Απόφ. Υπ.Ανάπτυξης 165261/2010 (31/12/2010)

Ελεύθερη παροχή υπηρεσιών στην Ελλάδα από επαγγελματίες υπηκόους κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 5 έως και 9 του Π.Δ. 38/2010.

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Αρ. Φύλλου 2157
31 Δεκεμβρίου 2010

Αριθ. 165261/ΙΑ

Ελεύθερη παροχή υπηρεσιών στην Ελλάδα από επαγγελματίες υπηκόους κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 5 έως και 9 του Π.Δ. 38/2010.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1) Τις διατάξεις:

α) της παραγράφου 6 του άρθρου 7 και της παραγράφου 3 του άρθρου 9 του Π.Δ. 38/2010 «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2005/36/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου 2005, σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων» (ΦΕΚ 78 Α΄) και

β) του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του Π.Δ. 63/2005 (ΦΕΚ 98 Α΄).

2) Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

Αρθρο 1
Πεδίο εφαρμογής

1. Οι διατάξεις της παρούσας αφορούν την προσωρινή και περιστασιακή παροχή υπηρεσιών στην Ελλάδα από επαγγελματίες υπηκόους κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιλαμβανομένων και των Ελλήνων υπηκόων, οι οποίοι είναι νόμιμα εγκατεστημένοι στα κράτη αυτά και διαθέτουν τα νόμιμα προσόντα για την εκεί άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας του γεωπόνου, δασολόγου, κτηνιάτρου, γεωλόγου και ιχθυολόγου, όπως οι δραστηριότητες αυτές περιγράφονται στις διατάξεις του Π.Δ. 344/2000 (ΦΕΚ 297 Α΄).

2. Ο προσωρινός και περιστασιακός χαρακτήρας της παροχής εκτιμάται κατά περίπτωση από την αρμόδια αρχή του άρθρου 3 και ιδίως σε συνάρτηση με τη διάρκεια, τη συχνότητα, την περιοδικότητα και το συνεχή χαρακτήρα της συγκεκριμένης παροχής.

Αρθρο 2
Δήλωση σε περίπτωση μετακίνησης του παρόχου

1. Επαγγελματίες της παραγράφου 1 του άρθρου 1, κατά την πρώτη μετακίνηση προς την Ελλάδα με σκοπό να παράσχουν προσωρινά και περιστασιακά υπηρεσίες, υποβάλλουν στην αρμόδια αρχή του άρθρου 3 έγγραφη δήλωση, σύμφωνα με τις διατάξεις της απόφασης αυτής και του Παραρτήματος Ι.

2. Η ανωτέρω δήλωση υποβάλλεται μία φορά ετησίως, εάν ο πάροχος προτίθεται να παρέχει υπηρεσίες κατά τη διάρκεια του έτους αυτού.

Αρθρο 3
Αρμόδια αρχή

Ως αρμόδια αρχή στην οποία υποβάλλεται η δήλωση προσωρινής και περιστασιακής παροχής υπηρεσιών του άρθρου 2, ορίζεται το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.).

Αρθρο 4
Τρόπος υποβολής της δήλωσης και απαιτούμενα δικαιολογητικά

1. Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε., με οποιοδήποτε μέσο, όπως με συστημένη επιστολή, τηλεομοιοτυπία, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ή αυτοπροσώπως έγγραφη δήλωση, σύμφωνα με το υπόδειγμα του Παραρτήματος Ι.

2. Ο πάροχος, πριν από την πρώτη παροχή υπηρεσιών ή σε κάθε περίπτωση που έχει επέλθει αλλαγή στην κατάσταση του, υποβάλλει μαζί με τη δήλωση του και τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α) ακριβές αντίγραφο διαβατηρίου ή αστυνομικής ταυτότητας,

β) βεβαίωση από αρμόδια για το επάγγελμα του αρχή του κράτους προέλευσης του ότι είναι νόμιμα εγκατεστημένος σε αυτό για την άσκηση των οικείων δραστηριοτήτων και ότι δεν του έχει απαγορευθεί έστω και προσωρινά η άσκηση των δραστηριοτήτων αυτών κατά το χρόνο της χορήγησης της βεβαίωσης,

