανεξάρτητα από το αν αναφέρονται ρητώς στο παρόν ερωτηματολόγιο.

3. Τα στοιχεία που απαιτούνται για την διακρίβωση της εκπλήρωσης των προϋποθέσεων ένταξης, θα επικαιροποιούνται όποτε αυτό ζητείται από το ΧΑ.

Δ. Παρουσίαση Προϋποθέσεων ένταξης στη διαπραγμάτευση της ΕΝ.Α

1. Η αιτούσα είναι ανώνυμη εταιρία του κ.ν 2190/20 (ή άλλου ειδικού νόμου κατά περίπτωση), ή ίδρυμα δικαιούμενο σε έκδοση κινητών αξιών παραστατικών κινητών αξιών ή άλλων κινητών αξιών, ή αλλοδαπή εταιρία που λειτουργεί με τη μορφή .............

2. Η καθαρή θέση της εταιρίας, σύμφωνα με την τελευταία χρήση η οποία συντάχθηκε σύμφωνα με τα ΔΠΧΠ σε ενοποιημένη βάση/σε επίπεδο μητρικής, αφού δεν ενοποιεί άλλες εταιρίες, ανέρχονται κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης στο ποσό των ............. ΕΥΡΩ και πληρούται η προϋπόθεση του άρθρου 4 των κανόνων λειτουργίας της ΕΝ.Α. του ΧΑ, όπως ισχύει.

3. Η αιτούσα εταιρία:

3.1 Έχει δημοσιεύσει / καταθέσει οικονομικές καταστάσεις ως ΑΕ /...................... (άλλη ισοδύναμη μορφή της αλλοδαπής) για 2 τουλάχιστον χρήσεις και πληροί την προϋπόθεση του άρθρου 5 των κανόνων λειτουργίας της ΕΝ.Α. της ελάχιστης διάρκειας για την ένταξη της στην ΕΝ.Α. του ΧΑ, όπως ισχύει.

ή

3.2 Έχει συντάξει / δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις για 1 χρήση και έχει τεκμηριωθεί επαρκώς η καταλληλότητα της από τον Σύμβουλο. 4. Οι οικονομικές καταστάσεις της αιτούσας είναι ελεγμένες από ορκωτό ελεγκτή και πληροί την προϋπόθεση του άρθρου 5 των κανόνων λειτουργίας της ΕΝ.Α του ΧΑ, όπως ισχύει.

Σε περίπτωση που η εταιρία καταρτίζει ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις οι καταστάσεις αυτές καθώς και οι οικονομικές καταστάσεις των εταιριών ««............», «..........», που περιλαμβάνονται στην ενοποίηση, την τελευταία πριν την υποβολή της αίτησης χρήση (και εφόσον εξακολουθούν να ενοποιούνται κατά την υποβολή της αίτησης), πρέπει να είναι ελεγμένες από ορκωτό ελεγκτή και πληροί την προϋπόθεση του άρθρου 5 των κανόνων λειτουργίας της ΕΝ.Α του ΧΑ, όπως ισχύει.

5. Η αιτούσα εταιρία:

5.1 Έχει ελεγχθεί φορολογικά για όλα τα αντικείμενα φορολογικού ελέγχου για τις χρήσεις..................(όχι υποχρεωτικά για τις 2 τελευταίες δημοσιευμένες χρήσεις) ΧΧΧΧΧΧΧ

5.2 Τα αποτελέσματα του φορολογικού ελέγχου έχουν καταστεί οριστικά.

ή

5.2.1 τα αποτελέσματα είναι μη οριστικά, διότι............ και πληροί τις προϋποθέσεις που προβλέπεται στο άρθρο 6 των κανόνων λειτουργίας της ΕΝ.Α του ΧΑ, όπως ισχύει.

