Έγγραφο 5/2007 (28/06/2007)

Κατάλογος χρεώσεων εναλλακτικής αγοράς του Χ.Α. όπως εγκρίθηκε από το ΔΣ του ΧΑ στη συνεδρίαση της 28-6-2007 και τροποποιήθηκε στη συνεδρίαση της 29-1-2009.

ΑΠΟΦΑΣΗ Νο 5

Κατάλογος χρεώσεων εναλλακτικής αγοράς του Χ.Α. όπως εγκρίθηκε από το ΔΣ του ΧΑ στη συνεδρίαση της 28-6-2007 και τροποποιήθηκε στη συνεδρίαση της 29-1-2009.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
(Συνεδρίαση της 28-6-2007)

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Α)ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΧΑ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Για τις χρεώσεις των μελών του Χ.Α. στην Εναλλακτική Αγορά εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα στην απόφαση 32/24-11 -2005 του Δ.Σ. του Χ.Α.

B) ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Α1. ΕΦΑΠΑΞ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ & ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΙΝΗΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΧΑ

α. Εισαγωγή για πρώτη φορά

Οι εταιρίες των οποίων οι μετοχές εισάγονται στην ΕΝ.Α. του ΧΑ για διαπραγμάτευση για πρώτη φορά, κατά βάλλουν εφάπαξ δικαιώματα εγγραφής, το ποσό των 7.500 €.

Με την κατάθεση της αίτησης της εταιρίας για την εισαγωγή των μετοχών στην ΕΝ.Α. του ΧΑ καταβάλλεται εφάπαξ ποσό για έξοδα εξέτασης της αίτησης το ποσό των 4.500 €.

Το εφάπαξ αυτό ποσό καταβάλλεται ανεξάρτητα από το εάν οι μετοχές της εταιρίας θα εισαχθούν στην ΕΝ.Α. του ΧΑ.

Σε περίπτωση εισαγωγής των μετοχών στο Χ.Α., το ανωτέρω ποσό συμψηφίζεται με τα εφάπαξ δικαιώματα εγγραφής.

β. Εταιρικές πράξεις μετά την εισαγωγή

Για την εισαγωγή νέων μετοχών που προκύπτουν από τις κατωτέρω εταιρικές πράξεις οφείλονται δικαιώματα εγγραφής που υπολογίζονται με συντελεστή 0,1%.

Το ελάχιστο ποσό που καταβάλλεται για δικαιώματα εγγραφής δεν μπορεί να είναι κατώτερο από 500 € .

β1. Εισαγωγή νέων μετοχών που προκύπτουν από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.

Τα δικαιώματα εισαγωγής υπολογίζονται επί της αξίας των νέων μετοχών που εκδίδονται.

β2. Εισαγωγή μετοχών μετά από συγχώνευση - απορρόφηση

Τα δικαιώματα εισαγωγής υπολογίζονται επί της αξίας των εισαγόμενων τίτλων που προκύπτει από το γινόμενο του αριθμού των προς εισαγωγή μετοχών που κατανέμονται στους μετόχους της αναρροφώμενης εταιρείας επί τη χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής.

Αν, προκειμένου να επιτευχθεί επαρκής διασπορά των μετοχών στο ευρύ κοινό, διατεθούν τίτλοι προερχόμενοι εκ της συγχωνεύσεως με δημόσια εγγραφή, η αξία των προς εισαγωγή τίτλων υπολογίζεται με βάση την τιμή διαθέσεως με δημόσια εγγραφή.

β3. Εισαγωγή μετοχών από μετατροπή ομολογιών-ΜΟΔ -STOCK OPTION -Επανεπένδυση μερίσματος.

Τα δικαιώματα εισαγωγής υπολογίζονται επί της αξίας των νέων μετοχών που εκδίδονται.

γ. Εξέταση αίτησης για την επαναδιαπραγμάτευση μετοχών-εφάπαξ δικαιώματα επανέναρξης διαπραγμάτευσης.