γ) αποδεικτικά έγγραφα των επαγγελματικών του προσόντων,

δ) μεταφρασμένα στα ελληνικά και επικυρωμένα αποδεικτικά επαγγελματικής πείρας τουλάχιστον δύο ετών τα τελευταία δέκα χρόνια, σε περίπτωση που ούτε το επάγγελμα, αλλά ούτε και η εκπαίδευση είναι νομοθετικά ρυθμιζόμενα στο κράτος μέλος εγκατάστασης,

ε) υπεύθυνη δήλωση ότι πληροί την προϋπόθεση της περίπτωσης γ΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 3 του Ν. 1474/1984, δηλαδή δεν έχει καταδικασθεί αμετάκλητα για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή και στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, καθ» υποτροπή συκοφαντική δυσφήμηση, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

3. Στην περίπτωση παρόχου για τον οποίο δικαιολογείται έλεγχος των επαγγελματικών του προσόντων, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 7 του Π.Δ. 38/2010, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. μπορεί να ζητά, αμέσως μετά τη λήψη της δήλωσης της παραγράφου 1, την παροχή, εντός ενός μήνα, πληροφοριών σχετικά με την εκπαίδευση που ακολούθησε, την επαγγελματική του πείρα, τη συνεχή επαγγελματική του εξέλιξη, τα σεμινάρια και κάθε μορφή εκπαίδευσης που παρακολούθησε, εκτός της αρχικής του εκπαίδευσης.

Αρθρο 5
Διαδικασία Εξέτασης Δήλωσης και Δικαιολογητικών

1. α) Στην περίπτωση των κτηνιάτρων που υπάγονται στο καθεστώς της αυτόματης αναγνώρισης το ΓΕΩΤ. Ε.Ε. εξετάζει τη δήλωση και τα δικαιολογητικά του παρόχου και χορηγεί εντός επτά εργασίμων ημερών από την παραλαβή όλων των δικαιολογητικών, όπου απαιτούνται, άλλως από την παραλαβή της δήλωσης, σχετική βεβαίωση στον πάροχο υπηρεσιών στην οποία πιστοποιείται ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για την παροχή της υπηρεσίας και προσδιορίζεται ο τίτλος βάσει του οποίου παρέχεται η υπηρεσία, καθώς και όσα άλλα στοιχεία προβλέπονται στο υπόδειγμα του Παραρτήματος II.

β) Αν υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες για τη γνησιότητα των υποβληθέντων δικαιολογητικών, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ενημερώνει εγγράφως τον αιτούντα και ορίζει περαιτέρω εύλογη προθεσμία για τη χορήγηση της βεβαίωσης, προκειμένου να διερευνήσει το θέμα.

2. Στην περίπτωση των κτηνιάτρων που δεν υπάγονται στο καθεστώς της αυτόματης αναγνώρισης καθώς και των λοιπών επαγγελμάτων του άρθρου 1, το ΓΕΩΤ. Ε.Ε., εφόσον κρίνει ότι είναι αναγκαίο για την αποφυγή σοβαρής βλάβης της υγείας ή της ασφάλειας του αποδέκτη της υπηρεσίας λόγω έλλειψης επαγγελματικών προσόντων του παρόχου, διενεργεί, πριν από την πρώτη παροχή υπηρεσιών, έλεγχο των επαγγελματικών του προσόντων για το οικείο επάγγελμα, σύμφωνα με τη διαδικασία και εντός των προθεσμιών που ορίζονται στην παράγραφο 5 του άρθρου 7 του Π.Δ. 38/2010.

3. Σε περίπτωση επιβολής δοκιμασίας επάρκειας ή πρακτικής άσκησης προσαρμογής, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 7 του Π.Δ. 38/2010, τυχόν σχετική δαπάνη καλύπτεται σύμφωνα με την παράγραφο 7 του άρθρου 7 του ως άνω π.δ., όπως αυτή προστέθηκε με την περίπτωση α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 26 του Ν. 3879/2010 (ΦΕΚ 163 Α΄).

Αρθρο 6
Υποχρεώσεις και απαλλαγές παρόχου

1. Ο πάροχος με την υποβολή της δήλωσης της παραγράφου 1 του άρθρου 2, γνωστοποιεί στοιχεία σχετικά με τυχόν υπάρχουσα ασφαλιστική κάλυψη - εγγύηση ή ανάλογα μέσα προσωπικής ή συλλογικής προστασίας που καλύπτουν την επαγγελματική του ευθύνη.