5.3 Σε περίπτωση που η αιτούσα εταιρία υποχρεούται να καταρτίζει ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις, οι εταιρίες που υποχρεούνταν να περιλαμβάνονται στην τελευταία πριν την υποβολή της αίτησης ενοποίηση, έχουν ελεγχθεί φορολογικά μέχρι και τη χρήση.............. (όχι υποχρεωτικά για τις 2 τελευταίες πριν την υποβολή δημοσιευμένες χρήσεις)

6. α. Σε περίπτωση ζημιογόνων χρήσεων:

6.1 Οι συσσωρευμένες ζημίες ανέρχονται στο ......% της Καθαρής Θέσης και πληρείται η προϋπόθεση του άρθρου 7 των κανόνων λειτουργίας της ΕΝ.Α του ΧΑ, όπως ισχύει.

6.2. Σε περίπτωση ύπαρξης ζημιογόνων χρήσεων για τις 2 προηγούμενες της υποβολής της αίτησης χρήσεις υφίσταται δέσμευση για μη μεταβίβαση των μετοχών για 1 έτος μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετόχων ««......», «...........», οι οποίοι κατέχουν κατά την υποβολή της αίτησης ποσοστό άνω του 5%.

β. Σε περίπτωση κερδοφόρων χρήσεων:

η εταιρία παρουσιάζει κερδοφορία κατά τις δύο τελευταίες χρήσεις ......και δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 7 των κανόνων λειτουργίας της ΕΝ.Α του ΧΑ

7. Σχετικά με τη διασπορά των μετοχών της αιτούσας:

7.1 Η υφιστάμενη διασπορά των μετοχών είναι επαρκής για την ένταξη της εταιρίας στην ΕΝ.Α. Αγορά του ΧΑ (ποσοστό ................ και ............. άτομα με < 2%).

7.2 Η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την επίτευξη της υφιστάμενης διασποράς είναι σύμφωνη με την κείμενη χρηματιστηριακή και λοιπή νομοθεσία.

ή

7.3 Δεν πληρούται η προϋπόθεση της επαρκούς διασποράς. Η διασπορά θα επιτευχθεί μετά την διενέργεια δημόσιας προσφοράς/ ιδιωτικής τοποθέτησης.

ή

7.4 Εφόσον δεν επιτευχθεί διασπορά με δημόσια προσφορά/ ιδιωτική τοποθέτηση, θα ...........................

ή

/ θα κάνουμε χρήση των υπηρεσιών του ΧΑ που προβλέπονται στο αρθ. 2.5.2 του Κανονισμού του ΧΑ, όπως ισχύει.

6.5 Οι κινητές αξίες που έχουν αποκτηθεί και θα αποκτηθούν για την επίτευξη διασποράς μπορούν προσμετρηθούν στη διασπορά κατά την ένταξη της στο ΧΑ.

8. Η νομική κατάσταση της εταιρίας των κινητών αξιών της είναι σύμφωνη με τους νόμους και κανονισμούς στους οποίους υπόκεινται.

9. Δεν υφίσταται α) στοιχείο νομικής φύσης το οποίο δύναται να επηρεάσει ουσιωδώς την οικονομική κατάσταση της εταιρίας, β) γεγονός ή άλλο στοιχείο που να εμποδίζει από νομική άποψη την αιτούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ή/και τη διαπραγμάτευση των κινητών αξιών στην ΕΝ.Α. του ΧΑ.

10. Οι κινητές αξίες που πρόκειται να εισαχθούν είναι α) ελεύθερα διαπραγματεύσιμες και πλήρως αποπληρωμένες και β) θα απουλοποιηθούν / καταχωρηθούν στο ΣΑΤ.

11. Δεν υπάρχουν συμφωνίες μεταξύ των δικαιούχων τους που να περιορίζουν την ελεύθερη διαπραγματευσιμότητα των κινητών αξιών αυτών.

ή

11.1 Υπάρχουν συμφωνίες των δικαιούχων από τις οποίες δεν επηρεάζεται η ελεύθερη διαπραγματευσιμότητα των κινητών αξιών διότι ...............

ή

11.2 Έχουν δεσμευτεί ................ κινητές αξίες, λόγω ............... Η εν λόγω δέσμευση αίρεται λόγω διαπραγμάτευσης τους στο Χρηματιστήριο.

