Απόφ. 282282/2003 (31/12/2003)

Είσπραξη της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ του Οργανισμού ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων ( ΕΛ.Γ.Α. ), των κτηνοτρόφων, μέσω της «Δήλωσης Εκτροφής» και χορήγηση σε αυτούς της «Ασφαλιστικής Ενημερότητας».

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 1963
31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Αριθ. 282282

Είσπραξη της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ του Οργανισμού ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων ( ΕΛ.Γ.Α. ), των κτηνοτρόφων, μέσω της «Δήλωσης Εκτροφής» και χορήγηση σε αυτούς της «Ασφαλιστικής Ενημερότητας».

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις:

α) Του άρθρου 29 Α του 1558/1985 «Κυβέρνηση και Κυβερνητικά Όργανα «( ΦΕΚ 137 ) όπως το άρθρο αυτό προστέθηκε με το άρθρο 27 του Νόμου 2081/1992 «Ρύθμιση του θεσμού των Επιμελητηρίων, τροποποίηση διατάξεων του Νόμου 1712/1987 για τον εκσυγχρονισμό των επαγγελματικών Οργανώσεων των εμπόρων, βιοτεχνών και λοιπών Επαγγελματικών οργανώσεων και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 154 Α) και τροποποιήθηκε με την παραγρ. 2α του άρθρου 1 του Νόμου 2469/1997 «Περιορισμός και βελτίωση της αποτελεσματικότητας των κρατικών δαπανών και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 38 Α).

β) Του άρθρου 22 παραγρ. 3 του 992/79 «Περί οργάνωσης των διοικητικών υπηρεσιών για την εφαρμογή της Συνθήκης Προσχώρησης της Ελλάδος στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες και ρύθμιση συναφών και οργανωτικών θεμάτων» (ΦΕΚ 280 Α).

γ) Του άρθρου 5α του Νόμου 1790/1988 (ΦΕΚ 134 Α), όπως αυτό προστέθηκε με την παράγραφο 2 του άρθρου 31 του Νόμου 2040/1992 (ΦΕΚ 70 Α) και τροποποιήθηκε με το άρθρο 28 του Νόμου 3147/2003 (ΦΕΚ 135 Α).

2. Την 1065956/863/Α 0006/15/7/2003. Κοινή Απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών «Καθορισμός αρμοδιοτήτων των Υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών (ΦΕΚ 985/Β/16.7.2003).

3. Το Π.Δ. 81/20.3.2002 (ΦΕΚ 57/Α/21.3.2002) «Συγχώνευση των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών».

4. Τη 214/25.9.2003 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού ΕΛ.Γ.Α. για «τον προσδιορισμό και την είσπραξη της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς στους κτηνοτρόφους από τη Δήλωση Εκτροφής».

5. Το γεγονός ότι από την εφαρμογή της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

Καθορίζουμε τους όρους και τις διαδικασίες είσπραξης της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του 0,5% επί της αξίας των διακινούμενων ζωικών προϊόντων υπέρ ΕΛ.Γ.Α., με βάση τη Δήλωση Εκτροφής καθώς και της έκδοσης Ασφαλιστικής Ενημερότητας ως εξής:

1. Η είσπραξη της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛ.Γ.Α. από 1-1-2004, γίνεται με βάση τη Δήλωση Εκτροπής Ζωικού Κεφαλαίου.

Η ειδική ασφαλιστική εισφορά του Ζωικού Κεφαλαίου η οποία θα εισπράττεται βάση της δήλωσης εκτροφής καθορίζεται ως σταθερή τιμή ανά ζώο ή κυψέλη, για κάθε είδος ζώου και υπολογίζεται βάση της μέσης παραγωγής και της μέσης τιμής παραγωγού του προϊόντος και του ισχύοντα συντελεστή ασφαλιστικής εισφοράς 0,5% επί της αξίας των προϊόντων.

