Έγγραφο 3/2007 (28/06/2007)

«Καθορισμός Περιεχομένου Πληροφοριακού Εγγράφου για την Ένταξη στη Διαπραγμάτευση της Εναλλακτικής Αγορά του Χ.Α » όπως εγκρίθηκε με την από 28-6-2007 απόφαση του ΔΣ του ΧΑ και τροποποιήθηκε με την από 23-10-2008 απόφαση του ΔΣ του ΧΑ.

ΑΠΟΦΑΣΗ Νο 3

«Καθορισμός Περιεχομένου Πληροφοριακού Εγγράφου για την Ένταξη στη Διαπραγμάτευση της Εναλλακτικής Αγορά του Χ.Α » όπως εγκρίθηκε με την από 28-6-2007 απόφαση του ΔΣ του ΧΑ και τροποποιήθηκε με την από 23-10-2008 απόφαση του ΔΣ του ΧΑ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
(Συνεδρίαση της 28-6-2007)

Προς Χρηματιστήριο Αθηνών
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

Η Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α. δημιουργήθηκε για αναπτυσσόμενες ή μικρές επιχειρήσεις και λειτουργεί με τη μορφή Πολυμερούς Μηχανισμού Διαπραγμάτευσης (ΠΜΔ), σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3606/2007. Οι μετοχές των εταιριών της Εναλλακτικής Αγοράς δεν είναι «εισηγμένες» σε οργανωμένη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται κατά την ένταξη σε διαπραγμάτευση και μετά από αυτήν είναι λιγότερες από αυτές των οργανωμένων αγορών. Οι υποψήφιοι επενδυτές θα πρέπει να έχουν επίγνωση των κινδύνων που αναλαμβάνουν για επένδυση σε αυτές τις εταιρίες και θα πρέπει να αποφασίζουν να επενδύσουν σε αυτές μόνο μετά από προσεκτική εξέταση του παρόντος Πληροφοριακού Εγγράφου και εάν είναι δυνατό με τη συμβολή ανεξάρτητου χρηματοοικονομικού συμβούλου.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν έχουν εξετάσει ή εγκρίνει το περιεχόμενο του παρόντος Πληροφοριακού Εγγράφου.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
Διακριτικός Τίτλος
ΛΟΓΟΤΥΠΟ


ΕΝΤΑΞΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΑΔΟΧΟΣ (εφόσον υφίσταται)

ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΠΡΟΣΟΠΑ

- Το παρόν Πληροφοριακό Έγγραφο υπογράφεται από τον Σύμβουλο, τα μέλη του ΔΣ της εταιρίας και τα λοιπά πρόσωπα που είναι υπεύθυνα για τις πληροφορίες που περιέχει.

- Εάν οι υπεύθυνοι είναι φυσικά πρόσωπα, περιλαμβανομένων των μελών των διοικητικών, διαχειριστικών ή εποπτικών οργάνων του εκδότη, να αναφερθεί το όνομα και τα καθήκοντα των προσώπων, εάν οι υπεύθυνοι είναι νομικά πρόσωπα, να αναφερθεί η επωνυμία και η καταστατική τους έδρα.

- Δήλωση των υπευθύνων για το Πληροφοριακό Έγγραφο ότι αφού έλαβαν κάθε εύλογο μέτρο για το σκοπό αυτό, οι πληροφορίες που περιέχονται στο Πληροφοριακό Έγγραφο είναι σύμφωνες με την πραγματικότητα και δεν υπάρχουν παραλείψεις που θα μπορούσαν να αλλοιώσουν το περιεχόμενο του.

ΝΟΜΙΜΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ

- Ονόματα και διευθύνσεις των νόμιμων ελεγκτών της εταιρίας για την περίοδο που καλύπτουν οι ιστορικές χρηματοοικονομικές πληροφορίες (καθώς και τα στοιχεία της εγγραφής τους σε οικεία επαγγελματική οργάνωση)

- Εάν οι ελεγκτές έχουν παραιτηθεί, ανακληθεί από τα καθήκοντα τους ή δεν ορίστηκαν εκ νέου για την περίοδο που καλύπτουν οι ιστορικές χρηματοοικονομικές πληροφορίες, οι σχετικές λεπτομέρειες αναφέρονται, εφόσον είναι σημαντικές.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

Η συμπλήρωση του πίνακα πραγματοποιείται ανάλογα με την περίπτωση την οποία αφορά (π.χ. Δημόσια Προσφορά μεΑ.Μ.Κ., Ιδιωτική Τοποθέτηση με Α.Μ.Κ., Ιδιωτική Τοποθέτηση με διάθεση υφισταμένων μετοχών, κ.α.).

Μετοχές πριν την Έκδοση
Έκδοση Νέων μετοχών
Ιδιωτική Τοποθέτηση
Δημόσια Προσφορά
Σύνολο νέων Μετοχών 1
Πώληση Υφιστάμενων μετοχών
Ιδιωτική Τοποθέτηση
Δημόσια Προσφορά
Σύνολο μετοχών μετά την έκδοση
Ονομαστική αξία μετοχής
Α. ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ
Λογιστική αξία μετοχής 31.12.ΧΧ 2
Κέρδη προ φόρων ΧΧΧΧ/ μετοχή
Κέρδη μετά από φόρους ΧΧΧΧ/μετοχή
Β. ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΜΕΓΕΘΗ
Λογιστική αξία μετοχής 31.12.XX
Κέρδη προ φόρων ΧΧΧΧ/ μετοχή
Κέρδη μετά από φόρους ΧΧΧΧ/μετοχή
Αντληθέντα κεφάλαια
Ιδιωτική Τοποθέτηση (Εφόσον είναι διαθέσιμα)
Δημόσια Προσφορά (Εφόσον είναι διαθέσιμα)
Σύνολο
Μέρισμα Οι μετοχές δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της χρήσης ΧΧΧΧ

- Μονάδα Διαπραγμάτευσης των μετοχών.

- Αρμόδιος φορέας για την τήρηση του σχετικού αρχείου των άυλων μετοχών

- Είδος και κατηγορία των κινητών αξιών που προσφέρονται ή/και εισάγονται σε διαπραγμάτευση.

- Δικαιώματα που είναι ενσωματωμένα στις κινητές αξίες, περιλαμβανομένων των ενδεχόμενων περιορισμών τους, και διαδικασία για την άσκηση αυτών των δικαιωμάτων.

- Τυχόν περιορισμοί στην ελεύθερη μεταβίβαση των κινητών αξιών.

- Όνομα και επαγγελματική διεύθυνση του προσώπου που πωλεί τις κινητές αξίες, με διευκρίνιση της φύσης κάθε καθήκοντος ή άλλης σημαντικής σχέσης που είχαν τα τελευταία τρία χρόνια τα πρόσωπα που πωλεί τις κινητές αξίες με τον εκδότη ή με έναν οποιοδήποτε από τους προκατόχους του ή με συνδεδεμένα με αυτόν πρόσωπα.

- Αριθμός και κατηγορία των κινητών αξιών που προσφέρονται από καθέναν από τους κατόχους που πωλούν τις κινητές αξίες.

- Τυχόν συμφωνίες υποχρεωτικής διακράτησης

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ (ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ)

200Χ 200Χ-1 % μεταβολής
Κύκλος εργασιών
Μικτά Κέρδη
Ε Β TDA (κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων)
Κέρδη προ φόρων
Κέρδη μετά από φόρους & δικαιώματα μειοψηφίας
Καθαρή Θέση
Ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες
Ταμειακές ροές από επενδυτικές δραστηριότητες
Ταμειακές ροές από χρηματοδοτικές δραστηριότητες

• Εφόσον η εταιρία δεν καταρτίζει ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις παρατίθενται στοιχεία της αιτούσας εταιρίας.