ή

11.3 Έχουν ενεχυριαστεί ................. κινητές αξίες, λόγω ...........

11.4 Οι κινητές αξίες της εταιρίας είναι ήδη εισηγμένες σε οργανωμένη αγορά του εξωτερικού - η απόκτηση / μεταβίβαση τους που αφορούν ποσοστό αυτών μέχρι 50% υπόκειται σε έγκριση /περιορισμούς. Η ομαλή λειτουργία της αγοράς δεν διαταράσσεται από τους ως άνω περιορισμούς.

12. Οι προϋποθέσεις διαπραγμάτευσης στην ΕΝ.Α. του ΧΑ δεν μπορούν να επηρεαστούν: α) από γεγονότα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν απεικονίζονται στις μέχρι σήμερα δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της εκδότριας, β) από τυχόν μη ποσοτικοποιημένες παρατηρήσεις των ορκωτών ελεγκτών και γ) από τυχόν επιπτώσεις που θα υπάρξουν σε περίπτωση αρνητικής έκβασης εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων στις οποίες εμπλέκεται η αιτούσα εταιρία.

Ε. Λοιπά στοιχεία

1. Η διαδικασία αναδοχής και η υποχρέωση κάλυψης τυχόν αδιάθετων μετοχών εκτείνεται σε ..................... (εφόσον συντρέχει περίπτωση)

2. Οι νέες μετοχές θα δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της χρήσης ../.../ .....

3. Η εταιρία δεν παρουσιάζει εξάρτηση από μεμονωμένους πελάτες, η απώλεια των οποίων θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην λειτουργία της / ή παρουσιάζει εξάρτηση από τον ................. και οι επιπτώσεις για την εταιρία από τυχόν απώλεια του είναι ....................

4. Η εταιρία δεν παρουσιάζει εξάρτηση από μεμονωμένους προμηθευτές, η απώλεια των οποίων θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην λειτουργία της / ή παρουσιάζει εξάρτηση από τον..........................και οι επιπτώσεις για την εταιρία από τυχόν απώλεια του είναι .....................

5. Έχει γίνει διερεύνηση σχετικά με την ύπαρξη εταιριών κοινών συμφερόντων - διοίκησης με την αιτούσα εταιρία και δεν συντρέχουν λόγοι για δημιουργία Ομίλου.

Ή συντρέχουν λόγοι και η αιτούσα έχει προβεί στη σύσταση Ομίλου πριν την υποβολή της αίτησης ένταξης.

6. Η εταιρία έχει προβεί στην συγχώνευση της εταιρίας ««........................», στις .................., πριν την αίτηση ένταξης, ...................... με ισολογισμό μετασχηματισμού...............

Η εταιρία που συγχωνεύθηκε έχει ελεγχθεί φορολογικά ως την ημερομηνία μετασχηματισμού, ήτοι έως την.........

Το καταστατικό της αιτούσας εταιρίας έχει τροποποιηθεί ανάλογα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΔΟΧΟ (εφόσον υφίσταται)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΝ.Α ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΟΥΣΑ ΕΤΑΙΡΙΑ

Ο/Η ........................., . ............................................... του Συμβούλου ΕΝ.Α της εταιρίας, πλήρως εξουσιοδοτημένο για αυτή τη δήλωση, βεβαιώνω για λογαριασμό του Συμβούλου ότι:

ΤΜΗΜΑ Α:

Μετά από προσεκτική εξέταση όλων των σχετικών στοιχείων και λαμβάνοντας υπόψη τους Κανόνες Λειτουργίας της ΕΝ.Α. του Χ.Α. και ιδίως τις υποχρεώσεις του Συμβούλου ΕΝ.Α, δηλώνουμε ότι κατά την κρίση μας πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που αναφέρονται στην εταιρία και στον Σύμβουλο.