1. Για την εξέταση αίτησης επαναδιαπραγμάτευσης μετοχών εταιρίας της οποίας οι μετοχές τελούν σε αναστολή διαπραγμάτευσης για διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών καταβάλλεται με την υποβολή της αίτησης ποσό 4.000 ευρώ για έξοδα εξέτασης της.

Το εφάπαξ αυτό ποσό καταβάλλεται ανεξάρτητα από το εάν οι μετοχές της εταιρίας θα επαναδιαπραγματευθούν στο Χ.Α.

Στην περίπτωση επαναδιαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας το ποσό αυτό θα συμψηφίζεται με το κατωτέρω εφάπαξ δικαίωμα επανέναρξης διαπραγμάτευσης.

2. Για την επανέναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών που είχαν ανασταλεί καταβάλλεται ως εφάπαξ δικαίωμα υπολογιζόμενο με συντελεστή 0,06% επί της αξίας που προκύπτει ως το γινόμενο του αριθμού των μετοχών των οποίων είχε ανασταλεί η διαπραγμάτευση επί την τιμή επαναδιαπραγμάτευσης που έχει ορισθεί περιοριζόμενο στο 1/3.

Για την εισαγωγή των συμπληρωματικών σειρών μετοχών που προέκυψαν κατά τη διάρκεια αναστολής εφαρμόζονται τα ποσοστά που προβλέπονται για τις εν λόγω εταιρικές πράξεις.

Το συνολικό ποσό που προκύπτει από τα ανωτέρω δεν μπορεί να είναι κατώτερο από 5.000 ευρώ.

Α2. ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ 1

Οι εταιρίες των οποίων οι μετοχές έχουν ενταχθεί στην ΕΝ.Α. καταβάλλουν ετήσια συνδρομή με την ακόλουθη κλίμακα:

ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΕΩΣΗ ΑΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ ΕΤΗΣΙΑ ΧΡΕΩΣΗ
Έως 20.000.000 € 1.000,00 € 4.000,00 €
20.000.001 €-40.000.000 € 1.500,00 € 6.000,00 €
`Ανω των 40.000.000 € 2.000,00 € 8.000,00 €

Η τιμολόγηση της ετήσιας συνδρομής θα πραγματοποιείται τμηματικά σε 4 περιόδους, ήτοι στην αρχή κάθε ημερολογιακού τριμήνου και για τον υπολογισμό της κεφαλαιοποίησης κάθε εταιρείας θα λαμβάνεται υπόψιν ο μέσος όρος κεφαλαιοποίησης του προηγούμενου τριμήνου.

Η κεφαλαιοποίηση θα υπολογίζεται από τον τύπο: ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ x ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΜΕΤΟΧΗΣ (του προηγουμένου τριμήνου από το τρίμηνο αναφοράς)

Κατ΄ εξαίρεση και μόνο για την πρώτη τριμηνιαία συνδρομή της εταιρείας, ως μέση τιμή μετοχής, λαμβάνεται η τιμή εισαγωγής.

Το ελάχιστο ύψος της ετήσιας συνδρομής δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 4.000,00 €, ενώ το μέγιστο ύψος δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 8.000,00 €.

Α3. ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «ΕΡΜΗΣ»

Στο πλαίσιο της υπηρεσίας «ΕΡΜΗΣ», που περιγράφεται στον κανονισμό, λειτουργίας της αγοράς υψηλού κινδύνου του ΧΑ, προκειμένου Εισηγμένη Εταιρία να κάνει χρήση των υπηρεσιών του συστήματος «ΕΡΜΗΣ», το ΧΑ παρέχει δωρεάν σε κάθε Εισηγμένη Εταιρία:

1. Τον απαραίτητο Ειδικό Εξοπλισμό (Υλικό και Λογισμικό)

2. `Αδεια χρήσης ("HERMES Starter Kit "), για την εγκατάσταση ενός (1) Σταθμού Εργασίας «ΕΡΜΗΣ»,

- `Αδεια χρήσης της εφαρμογής και το Ειδικό Μέσο Πρόσβασης για έναν (1) εξουσιοδοτημένο χρήστη των υπηρεσιών του συστήματος «ΕΡΜΗΣ» («HERMES User Kit») που θα οριστεί από την εισηγμένη στο ΧΑ εταιρεία.