• Εάν η εταιρία έχει δημοσιεύσει/ συντάξει τριμηνιαίες ή εξαμηνιαίες χρηματοοικονομικές πληροφορίες από την ημερομηνία των τελευταίων ελεγμένων οικονομικών καταστάσεων του, οι πληροφορίες αυτές πρέπει να περιληφθούν στο πληροφοριακό σημείωμα.

• Εάν η ημερομηνία σύνταξης του πληροφοριακού εγγράφου ξεπερνά τους εννέα μήνες από τη λήξη της τελευταίας ελεγμένης χρήσης, τότε περιλαμβάνονται οι ενδιάμεσες χρηματοοικονομικές πληροφορίες, (εάν είναι μη ελεγμένες αναφέρεται), οι οποίες καλύπτουν τουλάχιστον τους έξι πρώτους μήνες της νέας χρήσης.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Αναφέρονται οι παράγοντες κινδύνου που συνδέονται ειδικά με την εταιρία, τον τομέα δραστηριότητας της, καθώς και τις κινητές αξίες που προσφέρονται ή /και γίνονται δεκτές προς διαπραγμάτευση, καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισης τους.

1. ΓΕΝΙΚΑ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ

1.1. Συνοπτική καταγραφή της εξέλιξης της εταιρίας από την ίδρυση της μέχρι σήμερα (ημερομηνία ίδρυσης, εταιρική έδρα, διάρκεια λειτουργίας, αλλαγή έδρας, επωνυμίας, νομικής μορφής και δραστηριότητας, απόσχιση κλάδου, συγχώνευση, εξαγορά άλλων εταιριών, τυχόν προσωρινή διακοπή των δραστηριοτήτων κατά την διάρκεια των τριών τελευταίων χρήσεων και η επίδραση τους στο λειτουργικό αποτέλεσμα της εταιρίας και τη χρηματοοικονομική της κατάσταση).

1.2. Αρμόδιο όργανο της εταιρίας που αποφάσισε την εισαγωγή στο ΧΑ και πότε λήφθηκε η σχετική απόφαση.

1.3. Αριθμός προσωπικού τελευταίας τριετίας.

1.4. (συμπληρώνεται στην περίπτωση που δεν εκδίδεται ΕΔ και προαιρετικά στην περίπτωση που εκδίδεται ΕΔ)

Σημαντικά γεγονότα στην εξέλιξη της εταιρίας.

Στην περίπτωση που η αιτούσα εταιρία έχει προβεί κατά την τελευταία τριετία σε εξαγορά άλλης εταιρίας, αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου λόγω συγχώνευσης ή απόσχισης κλάδου της, πρέπει να παρατίθενται και οι εξής πληροφορίες:

α) Σε περιπτώσεις εξαγορών, παρατίθενται πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία της εξαγοραζόμενης, μέτοχοι της εξαγοραζόμενης, ημερομηνία εξαγοράς, αποτίμηση, τίμημα, τρόπος χρηματοδότησης, κλπ.

β) Σε περιπτώσεις συγχωνεύσεων παρατίθενται πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία των απορροφούμενων εταιριών, ποσοστό συμμετοχής της εταιρίας και τυχόν λοιπών μετόχων, τροποποίηση καταστατικού, φορολογικό έλεγχο απορροφώμενης μέχρι και την ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού, αποτιμήσεις, σχέσεις ανταλλαγής, αντικείμενο δραστηριότητας κλπ.

γ) Σε περίπτωση απόσχισης κλάδου παρατίθενται συνοπτικές πληροφορίες για τον κλάδο που αποσχίστηκε και την εταιρία στην οποία εισφέρθηκε.

2. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

2.1. Περιγραφή των δραστηριοτήτων της εταιρίας αναφέροντας τις σημαντικότερες κατηγορίες προϊόντων ή /και υπηρεσιών.