2. Στις περιπτώσεις που η παροχή πραγματοποιείται βάσει του επαγγελματικού τίτλου του κράτους μέλους εγκατάστασης ή βάσει του τίτλου εκπαίδευσης του παρόχου, εκτός των άλλων απαιτήσεων ενημέρωσης που προβλέπονται στο κοινοτικό δίκαιο, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ορίζει στη βεβαίωση για την παροχή υπηρεσιών ότι ο πάροχος υποχρεούται να παρέχει στον αποδέκτη των υπηρεσιών, κατά περίπτωση, τις ακόλουθες πληροφορίες:

α) εάν ο πάροχος είναι εγγεγραμμένος σε εμπορικό Μητρώο ή σε άλλο ανάλογο δημόσιο Μητρώο, το Μητρώο στο οποίο είναι εγγεγραμμένος και τον αριθμό Μητρώου του, ή ισοδύναμα μέσα εξακρίβωσης της ταυτότητας που περιέχονται στο εν λόγω Μητρώο,

β) εάν η δραστηριότητα υπόκειται σε καθεστώς αδειοδότησης στο κράτος μέλος εγκατάστασης, τα στοιχεία της αρμόδιας εποπτεύουσας αρχής,

γ) κάθε επαγγελματική ένωση ή ανάλογο φορέα στον οποίο είναι εγγεγραμμένος ο πάροχος,

δ) τον επαγγελματικό τίτλο ή, εφόσον δεν υπάρχει τέτοιος τίτλος, τον τίτλο εκπαίδευσης του παρόχου και το κράτος μέλος στο οποίο χορηγήθηκε,

ε) εάν ο πάροχος ασκεί δραστηριότητα που υπόκειται στην καταβολή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.), τον αριθμό φορολογικού Μητρώου που καθορίζεται στην περίπτωση ε΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 9 του Π.Δ. 38/2010 και

στ) λεπτομέρειες σχετικά με τυχόν ασφαλιστική κάλυψη ή άλλα μέσα προσωπικής ή συλλογικής προστασίας όσον αφορά την επαγγελματική ευθύνη. ( παρ. 1 άρθρο 9 Π.Δ. 38/2010)

3. Ο πάροχος υπηρεσιών οφείλει να τηρεί όλες τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας που ισχύουν για τους Έλληνες υπηκόους που ασκούν το ίδιο επάγγελμα στη χώρα. Επίσης υπόκειται στους επαγγελματικούς κανόνες που αφορούν τα επαγγελματικά προσόντα, όπως ο ορισμός του επαγγέλματος, η χρήση τίτλων και η βαριά επαγγελματική αμέλεια που συνδέονται άμεσα και συγκεκριμένα με την προστασία και την ασφάλεια του αποδέκτη των υπηρεσιών, καθώς και στις πειθαρχικές διατάξεις οι οποίες ισχύουν για τους επαγγελματίες που ασκούν το ίδιο επάγγελμα στη χώρα. ( παρ. 3 άρθρο 5 Π.Δ. 38/2010)

4. Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. διενεργεί δειγματοληπτικούς ελέγχους για τη διαπίστωση της τήρησης των ως άνω υποχρεώσεων των παροχών.

5. Ο πάροχος υπηρεσιών απαλλάσσεται από τις απαιτήσεις αδειοδότησης, εγγραφής ή προσχώρησης σε επαγγελματική οργάνωση που προβλέπονται για τους επαγγελματίες που ασκούν το ίδιο επάγγελμα στη χώρα. Ομοίως απαλλάσσεται από την υποχρέωση εγγραφής σε φορέα κοινωνικής ασφάλισης, ωστόσο οφείλει να ενημερώνει το φορέα αυτό σχετικά με την παροχή υπηρεσιών πριν ή, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μετά την εν λόγω παροχή. (περ. Β άρθρο 6 Π.Δ. 38/2010)

Για την αποτελεσματική εφαρμογή των πειθαρχικών διατάξεων της παραγράφου 3 του άρθρου 5 του Π.Δ. 38/2010, ο πάροχος των υπηρεσιών εγγράφεται προσωρινά στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Η εγγραφή συντελείται αυτόματα από την ίδια την αρμόδια αρχή κατόπιν υποβολής της δήλωσης της παραγράφου 1 του άρθρου 3 της παρούσας, ή προκειμένου για τις περιπτώσεις της παραγράφου 5 του άρθρου 7 του Π.Δ. 38/2010, της έκδοσης της βεβαίωσης που προβλέπεται στην εν λόγω παράγραφο.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι
ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΠΡΟΣ: ΤΟ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ταχ. Δ/νση: ...............
Τ.Κ. - Πόλη: .......................
FAX: ......................
E-mail: .........................