Για την εγκατάσταση από την εταιρία, επιπλέον Σταθμών Εργασίας «ΕΡΜΗΣ» και χρήση του συστήματος από επιπλέον του ενός (1) χρήστες, καταβάλλονται στο ΧΑ τα ακόλουθα δικαιώματα:

Για κάθε επιπλέον Σταθμό Εργασίας «ΕΡΜΗΣ»: εφάπαξ καταβαλλόμενο ποσό Ευρώ 84,00 πλέον ΦΠΑ ανά σταθμό εργασίας, για τον απαραίτητο Ειδικό Εξοπλισμό (Υλικό και Λογισμικό) και άδεια χρήσης ("HERMES Starter Kit"), και

Για κάθε επιπλέον χρήστη του συστήματος πέραν του ενός δωρεάν χρήστη: [α] εφάπαξ καταβαλλόμενο ποσό Ευρώ 362,00 πλέον ΦΠΑ ως δικαίωμα χρήσης της εφαρμογής και [β] ετησίως καταβαλλόμενο ποσό ως συνδρομή για την έκδοση προσωπικών ηλεκτρονικών πιστοποιητικών και την ανανέωση του «Ειδικού Μέσου Πρόσβασης», το οποίο για το 1° έτος ορίζεται σε Ευρώ 78,00 πλέον ΦΠΑ και θα αναπροσαρμόζεται ετησίως βάσει σχετικής απόφασης του ΧΑ.

Σημείωση: Σε περίπτωση που αλλάξει από την εταιρία ο πρώτος «δωρεάν χρήστης» που την εκπροσωπεί και έχουν ήδη εκδοθεί το «Ειδικό Μέσο Πρόσβασης» και τα προσωπικά ηλεκτρονικά πιστοποιητικά, τότε η εταιρία επιβαρύνεται το ποσό των 78,00€ πλέον ΦΠΑ για την έκδοση των προσωπικών ηλεκτρονικών πιστοποιητικών και του «Ειδικού Μέσου Πρόσβασης» για τον νέο χρήστη που θα ορίσει.

Διευκρινίζεται ότι τόσο ο «Ειδικός Εξοπλισμός» ("HERMES Starter Kit") όσο και το «Ειδικό Μέσο Πρόσβασης» αποτελούν ιδιοκτησία του ΧΑ και παραχωρούνται στην Εισηγμένη Εταιρία αποκλειστικά και μόνο για τη χρήση από αυτήν των υπηρεσιών «ΕΡΜΗΣ».

Γ.) ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΚΔΟΣΗΣ (ADVISERS) 2

Ο Σύμβουλος Έκδοσης καταβάλλει ετήσια συνδρομή με βάση τον αριθμό των εταιρειών για τις οποίες ενεργεί ως Σύμβουλος, ως εξής:

1 - 3 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ 5.000,00 €
`Ανω των 3 ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ 2.000,00 €

Η τιμολόγηση της ετήσιας συνδρομής θα πραγματοποιείται στην αρχή κάθε ημερολογιακού έτους και για τον υπολογισμό της θα λαμβάνεται υπόψιν ο αριθμός των εταιρειών για τις οποίες ενεργούσε ως Σύμβουλος κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος

Description: http://www.e-forologia.gr/webTexts/docsImages/EG/2007/EG_gr_5_20070628/EG_gr_5_20070628_1.gif

1 Το τμήμα Α2 τροποποιήθηκε ως έχει με την από 29-1-2009 απόφαση του ΔΣ του ΧΑ.

2 Το τμήμα Γ τροποποιήθηκε ως έχει με την από 29-1-2009 απόφαση του ΔΣ του ΧΑ.