Ειδικότερα δηλώνουμε ότι:

α) έχουμε λάβει γνώση των Κανόνων Λειτουργίας (και κάθε σχετικής απόφασης, εγγράφου ή εντύπου) της ΕΝ.Α. του Χ.Α. τους οποίους αποδεχόμαστε πλήρως και ανεπιφύλακτα ως ρυθμίζοντες το πλαίσιο λειτουργίας της ΕΝ.Α. και των συμμετεχόντων σε αυτή, και με τους οποίους προσδιορίζονται ρητώς ή σιωπηρώς οι υποχρεώσεις μας έναντι του εκδότη των κινητών αξιών και του ΧΑ

β) θα συμμορφωνόμαστε με τους όρους και υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή μας στην ΕΝ.Α., την εφαρμογή των Κανόνων Λειτουργίας της και κάθε όρο ή υποχρέωση που απορρέει από αυτούς ή μας επιβάλλεται από το ΧΑ, για την ομαλή λειτουργία της ΕΝ.Α. και την προστασία των επενδυτών.

γ) θα παρέχουμε στην εταιρία συμβουλές και κατευθύνσεις και κάθε συνδρομή η οποία προκύπτει ή απορρέει ως υποχρέωση μας από τους εφαρμοζόμενους κανόνες ή μας επιβάλλεται από το ΧΑ, προκειμένου αυτή να συμμορφώνεται με τις αρχικές, κατά την ένταξη, και συνεχείς υποχρεώσεις της. Διαθέτουμε και θα διατηρούμε σε κάθε περίπτωση, α) επαρκές και κατάλληλο προσωπικό και β) συμφωνίες με την αιτούσα ή / και διαδικασίες, που διασφαλίζουν τη συμμόρφωση με τους παραπάνω κανόνες.

δ) θα παρέχουμε στο ΧΑ ή στην εποπτεύουσα του ΧΑ αρχή (ΕΚ) κάθε δυνατή συνδρομή και πληροφορία που ενδεχομένως μας ζητηθεί στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων τους

ε) το περιεχόμενο του Πληροφοριακού Εγγράφου Ένταξης στη Διαπραγμάτευση περιέχει ακριβείς και πλήρεις πληροφορίες και είναι σύμφωνο με τη σχετική απόφαση του Δ. Σ. του Χ.Α. στ) πληρούνται οι προϋποθέσεις ένταξης των κινητών αξιών στην ΕΝ.Α. του ΧΑ, ανεξάρτητα από το αν αναφέρονται ρητώς στο παρών ερωτηματολόγιο.

ΤΜΗΜΑ Β :

Μετά από προσεκτική εξέταση όλων των στοιχείων και πληροφοριών, βεβαιώνεται ότι: α) η εταιρία και οι κινητές αξίες της είναι κατάλληλες για διαπραγμάτευση στην ΕΝ.Α. του Χ.Α., σύμφωνα με τις προϋποθέσεις των Κανόνων Λειτουργίας της. β) Έχουμε επισημάνει στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας τις ευθύνες και υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή στην ΕΝ.Α. και από τους Κανόνες Λειτουργίας της, προκειμένου τα υπόχρεα πρόσωπα να συμμορφώνονται με αυτές, σε συνεχή βάση.

Υπογραφή Ημερομηνία

Όνομα και στοιχεία επικοινωνίας του Συμβούλου

Σημείωση :

- Τα πεδία Α και Β υποβάλλονται όταν κινητές αξίες πρόκειται να διαπραγματευτούν στην ΕΝ.Α. του Χ.Α.

- Μόνο το πεδίο Β υποβάλλεται σε περίπτωση αλλαγής του Συμβούλου της εταιρίας.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ:
Έντυπο Δήλωσης από Μέλη ΔΣ της αιτούσας εταιρίας

Ονοματεπώνυμο: .........................................................

Ιθαγένεια: .........................................................

Θέση στο ΔΣ: .........................................................

Ημερομηνία εκλογής στο ΔΣ: .........................................................

Λήξη Θητείας: .........................................................

Αμοιβές, αποζημιώσεις κατά την τελευταία χρήση: .......................................... Ημερομηνία έναρξης συνεργασίας με την εταιρία:...........

Έχω λάβει δάνειο ύψους.........από την εταιρία στις ηη/μμ/εε

Σύζυγοι και συγγενείς μέχρι και 2ου βαθμού μεταξύ μελών ΔΣ και διευθυντικών στελεχών: .........................................................