2.2. Συνοπτική περιγραφή των κυριότερων αγορών στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρία καθώς και κατανομή του συνολικού ποσού των εσόδων ανά είδος δραστηριότητας και γεωγραφική αγορά.

2.3. Ανάλυση κύκλου εργασιών ανά δραστηριότητα για τις 2 τελευταίες χρήσεις. Η ανάλυση παρατίθεται ανάλογα με τη φύση της δραστηριότητας της εταιρείας το ύψος των εσόδων, την γεωγραφική κατανομή κλπ. (όπως προκύπτουν σύμφωνα με το ΔΛΠ 14)

2.4. (συμπληρώνεται στην περίπτωση που δεν εκδίδεται ΕΔ και προαιρετικά στην περίπτωση που εκδίδεται ΕΔ)

Αναφορά κάθε σημαντικού νέου προϊόντος ή και υπηρεσίας που προωθήθηκε στην αγορά και στον βαθμό που έχει διαφημιστεί η ανάπτυξη νέων προϊόντων ή υπηρεσιών, αναφορά του σταδίου στο οποίο βρίσκεται αυτή η ανάπτυξη.

2.5. (συμπληρώνεται στην περίπτωση που δεν εκδίδεται ΕΔ και προαιρετικά στην περίπτωση που εκδίδεται ΕΔ)

Αναφορά διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας ή αδειών εκμετάλλευσης από βιομηχανικές, εμπορικές ή χρηματοοικονομικές συμβάσεις.

2.6. (συμπληρώνεται στην περίπτωση που δεν εκδίδεται ΕΔ και προαιρετικά στην περίπτωση που εκδίδεται ΕΔ)

Περιγραφή των κυριότερων επενδύσεων που πραγματοποίησε η εταιρεία σε κάθε χρήση της περιόδου που περιγράφεται στο παρόν πληροφοριακό σημείωμα.

2.7. (συμπληρώνεται στην περίπτωση που δεν εκδίδεται ΕΔ και προαιρετικά στην περίπτωση που εκδίδεται ΕΔ)

Κλάδος στον οποίο δραστηριοποιείται η εταιρία, για κάθε μία από τις 2 τελευταίες χρήσεις.

2.8. (συμπληρώνεται στην περίπτωση που δεν εκδίδεται ΕΔ και προαιρετικά στην περίπτωση που εκδίδεται ΕΔ)

Σημαντικές συμβάσεις που έχει συνάψει η εταιρία την τελευταία διετία

3. ΚΛΑΔΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

3.1 Θέση της εταιρίας στον κλάδο - Κύριοι Ανταγωνιστές (Αναφορά στην πηγή από την οποία χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία).

(συμπληρώνεται στην περίπτωση που δεν εκδίδεται ΕΔ και προαιρετικά στην περίπτωση που εκδίδεται ΕΔ):

Η Θέση της εταιρίας στο κλάδο παρατίθεται κάτωθι:

Εταιρία Κύκλος Εργασιών Κέρδη προ φόρων
1
2
3

Πηγή: ............................

3.2 (συμπληρώνεται στην περίπτωση που δεν εκδίδεται ΕΔ και προαιρετικά στην περίπτωση που εκδίδεται ΕΔ)

Μερίδια αγοράς των πωλουμένων την τελευταία διετία, προϊόντων/υπηρεσιών της εταιρίας.

3.3. (συμπληρώνεται στην περίπτωση που δεν εκδίδεται ΕΔ και προαιρετικά στην περίπτωση που εκδίδεται ΕΔ)

Βαθμός ωριμότητας κλάδου, περιθώρια ανάπτυξης του και προβλέψεις για το μερίδιο αγοράς της εταιρίας (Οι πληροφορίες αυτές παρατίθενται εφόσον η αιτούσα εταιρία εντάσσεται σε κλάδο για τον οποίο υφίστανται συγκρίσιμα στοιχεία)

3.4. (συμπληρώνεται στην περίπτωση που δεν εκδίδεται ΕΔ και προαιρετικά στην περίπτωση που εκδίδεται ΕΔ)

Τυχόν χρηματιστηριακά στοιχεία για ομοειδείς εταιρίες των οποίων οι μετοχές διαπραγματεύονται σε άλλα χρηματιστήρια.

4. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

4.1. Εάν η εταιρία είναι τμήμα ενός ομίλου, περιγράφεται συνοπτικά ο όμιλος και η θέση που κατέχει η εταιρία σε αυτόν.

4.2. Θυγατρικές -Συνδεδεμένες εταιρίες -εταιρίες με συναφές ή συμπληρωματικό αντικείμενο στις οποίες συμμετέχουν οι βασικοί μέτοχοι.

Εταιρία Α Εταιρία Β
Επωνυμία συνδεδεμένης εταιρίας
Έδρα
Έτος ίδρυσης
Ποσοστό συμμετοχής της Εκδότριας
Αξία συμμετοχής
Μετοχική σύνθεση
Μέλη ΔΣ
Αντικείμενο δραστηριότητας
Σύναψη σημαντικών συμφωνιών με την αιτούσα
Σημαντικές συναλλαγές με συνδεδεμένα μέρη τις οποίες διενήργησε η εταιρεία κατά τις 2 τελευταίες χρήσης και μέχρι το χρόνο σύνταξης του πληροφοριακού, (ποσό και % επί του κύκλου εργασιών της αιτούσας)
Λογιστική αξία με βάση την τελευταία οικ. κατάσταση 31.12.ΧΧΧΧ
Βασικά Οικονομικά μεγέθη(*)

(*) Αναφορά στην Καθαρή θέση, κύκλο εργασιών, κέρδη προ και μετά από φόρους της τελευταίας χρήσης

5. ΜΕΤΟΧΟΙ

Δικαιώματα Ψήφου ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ
ΜΕΤΟΧΟΣ ΜΕΤΟΧΕΣ % ΜΕΤΟΧΕΣ %
Μέτοχος Α
Μέτοχος Β
Ευρύ επενδυτικό κοινό
ΣΥΝΟΛΟ

Να αναφερθεί και ο συνολικός αριθμός μετοχών που κατέχουν τα μέλη του ΔΣ και τα ανώτατα διευθυντικά στελέχη της εταιρίας.

Σε περίπτωση ύπαρξης υφιστάμενης διασποράς ή σημαντικών μεταβολών στη μετοχική σύνθεση την τελευταία διετία, παρατίθεται αναλυτική πληροφόρηση (ΑΜΚ, μεταβιβάσεις, τιμές των μεταβιβάσεων, διαδικασία που ακολουθήθηκε,).

Περιγραφή κάθε γνωστής στην εταιρία συμφωνίας, της οποίας η εφαρμογή θα μπορούσε, σε μία μεταγενέστερη ημερομηνία, να επιφέρει αλλαγές όσον αφορά τον έλεγχο του εκδότη.

Σε περίπτωση διενέργειας δημόσιας προσφοράς με πώληση υφισταμένων μετοχών, να αναφερθούν τα ονόματα και ο αριθμός των μετοχών που θα διαθέσει ο κάθε βασικός μέτοχος.

Ποσό και ποσοστό της άμεσης μεταβολής της διασποράς που προκύπτει από την προσφορά.

Μερισματική πολιτική της εταιρίας.

6. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ

Σε περίπτωση που δεν θα εκδοθεί ΕΔ να παρατεθούν τα κάτωθι:

6.1. Διοικητικό Συμβούλιο - Εταιρική διακυβέρνηση (Εφόσον υφίσταται)

6.2. Παρουσίαση της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου, βιογραφικό και θέση που κατέχουν στην οργανωτική δομή της Εταιρίας.