1. Αρμόδιος Φορέας για την εφαρμογή των όρων και διαδικασιών για την είσπραξη της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς, με βάση τη Δήλωση Εκτροφής και την έκδοση «Ασφαλιστικής Ενημερότητας» είναι ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλιστικών (ΕΛ.Γ.Α.).

2. Οι κτηνοτρόφοι υποχρεούνται, κάθε χρόνο, σε χρονική περίοδο που καθορίζεται από τον ΕΛ.Γ.Α., να υποβάλλουν στον ΕΛ.Γ.Α. Δήλωση Εκτροφής.

Η εν λόγω δήλωση θα συντάσσεται σε ειδικά έντυπα, υποδείγματα των οποίων προσαρτώνται στην παρούσα απόφαση και αποτελούν αναπόσπαστα μέρος της κατά περίπτωση, ως εξής :

2.1. Έντυπο 1

Δήλωση Εκτροφής προβάτων αιγοειδών υποχρεωτικώς ασφαλισμένων.

Στο έντυπο αυτό εκτός των προσωπικών στοιχείων του Κτηνοτρόφου, θα είναι προεκτυπωμένος και ο αριθμός των επιλεξίμων προβάτων - αιγών που δηλώθηκαν από τους κτηνοτρόφους στις αιτήσεις Ο.Σ.Δ.Ε. του προηγουμένου της ασφαλιστικής κάλυψης έτους. Όσα στοιχεία δεν είναι προεκτυπωμένα θα πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρώνονται.

2.2. Έντυπο 2

Δήλωση Εκτροφής Βοοειδών και άλλων ειδών ζώων υποχρεωτικώς ασφαλισμένων.

Στο έντυπο αυτό ο κτηνοτρόφος δηλώνει τον αριθμό των ζώων της αντίστοιχης ασφαλιστικής κατηγορίας που κατέχει στις 31 Δεκεμβρίου του προηγούμενου, της ασφαλιστικής περιόδου κάλυψης έτους. Στην περίπτωση που δεν είναι προεκτυπωμένα τα προσωπικά του στοιχεία θα πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρώνονται.

2.3. Έντυπο 3

Δήλωση Εκτροφής ειδών ζώων που υπάγονται στην προαιρετική ασφάλιση.

Το έντυπο αυτό θα υποβάλλεται από τον παραγωγό μαζί με την υποβολή της αίτησης ασφάλισης του προαιρετικά ασφαλιζόμενου ζωικού κεφαλαίου.

3. Η Δήλωση Εκτροφής διανέμεται (αποστέλλεται) στους κτηνοτρόφους από τον ΕΛ.Γ.Α. για τη συμπλήρωση και αποδοχή της. Στη συνέχεια αφού συμπληρωθεί και υπογραφεί από τον κτηνοτρόφο, το μεν πρωτότυπο επιστρέφεται στον ΕΛ.Γ.Α. εντός της προθεσμίας που καθορίζεται με Απόφαση του Προέδρου του ΕΛ.Γ.Α., το δε αντίγραφο παραμένει στον κτηνοτρόφο.

4. Ο κτηνοτρόφος, για τυχόν αύξηση πέρα του 10% του αναφερόμενου στην δήλωση εκτροφής ζωικού του κεφαλαίου και προκειμένου να τύχει αποζημίωσης για το επιπλέον ζωικό κεφαλαίο, οφείλει να ενημερώσει άμεσα τον ΕΛ.Γ.Α. και να προβεί σε συμπληρωματική Δήλωση Εκτροφής. Επίσης ο κτηνοτρόφος υποχρεούται να ενημερώνει άμεσα τον ΕΛ.Γ.Α. για οποιαδήποτε μεταβολή των προσωπικών στοιχείων του ή των στοιχείων της εκμετάλλευσής του.