Α. Προσωπικά στοιχεία:
1. Επώνυμο
2. Όνομα
3. Πατρώνυμο
4. Ιθαγένεια
5. Αρ.Ταυτ. / Διαβατηρίου
6. ΑΦΜ

Β. Στοιχεία Επικοινωνίας:
1. Τηλέφωνο (σταθερό / κινητό)
2. Φαξ
3. Δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
4. Ταχυδρομική διεύθυνση

Γ. Επαγγελματικά στοιχεία:
1. Κράτος Μέλος νόμιμης εγκατάστασης
2. Επάγγελμα το οποίο ασκώ στο κράτος νόμιμης εγκατάστασης και για το οποίο διαθέτω τα νόμιμα προσόντα
3. Επάγγελμα που επιθυμώ να ασκήσω προσωρινά και περιστασιακά στην Ελλάδα

Δ. Στοιχεία ασφαλιστικής κάλυψης για επαγγελματική ευθύνη:
1. Επωνυμία ασφαλιστικής εταιρείας
2. Αριθμός ασφαλιστήριου συμβολαίου
3. (προαιρετικά) To ποσό της ασφαλιστικής μου κάλυψης ανέρχεται σε:

Ε. Λοιπά απαιτούμενα στοιχεία:
1. Θα εργαστείτε:
α) με σχέση εξαρτημένης εργασίας ή
β) ως ελεύθερος επαγγελματίας;

Στην περίπτωση αυτή δηλώστε τον επαγγελματικό χώρο στον οποίο θα εργαστείτε και. την έννομη σχέση από την οποία απορρέει το δικαίωμά σας για τη χρήση του χώρου αυτού.

2. Είναι η πρώτη φορά που παρέχετε υπηρεσίες σε προσωρινή και περιστασιακή βάση ( άρθρο 5 Π.Δ. 38/2010) στην Ελλάδα;

α) ΟΧ!

i) Έχω παράσχει υπηρεσίες κατά τo παρελθόν [συγκεκριμένα κατά το ημερολογιακό έτος......................, για το χρονικό διάστημα ............................. ,στ ......... (τόπος) (προαιρετικά-επισυνάπτεται υπεύθυνη δήλωση)], δεν έχει μεταβληθεί η κατάστασή μου η οποία προκύπτει από τα ήδη υποβληθέντα δικαιολογητικά μου και η παρούσα δήλωση επέχει θέση ετήσιας ανανέωσης

ii) Έχω παράσχει υπηρεσίες κατά το ημερολογιακό έτος ................ (προαιρετικά), αλλά λόγω αλλαγής της κατάστασής μου επανυποβάλλω δεόντως ενημερωμένο/α το/τα εξής δικαιολογητικό/ά:

β) ΝΑΙ

Επισυνάπτω τα κάτωθι. απαιτούμενα δικαιολογητικά:

i) Αντίγραφο διαβατηρίου/ταυτότητας

ii) Πιστοποιητικά της αρμόδιας \αα το επάγγελμά μου αρχής ότι είμαι νόμιμα εγκατεστημένος στ .................... (αναγράφεται το κ-μ εγκατάστασης) για την άσκηση του επαγγέλματος .................... (να αναφέρεται με σαφήνεια το οικείο επάγγελμα) και ότι δεν μου έχει απαγορευθεί, έστω και προσωρινά, η άσκηση αυτού του επαγγέλματος.