6.3. Διαδικασία εκλογής του ΔΣ, συμμετοχή στελεχών διοίκησης, εργαζομένων κλπ.

6.4. Αναφορά σε τυχόν παραιτήσεις, αντικαταστάσεις μελών του Δ.Σ κλπ την τελευταία διετία.

6.5. Βαθμός συγγένειας μεταξύ των μελών του Δ.Σ. και των βασικών μετόχων (μέχρι και 2ου βαθμού συγγένειας).

6.6. Για κάθε μέλος των διοικητικών, διαχειριστικών ή εποπτικών οργάνων του εκδότη αναφέρονται:

α) οι επωνυμίες όλων των εταιριών στις οποίες το πρόσωπο αυτό ήταν μέλος διοικητικού, διαχειριστικού ή εποπτικού οργάνου ή εταίρος, σε οποιαδήποτε στιγμή των πέντε τελευταίων ετών αναφέροντας επίσης εάν το πρόσωπο αυτό εξακολουθεί να είναι μέλος του οργάνου ή μέτοχος/εταίρος (Δεν απαιτείται η κατάρτιση καταλόγου με όλες τις θυγατρικές εταιρίες του εκδότη των οποίων τα διοικητικά, διαχειριστικά ή εποπτικά όργανα είναι επίσης μέλος το πρόσωπο αυτό).

β) οποιαδήποτε καταδικαστική απόφαση για τέλεση δόλιας πράξης τουλάχιστον για τα τελευταία πέντε έτη.

γ) λεπτομέρειες για οποιαδήποτε διαδικασία πτώχευσης, αναγκαστικής διαχείρισης ή εκκαθάρισης στην οποία συμμετείχαν κατά τα τελευταία πέντε τουλάχιστον έτη υπό την ιδιότητα μέλους διαχειριστικού ή εποπτικού οργάνου.

δ) λεπτομέρειες για οποιαδήποτε δημόσια επίσημη κριτική η κύρωση εκ μέρους των καταστατικών ή ρυθμιστικών αρχών.

Εάν δεν υφίσταται για γνωστοποίηση οποιοδήποτε από τα σημεία α έως δ υποβάλλεται σχετική δήλωση.

6.7. Συγκρούσεις συμφερόντων στο επίπεδο των διοικητικών, διαχειριστικών και εποπτικών οργάνων και των ανωτέρω διοικητικών στελεχών.

Αναφέρονται με σαφή τρόπο οι δυνητικές συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ των υποχρεώσεων έναντι του εκδότη και των ιδιωτικών ή και άλλων υποχρεώσεων του προσώπου αυτού. Σε περίπτωση απουσίας τέτοιου είδους συγκρούσεων, αναφέρεται σχετική δήλωση.

Επίσης αναφέρεται κάθε ρύθμιση ή συμφωνία με τους κυριότερους μετόχους, πελάτες, προμηθευτές ή άλλα πρόσωπα σύμφωνα με τις οποίες έχουν επιλεγεί ως μέλη των διοικητικών, διαχειριστικών ή εποπτικών οργάνων ή ως ανώτερα διοικητικά στελέχη.

Αντίστοιχη πληροφόρηση όσον αφορά συμμετοχή σε άλλες εταιρίες αναφέρεται και για τους βασικούς μετόχους της εταιρίας.

6.8. Ημερομηνία εκλογής και λήξης της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου.

7. ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

7.1. (συμπληρώνεται στην περίπτωση που δεν εκδίδεται ΕΔ και προαιρετικά στην περίπτωση που εκδίδεται ΕΔ)

Περιγραφή των κυριότερων επενδύσεων της εταιρίας που κρίνονται σημαντικές και που βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης, καθώς και γεωγραφική κατανομή των επενδύσεων (εσωτερικό -εξωτερικό), καθώς και μέθοδος χρηματοδότησης τους.