5. Για τον προσδιορισμό της συνολικής ασφαλιστικής εισφοράς των προβάτων και αιγοειδών, ο Οργανισμός ΕΛ.Γ.Α. χρησιμοποιεί τα στοιχεία που υποβάλλονται από τους κτηνοτρόφους στην αίτηση στο Ο.Σ.Δ.Ε.. Εάν προκύπτει διαφοροποίηση του αριθμού των επιλεξίμων της ασφαλιστικής περιόδου υποβολής της Δήλωσης Εκτροφής, με τον αριθμό των επιλεξίμων της αίτησης Ο.Σ.Δ.Ε. του επομένου έτους, ο ΕΛ.Γ.Α. θα συμψηφίσει την διαφορά της ασφαλιστικής εισφοράς που τυχόν θα προκύπτει, στο ποσό της ασφαλιστικής εισφοράς του επομένου έτους.

Τα πληροφοριακά στοιχεία για τα βοοειδή προέρχονται από τα μηχανογραφημένα αρχεία του Υπουργείου Γεωργίας.

6. Η είσπραξη της οφειλόμενης ασφαλιστικής εισφοράς όπως αυτή προκύπτει από τη Δήλωση Εκτροφής, γίνεται είτε με εντολή - εξουσιοδότηση του κτηνοτρόφου προς τον ΕΛ.Γ.Α., όπως ο ΕΛ.Γ.Α. εισπράξει το οφειλόμενο ποσό από το λογαριασμό που διατηρεί ο κτηνοτρόφος στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος στις 10/4/200.... (έτος ασφαλιστικής κάλυψης), είτε με κατάθεση του ποσού της ασφαλιστικής εισφοράς σε Τραπεζικό λογαριασμό του ΕΛ.Γ.Α. στην Α.Τ.Ε.. Οι λεπτομέρειες και οι διαδικασίες της απευθείας κατάθεσης από τον κτηνοτρόφο στην ΑΤΕ της ασφαλιστικής εισφοράς, καθορίζονται με Αποφάσεις του Προέδρου του ΕΛ.Γ.Α..

7. Οι κατά τα παραπάνω αναφερόμενες Δηλώσεις Εκτροφής μετά την αποδοχή και υπογραφή τους, επέχουν θέση προσωρινής ασφαλιστικής ενημερότητας, για το έτος για το οποίο υποβλήθηκε η Δήλωση Εκτροφής.

8. Η οριστική ασφαλιστική ενημερότητα που εκδίδει ο ΕΛ.Γ.Α. συντάσσεται σε ειδικό έντυπο (έντυπο 4) «ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ», το οποίο προσαρτάται στην παρούσα απόφαση και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της. Ο ΕΛ.Γ.Α. χορηγεί την «Ασφαλιστική Ενημερότητα» σε όσους κτηνοτρόφους εκπληρώνουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

9. Η «Ασφαλιστική Ενημερότητα» ενδεικτικά περιλαμβάνει τα στοιχεία του κτηνοτρόφου (Ονοματεπώνυμο, Πατρώνυμο, Α.Φ.Μ., Δ.Α.Τ., Ταχ. Διεύθυνση), υπογραφή και σφραγίδα του ΕΛ.Γ.Α. ή άλλου οργάνου που θα εξουσιοδοτηθεί γι΄ αυτό.

10. Η «Ασφαλιστική Ενημερότητα» ισχύει για το έτος για το οποίο υποβλήθηκε η Δήλωση Εκτροφής και καθιστά αυτόματα τον κτηνοτρόφο δικαιούχο διεκδίκησης αποζημίωσης ή και κρατικής ενίσχυσης από τον ΕΛ.Γ.Α., σε περίπτωση ζημιάς του ζωικού κεφαλαίου του από τους ασφαλιζόμενους κινδύνους που αναφέρονται στον ισχύοντα Κανονισμό Ασφάλισης Ζωικού Κεφαλαίου από τον ΕΛ.Γ.Α. και τον Κανονισμό Κρατικών Ενισχύσεων (Π.Σ.Ε.Α.) και είναι απαραίτητη για την θεώρηση από τις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. φορολογικών στοιχείων διακίνησης προϊόντων ζωικής προέλευσης.

Τα παραπάνω δεν ισχύουν για τους κατόχους ζώων προαιρετικής ασφάλισης με εξαίρεση τη διεκδίκηση αποζημίωσης σε περίπτωση ζημιάς του ζωικού τους κεφαλαίου.