iii) Αποδεικτικό των επαγγελματικών μου προσόντων

iv) Απόδειξη επαγγελματικής πείρας τουλάχιστον 2 ετών (σε περίπτωση που ούτε το επάγγελμα, αλλά ούτε και η εκπαίδευση είναι νομοθετικά ρυθμιζόμενα στο κράτος μέλος εγκατάστασης)

v) Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχω καταδικαστεί αμετάκλητα για ένα από τα εγκλήματα που αναφέρονται στη διάταξη του άρθρ. 3 παρ. 3 περίπτ. γ) του Ν. 1474/1984, ήτοι για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή ,υπεξαίρεση (κοινή και στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, καθ΄ υποτροπή συκοφαντική δυσφήμηση, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

3. Εφόσον θα παρέχετε τις υπηρεσίες σας βάσει του επαγγελματικού σας τίτλου του κράτους μέλους εγκατάστασης ή βάσει του τίτλου εκπαίδευσης σας συμπληρώνετε όσα στοιχεία από τα παρακάτω διαθέτετε:

Δηλώνω ότι είμαι εγγεγραμμένος στο εμπορικό/δημόσιο μητρώο ........... τ ............. (κράτος) με αριθμό μητρώου ....................., έχω λάβει άδεια για την άσκηση της δραστηριότητας μου από ............................ (αρμόδια εποπτική αρχή είμαι εγγεγραμμένος στην επαγγελματική ένωση (ή άλλο ανάλογο φορέα) ....................., ο επαγγελματικός μου τίτλος ή ο τίτλος εκπαίδευσης μου στο κράτος μέλος που μου χορηγήθηκε είναι ............................ Και ο αριθμός φορολογικού μητρώου μου σύμφωνα με το αρ. 22 παρ. 1 της οδηγίας 77/388/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 17ης Μαΐου 1977 είναι ..........................

ΣΤ. ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (Συμπληρώνεται προαιρετικά)

1. Τόπος παροχής υπηρεσίας:

2. Ημερομηνία παροχής υπηρεσίας:

3. Διάρκεια παροχής υπηρεσίας:

Τα ανωτέρω δικαιολογητικά υποβάλλονται:

α) σε επικυρωμένο φωτοαντίγραφο σύμφωνα με τις διατάξεις της εθνικής νομοθεσίας και

β) σε επίσημη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα (πλην των στοιχείων διαβατηρίου / ταυτότητας).

Η επικύρωση αντιγράφων και η επίσημη μετάφραση μπορούν να γίνουν είτε στο κράτος προέλευσης είτε στην Ελλάδα.

ΤΟΠΟΣ - ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Ο ΔΗΛΩΝ
(ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ)

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ταχ. Δ/νση: ........................ [Τόπος, χρονολογία]
Τ.Κ. - Πόλη: ....................... Αριθμ.Πρωτ.:
Ιστοσελίδα: ........................  
Πληροφορίες: ......................  
Τηλέφωνο: ..........................  
FAX: .................................  
E-mail: ...............................  

ΒΕΒΑΙΩΣΗ

Βεβαιούται ότι ο/η κ/κα ....................., με κράτος νόμιμης εγκατάστασης ................. για το επάγγελμα του ........................... υπέβαλε στην υπηρεσία μας την από ............ δήλωση προσωρινής / περιστασιακής παροχής υπηρεσιών ................, και ότι με βάση τα συνυποβληθέντα δικαιολογητικά πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις για την εν λόγω παροχή, υπό τον τίτλο ...........................

[Στην περίπτωση που η παροχή πραγματοποιείται βάσει του επαγγελματικού τίτλου του κ-μ εγκατάστασης ή βάσει του τίτλου εκπαίδευσης του παρόχου]. Ο ως άνω πάροχος είναι εγγεγραμμένος στο εμπορικό / δημόσιο μητρώο ............ τ .................... (κράτος) με αριθμό μητρώου ..............., έχει λάβει άδεια για την άσκηση της δραστηριότητας του από ............................ (αρμόδια εποπτική αρχή), είναι εγγεγραμμένος στην επαγγελματική ένωση (ή άλλο ανάλογο φορέα) .................., ο επαγγελματικός του τίτλος ή ο τίτλος εκπαίδευσης του στο κράτος μέλος που του χορηγήθηκε είναι ....................... και ο αριθμός φορολογικού μητρώου του σύμφωνα με το αρ. 22 παρ. 1 της οδηγίας 77/388/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 17ης Μαΐου 1977 είναι ............................

Αρθρο 7
Τελικές διατάξεις

Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2010
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