Προηγούμενη εμπειρία σε εταιρία με συναφές αντικείμενο:.....

Συμμετέχω στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ««.......................» με ποσοστό ....% το αντικείμενο της οποίας είναι συναφές/συμπληρωματικό με το αντικείμενο της εκδότριας,

- Η εν λόγω εταιρία, εντάσσεται στον κλάδο .......και δραστηριοποιείται σε ..........

- Επιχειρηματικές σχέσεις, συμφωνίες, συμβάσεις/συναλλαγές μεταξύ της εκδότριας και της εταιρίας.

Συμμετέχω στο ΔΣ της εταιρίας «..............................» ως .............................., το αντικείμενο της οποίας είναι συναφές/συμπληρωματικό με το αντικείμενο της εκδότριας.

- Η εν λόγω εταιρία, εντάσσεται στον κλάδο ....... και δραστηριοποιείται σε ..............................

- Επιχειρηματικές σχέσεις, συμφωνίες, συμβάσεις/συναλλαγές μεταξύ της εκδότριας και της εταιρίας.

Κατέχω/Δεν κατέχω εμπειρία και εξειδίκευση που απαιτείται σχετικά με τις υποχρεώσεις των εισηγμένων εταιριών. Επιπλέον, βεβαιώνω τα κάτωθι:

1. Δεν έχω καταδικασθεί τελεσίδικα για πράξεις ατιμωτικές ή οικονομικά εγκλήματα και δεν έχω αναμιχθεί σε δικαστικές εκκρεμότητες που αφορούν πτώχευση, εγκληματική πράξη και απαγόρευση άσκησης α) επιχειρηματικής δραστηριότητας, β) χρηματιστηριακών συναλλαγών, γ) επαγγέλματος ως σύμβουλος επενδύσεων, διευθυντικό στέλεχος τραπεζών και ασφαλιστικών εταιριών.

2. Δεν υφίσταται καμία επιχειρηματική σχέση, συμφωνία, σύμβαση ή συναλλαγή μεταξύ της εταιρίας και των εταιριών στα μετοχικά κεφάλαια των οποίων συμμετέχω, πέραν αυτών που αναφέρονται ανωτέρω.

3. Τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις μου ως μέλος ΔΣ της εταιρίας δεν εμπλέκονται με τα προσωπικά μου συμφέροντα.

4. Έχω λάβει πλήρη γνώση και συμφωνώ με το περιεχόμενο του Πληροφοριακού Εγγράφου για την Ένταξη στη Διαπραγμάτευση που έχει υποβληθεί στο ΧΑ.

5. Έχω λάβει επαρκή και πλήρη πληροφόρηση από τον Σύμβουλό της ΕΝ.Α και από κάθε άλλο πρόσωπο που συμμετείχε στη διαδικασία προετοιμασίας της παρούσας αίτησης και ένταξης στη διαπραγμάτευση της ΕΝ.Α, σχετικά με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το θεσμικό πλαίσιο της ΕΝ.Α.

6. Θα συμμορφώνομαι, κατά πάντα χρόνο, με τους Κανόνες Λειτουργίας της ΕΝ.Α (και κάθε σχετική απόφαση ή άλλο δεσμευτικό έγγραφο), με τους Κανονισμούς που ευθέως ή κατά παραπομπή ισχύουν στην ΕΝ.Α και τις εφαρμοζόμενες στην ΕΝ.Α λοιπές διατάξεις

Υπογραφή
Ονοματεπώνυμο

Παράρτημα Δ:
Έντυπο Δήλωσης Μετόχων αιτούσας εταιρίας που κατέχουν ποσοστό άνω του 5% του μετοχικού κεφαλαίου

Ο/ Η .............................. ως μέτοχος ποσοστού .............................. % (ήτοι .............................. (ΚΟ)/(ΚΑ) επί του συνόλου ............) την ηη/μμ/εεεε, της εταιρίας ««................», η οποία έχει αιτηθεί την ένταξη της στην ΕΝ.Α. του ΧΑ δηλώνω τα κάτωθι:

1. Βεβαιώνω ότι, κατά τον πρώτο χρόνο από την έναρξη διαπραγμάτευσης, δεν θα προβώ σε πώληση μετοχών μου που θα κατέχω κατά την ημέρα έναρξης της διαπραγμάτευσης (σε περίπτωση δέσμευσης των μετόχων).