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (ΕΛ.ΓΑ)

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΠΡΟΒΑΤΩΝ - ΑΙΓΟΕΙΔΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΗ - ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ (Έντυπο 1).

ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗΣ... ... ... ... ... ... ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ... ... ...

ΕΠΩΝΥΜΟ ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ΟΝΟΜΑ ... ... ... ... ... ... ...

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ΤΗΛΕΦΩΝΟ ... ... ... ... ... ... ... ...

ΝΟΜΟΣ ... ... ... ... ... ... ... ΔΗΜΟΣ ... ... ... ... ... ... ... ΔΗΜ. ΔΙΑΜ/ΜΑ ... ... ... .

ΟΔΟΣ ... ... ... ... ... ... ... ... ... ΑΡΙΘΜΟΣ ... ... ... ... ... ... ... ΤΑΧ. ΚΩΔ... ... ... ...

Δ.Α.Τ. (Δελτ. Αστ. Ταυτ.) ... ... ... ... ... ... ... ... ... Α.Φ.Μ. ... ... ... ... ... ... ... ... ...

Αριθ. Καταθετικού Λογαρ. Α.Τ.Ε. ... ... ... ... ... ... ... ... ΚΑΤ/ΜΑ ΑΤΕ ... ... ... ... ...

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΖΩΩΝΤΙΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΝΑ ΖΩΟΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ
1) Επιλέξιμες Αίγες   0,85 Ευρώ  
2) Επιλέξιμα Πρόβατα   0,85 Ευρώ  
Συνολικό Ποσό Εισφοράς      

Ασφαλιστική εισφορά υπέρ ΕΛ.ΓΑ (Ολογράφως)

... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

1. Ο/Η υπογραφών/ούσα δηλώνω υπεύθυνα ότι τα στοιχεία των εκτρεφομένων προβατίνων - αιγών που υπέβαλα στην Αίτηση ΟΣΔΕ (Υπουργείο Γεωργίας), για πριμοδότηση έτους 200...., τα οποία αναφέρονται και στην παρούσα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον ΕΛ.Γ.Α ως « Δήλωση Εκτροφής» για το έτος 200..... και για τον υπολογισμό της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 200 ....... Και τη δημιουργία μηχανογραφικού αρχείου εκτροφών Ζωικού Κεφαλαίου ΕΛ.Γ.Α. ΟΠΕΚΕΠΕ ΑΤΕ, να κάνουν χρήση των ως άνω δεδομένων.

2. Επίσης, με την παρούσα μου παρέχω ανέκκλητη ΕΝΤΟΛΗ - ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ για χρέωση, του προαναφερόμενου καταθετικού λογαριασμού μου (ατομικού / κοινού) που τηρώ στην ΑΤΕ στις 10/4/200..... με το ποσό που προκύπτει για την εξόφληση της ασφαλιστικής μου εισφοράς υπέρ ΕΛ.Γ.Α.

Σε περίπτωση που το πιστωτικό υπόλοιπο του λογαριασμού μου (ή το δικαιούμενο από εμένα όριο υπερανάληψης δεν επαρκεί για την ολοσχερή εξόφληση της ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛ.Γ.Α που έχει προκύψει σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην 1η παράγραφο της παρούσας δηλώνω ότι θα καταθέσω το ολικό ή το υπόλοιπο ποσό της προαναφερόμενης ασφαλιστικής εισφοράς στο λογαριασμό του ΕΛ.Γ.Α στην Α.Τ.Ε. με τον κωδικό Μ.Π .......... μέχρι τις ........ προσκομίζοντας απαραίτητα το αντίγραφο της παρούσας δήλωσης.

3. Δηλώνω υπεύθυνα ότι η παρούσα εξουσιοδότηση ισχύει για την πληρωμή ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛ.Γ.Α για το έτος 200...... και γνωρίζω ότι σε καμία περίπτωση δε χωράει ανάκλησή της, πριν τη λήξη της ασφαλιστικής περιόδου στην οποία αναφέρεται.