7.2. (συμπληρώνεται στην περίπτωση που δεν εκδίδεται ΕΔ και προαιρετικά στην περίπτωση που εκδίδεται ΕΔ)

Πληροφορίες για τις κυριότερες επενδύσεις που σκοπεύει να πραγματοποιήσει η εταιρία στο μέλλον και για τις οποίες η διοίκηση της έχει αναλάβει ισχυρές δεσμεύσεις

7.3. Παρουσίαση βασικών αρχών επενδυτικού σχεδίου από την άντληση κεφαλαίων μέσω της δημόσιας προσφοράς ή Ιδιωτικής Τοποθέτησης.

(€) 200Χ 200Χ+1 Σύνολο % στο σύνολο
Κατηγορία Α
Κατηγορία Β
Κατηγορία Γ
Σύνολο

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Οι επενδύσεις αναλύονται ανά είδος -κατηγορία. Ενδεικτικά αναφέρονται:

Επενδύσεις σε πάγια (παραγωγικές -κτίρια- αγορά οικοπέδου- αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού κλπ).

Εξόφληση δανεισμού - Αναφέρεται που έχει χρησιμοποιηθεί.

Εξαγορά εταιριών - αναφέρεται το ποσοστό συμμετοχής, αντικείμενο δραστηριότητας αυτής, τυχόν σχέση με μετόχους και μέλη ΔΣ, σκοπός της επένδυσης.

Κεφάλαιο κίνησης.

7.4. (συμπληρώνεται στην περίπτωση που δεν εκδίδεται ΕΔ και προαιρετικά στην περίπτωση που εκδίδεται ΕΔ)

Σχολιασμός - στόχοι επενδυτικού προγράμματος, τρόπος χρηματοδότησης του (αναφορά στο μέρος που θα καλυφθεί με ΙΤ/ΔΠ).

8. ΤΑΣΕΙΣ -ΣΤΟΧΟΙ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Στην περίπτωση που θα εκδοθεί ΕΔ να αναφερθούν τα κάτωθι:

Συνοπτική αναφορά στις σημαντικότερες πρόσφατες τάσεις όσον αφορά την παραγωγή, τις πωλήσεις, το κόστος και τις τιμές πώλησης.

Συνοπτική αναφορά για κάθε γνωστή αβεβαιότητα, τάση ή γεγονός που μπορεί να αναμένεται ότι θα επηρεάσει σημαντικά τις προοπτικές τις εταιρίας.

Στην περίπτωση που δεν θα εκδοθεί ΕΔ να αναφερθούν τα κάτωθι:

Αναλυτική περιγραφή για τις σημαντικότερες πρόσφατες τάσεις όσον αφορά την παραγωγή, τις πωλήσεις, το κόστος και τις τιμές πώλησης.

Αναλυτική περιγραφή για κάθε γνωστή αβεβαιότητα, τάση ή γεγονός που μπορεί να αναμένεται ότι θα επηρεάσει σημαντικά τις προοπτικές τις εταιρίας.

9. ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΠΟΛΟΠΣΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

(σε χιλ. ευρώ) 200Χ 200Χ-1
Κύκλος Εργασιών
Μικτό κέρδη/ζημιές
Κέρδη/ζημιές προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικ αποτελεσμάτων και αποσβέσεων
Κέρδη/ζημιές προ φόρων χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελέσματα
Κέρδη/ζημιές προ φόρων
Μείον φόροι
Κέρδη/ζημιές μετά από φόρους

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Στην περίπτωση που θα εκδοθεί ΕΔ να αναφερθούν τα κάτωθι:

1) Αιτιολόγηση σημαντικών διακυμάνσεων στα οικονομικά μεγέθη.

2) Αναφορά σε σημαντικά σχόλια των πιστοποιητικών των ορκωτών ελεγκτών και η θέση του Συμβούλου επ΄ αυτών.