2. Κατέχω ποσοστό .........% των μετοχών της εταιρίας (ήτοι ......... (ΚΟ)/(ΚΑ) επί του συνόλου ..................), πριν τη διενέργεια Δημόσιας Προσφοράς ή Ιδιωτικής Τοποθέτησης/ Διάθεσης. Με το πέρας της Δημόσιας Προσφοράς ή Ιδιωτικής Τοποθέτησης- Διάθεσης , το ποσοστό μου θα ανέλθει σε.........%.

3. Τα δικαιώματα ψήφου ανέρχονται σε.........

4. Συμμετέχω στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ««.......................» με ποσοστό ....% το αντικείμενο της οποίας είναι συναφές/συμπληρωματικό με το αντικείμενο της εκδότριας,

4.1 Η εν λόγω εταιρία, εντάσσεται στον κλάδο ....... και δραστηριοποιείται σε ..............................

4.2 Επιχειρηματικές σχέσεις, συμφωνίες, συμβάσεις/συναλλαγές μεταξύ της εκδότριας και της εταιρίας.

5. Συμμετέχω στο ΔΣ της εταιρίας «..............................» ως .............................., το αντικείμενο της οποίας είναι συναφές/συμπληρωματικό με το αντικείμενο της εκδότριας.

5.1 Η εν λόγω εταιρία, εντάσσεται στον κλάδο ....... και δραστηριοποιείται σε ..............................

5.2 Επιχειρηματικές σχέσεις, συμφωνίες, συμβάσεις/συναλλαγές μεταξύ του εκδότη και της εταιρίας.

6. Δε συμμετέχω στο ΔΣ ή στο μετοχικό κεφάλαιο άλλων εταιριών σε ποσοστό μεγαλύτερο του 10%, ούτε ασκώ επιρροή, ούτε έχω οποιαδήποτε σχέση με άλλες εταιρίες, εκτός αυτών που αναφέρονται ανωτέρω στην παρούσα βεβαίωση μου.

7. Δεν υφίσταται καμία επιχειρηματική σχέση, συμφωνία, σύμβαση ή συναλλαγή μεταξύ της εταιρίας και των εταιριών στα μετοχικά κεφάλαια των οποίων συμμετέχω, πέραν αυτών που αναφέρονται ανωτέρω.

8. Συμμετείχα αυτοπροσώπως στη Γενική Συνέλευση κατά την οποία αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και η ένταξη των μετοχών της εταιρίας / Εκπροσωπήθηκα από τον/την.........................., στην Γενική Συνέλευση κατά την οποία αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και η ένταξη των μετοχών της εταιρίας και έχει ελεγχθεί το νομότυπο της διαδικασίας.

Υπογραφή
Ονοματεπώνυμο

Description: http://www.e-forologia.gr/webTexts/docsImages/EG/2007/EG_gr_2_20070628/EG_gr_2_20070628_1.gifDescription: http://www.e-forologia.gr/webTexts/docsImages/EG/2007/EG_gr_2_20070628/EG_gr_2_20070628_2.gifDescription: http://www.e-forologia.gr/webTexts/docsImages/EG/2007/EG_gr_2_20070628/EG_gr_2_20070628_3.gifDescription: http://www.e-forologia.gr/webTexts/docsImages/EG/2007/EG_gr_2_20070628/EG_gr_2_20070628_4.gifDescription: http://www.e-forologia.gr/webTexts/docsImages/EG/2007/EG_gr_2_20070628/EG_gr_2_20070628_5.gifDescription: http://www.e-forologia.gr/webTexts/docsImages/EG/2007/EG_gr_2_20070628/EG_gr_2_20070628_6.gifΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε:
ΔΗΛΩΣΗ ΑΙΤΟΥΣΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΑΞΙΟΝ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ Χ.Α.

Προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης:

Πλήρης επωνυμία εταιρίας:

Χώρα ίδρυσης:

Χώρα στην οποία οι μετοχές κατέχονται:

Αξίες για διαπραγμάτευση στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Αριθμός, περιγραφή και κάθε είδους περιορισμοί των κινητών αξιών:

Περίοδος και είδος περιορισμών, τόπος εκκαθάρισης:

Τύπος ένταξης (π.χ. δημόσια προσφορά με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ιδιωτική τοποθέτηση με διάθεση υφισταμένων μετοχών, κ.α.):

Προβλεπόμενη κεφαλαιοποίηση και ποσοστό των κινητών αξιών που δεν κατέχεται από το επενδυτικό κοινό (εάν είναι εφικτό):

Description: http://www.e-forologia.gr/webTexts/docsImages/EG/2007/EG_gr_2_20070628/EG_gr_2_20070628_7.gifDescription: http://www.e-forologia.gr/webTexts/docsImages/EG/2007/EG_gr_2_20070628/EG_gr_2_20070628_8.gifDescription: http://www.e-forologia.gr/webTexts/docsImages/EG/2007/EG_gr_2_20070628/EG_gr_2_20070628_9.gifDescription: http://www.e-forologia.gr/webTexts/docsImages/EG/2007/EG_gr_2_20070628/EG_gr_2_20070628_10.gifDescription: http://www.e-forologia.gr/webTexts/docsImages/EG/2007/EG_gr_2_20070628/EG_gr_2_20070628_11.gifDescription: http://www.e-forologia.gr/webTexts/docsImages/EG/2007/EG_gr_2_20070628/EG_gr_2_20070628_8.gifDescription: http://www.e-forologia.gr/webTexts/docsImages/EG/2007/EG_gr_2_20070628/EG_gr_2_20070628_9.gifΝόμισμα -μονάδα διαπραγμάτευσης:

Όλες οι κινητές αξίες οι οποίες αναφέρονται στην παρούσα αίτηση:

α) είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμες, πλήρως αποπληρωμένες και παρέχουν πλήρη δικαιώματα στους κατόχους τους

ΝΑΙ / ΟΧΙ

εάν ΟΧΙ αναφέρετε σχετικά τυχόν διαφορές καθώς και το χρόνο κατά τον οποίο θα παρέχουν πλήρη δικαιώματα στους κατόχους τους

β) παρέχουν ίδια δικαιώματα με τις υπάρχουσες κινητές αξίες του εκδότη (μόνο σε περίπτωση νέων εκδόσεων)

ΝΑΙ / ΟΧΙ

εάν ΟΧΙ αναφέρετε σχετικά τυχόν διαφορές καθώς και το χρόνο κατά τον οποίο θα παρέχουν ίδια δικαιώματα

ΚΩΔΙΚΟΣ ISIN (εφόσον υφίσταται):

Πληροφορίες για τον εκδότη :

Υπεύθυνος επικοινωνίας:

Επαγγελματική θέση:

Αρ. Τηλεφώνου:

e-mail:

Επαγγελματική Διεύθυνση:

Προβλεπόμενη ημερομηνία ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων

Δήλωση Αιτούσας Εταιρίας

Βεβαιώνουμε ότι:

α) Έχουμε λάβει πλήρεις και επαρκείς οδηγίες και συμβουλές από τον Σύμβουλο της εταιρίας καθώς και κάθε άλλη κατάλληλη συμβουλή σχετικά με τη φύση, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την συμμετοχή στην ΕΝ.Α. του Χ.Α., σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν σε αυτήν και έχουμε πλήρως κατανοήσει και δεχθεί αυτά τα δικαιώματα και υποχρεώσεις που απορρέουν από την συμμετοχή μας στην ανωτέρω αγορά.

β) Έχουμε λάβει τις απαραίτητες κατευθύνσεις, όποτε ήταν απαραίτητο, και έχουμε δράσει σύμφωνα με αυτές.