Δηλών υπεύθυνα ότι είμαι σύμφωνος με τον οποιονδήποτε τρόπο διαχείρισης, φύλαξης και γενικότερης χρήσης, τόσο του παρόντος εγγράφου της ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ - ΕΝΤΟΛΗΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ και των αντιτύπων της, όσο και των μαγνητικών αρχείων που θα δημιουργηθούν και θα εμπεριέχουν τα προαναφερόμενα ατομικά και λοιπά δεδομένα που με αφορούν και ότι αποδέχομαι ανεπιφύλακτα όποια σχετική συμφωνία μεταξύ του ΕΛΓΑ και της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. ή και των άλλων εμπλεκομένων και συμπραττόντων Φορέων και Υπηρεσιών, παραιτούμενος συγχρόνως από την υποβολή οποιασδήποτε ένστασης ή αντίρρησης για τη διαχείριση, διακίνηση, φύλαξη και γενικότερη χρήση των ως άνω σε φυσική ή μαγνητική μορφή αρχείων και εγγράφων.

4. Γνωρίζω ότι η «Ασφαλιστική Ενημερότητα» αποτελεί προϋπόθεση για τη χορήγηση από τον ΕΛ.Γ.Α οποιασδήποτε αποζημίωσης ή και κρατικής ενίσχυσης για την αντιστάθμιση των ζημιών που θα γίνουν τη χρονική περίοδο από 1/1/200..... μέχρι 31/12/200...... και ότι για να έχω «Ασφαλιστική Ενημερότητα» πρέπει να έχω εξοφλήσει ολοσχερώς την ασφαλιστική εισφορά υπέρ ΕΛ.Γ.Α. Εξουσιοδοτώ τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α να πιστώνουν τον ως άνω λογ/σμό μου με τα δικαιούμενα ποσά αποζημιώσεων ή και κρατιής ενίσχυσης ακόμα κι αν δεν έχω γνωστοποιήσει τον λογ/σμό αυτό όπου απαιτείται να εισπράττω αποκλειστικά και μόνο διαμέσου αυτού τα δικαιούμενα ως άνω ποσά (αποζημιώσεις ΕΛ.Γ.Α, κρατικές ενισχύσεις).

5. Αποδέχομαι ρητά και ανεπιφύλακτα του ακόλουθους όρους:α. Η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. να χρεώνει, κατά τα παραπάνω και χωρίς άλλη προειδοποίηση ή εξουσιοδότησή μου, τον ως άνω λογαριασμό μου καταθέσεων στις 10/04/200.....

β. Η σχετική ενημέρωση να προκύπτει από την αντίστοιχη ένδειξη χρέωσης στο βιβλιάριο ή extrait του λογαριασμού μου.

6. Η παρούσα ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΤΡΟΦΗΣ - ΕΝΤΟΛΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ επέχει θέση προσωρινής ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ.

....................../.........../200.......

Ο/Η Δηλών/ούσα

Εξουσιοδοτών/ούσα

Βεβαιώνεται το γνήσιο της

Υπογραφής του δηλούντος/ούσα

.......................................

(Υπογραφή - Ονοματεπώνυμο)

.....................................

(Υπογραφή - Ονοματεπώνυμο)

(Εκπρόσωπος: ΚΕΠ, Δημοτικού Διαμερίσματος,

Αστυνομικού Τμήματος)

• Αποδέχομαι τη Δήλωση Εκτροφής με την επιφύλαξη ως προς την Εντολή - Εξουσιοδότηση κατά το μέρος που αφορά στην είσπραξη του ποσού της ασφαλιστικής εισφοράς από τον αναφερόμενο στη Δήλωση Καταθετικό Λογαριασμό μου και αναλαμβάνω την υποχρέωση να καταβάλω απευθείας το ποσό αυτό στον με αριθ. Μ.Π ........... της ΑΤΕ λογαριασμό του ΕΛ.Γ.Α. μέχρι τις 30/4/200........

............................/.............../200......

Ο/Η Δηλών / ούσα

Εξουσιοδοτών / ούσα

................................