Στην περίπτωση που δεν θα εκδοθεί ΕΔ να αναφερθούν τα κάτωθι:

1) Αιτιολόγηση των διακυμάνσεων για τις δύο τελευταίες χρήσεις, για όλους τους λογαριασμούς που εμφανίζονται στον ανωτέρω πίνακα.

2) Αναφορά σε σημαντικά σχόλια των πιστοποιητικών των ορκωτών ελεγκτών και η θέση του Συμβούλου επ΄ αυτών.

4) Αναφορά του μέσου όρου του περιθωρίου καθαρού κέρδους του κλάδου που δραστηριοποιείται η εταιρία (αναφορά στην πηγή).

9.1 Στοιχεία Ισολογισμού

(σε χιλ. ευρώ) 200Χ 200Χ-1
ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ
Πάγια στοιχεία ενεργητικού
Αποθέματα
Απαιτήσεις από πελάτες
Λοιπά στοιχεία Ενεργητικού
Σύνολο Ενεργητικού
ΠΑΘΗΤΙΚΟ
Μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις
Βραχυπρόθεσμες τραπεζικί υποχρεώσεις
Λοιπές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις
Σύνολο υποχρεώσεων
Μετοχικό κεφάλαιο
Λοιπά στοιχεία καθαρής θέσης μετόχων εταιρείας
Σύνολο καθαρής θέσης μετόχων εταιρείας
Δικαιώματα μειοψηφίας
Σύνολο καθαρής θέσης
ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ

Χρηματοοικονομικοί Δείκτες

Μεικτού κέρδους
%μεταβολής
Αποδοτικότητα μ.ο. ΙΚ (προ φόρων)
%μεταβολής
Αποδοτικότητα μ.ο. απασχολούμενων κεφαλαίων
%μεταβολής
Ταχύτητα Είσπραξης Απαιτήσεων
%μεταβολής
Ταχύτητα Εξόφλησης Υποχρεώσεων
%μεταβολής
Ταχύτητα Κυκλοφορίας Αποθεμάτων
%μεταβολής
Ξένα/Ιδια κεφάλαια
%μεταβολής
Τραπεζικές υποχρεώσεις/Ίδια Κεφάλαια
%μεταβολής
Γενική ρευστότητα
%μεταβολής
`Αμεση ρευστότητα
%μεταβολής
Χρηματοοικονομικά έξοδα/μικτό κέρδος
%μεταβολής
Χρηματοοικονομικά έξοδα/Αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων
%μεταβολής

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:

Στην περίπτωση που θα εκδοθεί ΕΔ να αναφερθούν τα κάτωθι:

1) Αιτιολόγηση των σημαντικών διακυμάνσεων για τις δύο τελευταίες χρήσεις, για όλους τους λογαριασμούς που εμφανίζονται στον ανωτέρω πίνακα.

1) Στην περίπτωση που δεν θα εκδοθεί ΕΔ να αναφερθούν τα κάτωθι:

1) Αιτιολόγηση των διακυμάνσεων για τις δύο τελευταίες χρήσεις, για όλους τους λογαριασμούς που εμφανίζονται στον ανωτέρω πίνακα.

2) Αναφορά του μέσου όρου του κλαδικού δείκτη Ξένα/ Ίδια κεφάλαια (αναφέροντας και την πηγή).

10. (συμπληρώνεται προαιρετικά στην περίπτωση που εκδίδεται ΕΔ)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ (ΕΦΟΣΟΝ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΗΚΕ) - ΠΟΣΟΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

Υπογραφή
Σύμβουλος/Ανάδοχος/ Εταιρία
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

1 Σε περίπτωση έκδοσης μετοχών διαφόρων κατηγοριών (κοινές, προνομιούχες, κ.λ.π.) παρατίθεται η σχετική ανάλυση

2 Η λογιστική αξία της μετοχής υπολογίστηκε με βάση τον αριθμό των μετοχών τις ΧΧ/ΧΧ/ΧΧ προσαρμοσμένο για τη μεταβολή της ονομαστικής αξίας