γ) Το περιεχόμενο του πληροφοριακού εγγράφου ένταξης είναι σύμφωνο με τη σχετική απόφαση του Χρηματιστηρίου και περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες προκειμένου οι επενδυτές να διαμορφώσουν γνώμη για την περιουσιακή κατάσταση και χρηματοοικονομική θέση της εταιρίας καθώς και της προοπτικές και τα δικαιώματα τους που απορρέουν από την κατοχή κινητών αξιών.

δ) Κατά την άποψη μας, μετά από προσεκτική εξέταση, το κεφάλαιο κίνησης της εταιρίας και του ομίλου είναι επαρκές για τις τρέχουσες υποχρεώσεις τουλάχιστον για τους επόμενους 12 μήνες.

ε) Κάθε σχετική αναφορά στο Πληροφοριακό Έγγραφο για την Ένταξης στη Διαπραγμάτευση ως προς τις προβλέψεις, εκτιμήσεις αποτελεσμάτων, προοπτικές έχει διατυπωθεί μετά από προσεκτική εξέταση των όλων δεδομένων και

στ) υπάρχουν θεσμοθετημένες διαδικασίες που να παρέχει, σε λογική βάση, στη διοίκηση της εταιρίας να διαμορφώνει κρίση σχετικά με την οικονομική κατάσταση και προοπτικές της εταιρίας και του ομίλου.

Δέσμευση Αιτούσας Εταιρίας

Η εταιρία δεσμεύεται όπως:

α) συμμορφώνεται πλήρως i) με τους Κανόνες Λειτουργίας της ΕΝ.Α. του ΧΑ, όπως αυτοί εκάστοτε ισχύουν και ii) με κάθε όρο που θέτει σε αυτήν το ΧΑ σε εκτέλεση των Κανόνων Λειτουργίας ή για την εύρυθμη λειτουργία της ΕΝ.Α. και την προστασία των επενδυτών

β) εκπληρώνει πλήρως τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς το Χρηματιστήριο Αθηνών που απορρέουν από την συμμετοχή του στη συγκεκριμένη αγορά

γ) ζητά οδηγίες και συμβουλές από τον Σύμβουλο της εταιρίας όποτε κρίνει ότι είναι απαραίτητο και θα ενεργεί σύμφωνα με αυτές.

Υπογράφεται από κατάλληλα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο εκ μέρους του:
Πλήρης επωνυμία εταιρίας:

Υπογραφή Ονομ/πώνυμο
Επαγγελματική θέση Ημερομηνία

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤ: Βεβαίωση για την υποβολή στο Χ.Α. ηλεκτρονικού αντιγράφου Πληροφοριακού Εγγράφου Ένταξης/Ενημερωτικού Δελτίου

«Η εταιρία βεβαιώνει ρητά και ανεπιφύλακτα ότι όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες που αναφέρονται στο παρόν Πληροφοριακό Έγγραφο Ένταξης/ Ενημερωτικό Δελτίο είναι απολύτως πλήρη, ακριβή και επίκαιρα. Βεβαιώνει επίσης ότι το περιεχόμενο της καταχώρησης στην ιστοσελίδα του Χ.Α. είναι ταυτόσημο με το περιεχόμενο του πληροφοριακού εγγράφου ένταξης/ ενημερωτικού δελτίου που κυκλοφορεί, οποιαδήποτε δε τυχόν τροποποίηση ή επικαιροποίηση του πληροφοριακού εγγράφου ένταξης/ενημερωτικού δελτίου συνεπάγεται υποχρέωση της εταιρίας για άμεση ενημέρωση του Χ.Α.. Το Χ.Α. δεν φέρει καμία ευθύνη για και από το περιεχόμενο του παρόντος πληροφοριακού εγγράφου ένταξης/ενημερωτικού δελτίου το οποίο καταχώρησε στην ιστοσελίδα του όπως ακριβώς του υπεβλήθη από τον εκδότη, χωρίς να προβεί σε οποιαδήποτε διόρθωση, συμπλήρωση ή τροποποίηση».