(Υπογραφή - Ονοματεπώνυμο)

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (ΕΛ.ΓΑ)

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΒΟΟΕΙΔΩΝ - ΑΙΓΟΕΙΔΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΗ - ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ (Έντυπο 2).

ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗΣ ... ... ... ... ... ... ... ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ... ... ... ...

ΕΠΩΝΥΜΟ ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ΟΝΟΜΑ ... ... ... ... ... ... ... ...

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ΤΗΛΕΦΩΝΟ ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

ΝΟΜΟΣ ... ... ... ... ... ... ... ... ΔΗΜΟΣ ... ... ... ... ... ... ... ΔΗΜ. ΔΙΑΜ/ΜΑ ... ... ...

ΟΔΟΣ ... ... ... ... ... ... ... ... ... ΑΡΙΘΜΟΣ ... ... ... ... ... ... ΤΑΧ. ΚΩΔ ... ... ... ... ...

Δ.Α.Τ. (Δελτ. Αστ. Ταυτ.) ... ... ... ... ... ... ... ... ... Α.Φ.Μ. ... ... ... ... ... ... ... ... ...

Αριθ. Καταθετικού Λογαρ. Α.Τ.Ε. ... ... ... ... ... ... ... ... ... ΚΑΤ/ΜΑ ΑΤΕ ... ... ... ... ...

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΖΩΩΝ
στις 31/12/200....
ΤΙΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΝΑ ΖΩΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ
1)Βοοειδή Γαλακτοπαραγωγής > 20 μηνών, θηλυκά   12,0 Ευρώ  
2)Βοοειδή Κρεατοπαραγωγής > 20 μηνών, θηλυκά   7,0 Ευρώ  
3) Βοοειδή παχυνόμενα μέχρι 24 μηνών σε αμιγείς μονάδες πάχυνσης μοσχαριών   5,5 Ευρώ  
4) Μελισσοσμήνη (ελαχ. Αρ. 10 μελι/σμήνη)   0,35 Ευρώ  
5) Κουνέλια (μάνες αναπαραγωγής)   0,1 Ευρώ  
       
       
       
       
       
Συνολικό Ποσό Εισφοράς      

1. Ο/Η υπογραφών /ούσα με την παρούσα δηλώνω ότι στις 31/12/200..... είχα στην κατοχή μου τα παραπάνω δηλωθέντα ζώα και παρέχω συγχρόνως ανέκκλητη ΕΝΤΟΛΗ - ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ για χρέωση, του προαναφερόμενου καταθετικού λογαριασμού μου (ατομικού / κοινού) που τηρώ στην Α.Τ.Ε. στις 10/4/200..... με το ποσό που προκύπτει για την εξόφληση της ασφαλιστικής μου εισφοράς υπέρ ΕΛ.Γ.Α.

Σε περίπτωση που το πιστωτικό υπόλοιπο του λογαριασμού μου (ή το δικαιούμενο από εμένα όριο υπερανάληψης δεν επαρκεί για την ολοσχερή εξόφληση της ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛ.Γ.Α που έχει προκύψει σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην 1η παράγραφο της παρούσας δηλώνω ότι θα καταθέσω το ολικό ή το υπόλοιπο ποσό της προαναφερόμενης ασφαλιστικής εισφοράς στο λογαριασμό του ΕΛ.Γ.Α στην Α.Τ.Ε με τον κωδικό Μ.Π .......... μέχρι τις ........ προσκομίζοντας απαραίτητα το αντίγραφο της παρούσας δήλωσης.

Δηλώνω υπεύθυνα ότι η παρούσα εξουσιοδότηση ισχύει για την πληρωμή ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛ.Γ.Α για το έτος 200...... και γνωρίζω ότι σε καμία περίπτωση δε χωράει ανάκλησή της, πριν τη λήξη της ασφαλιστικής περιόδου στην οποία αναφέρεται.

2. Δηλώνω υπεύθυνα ότι είμαι σύμφωνος με τον οποιονδήποτε τρόπο διαχείρισης, φύλαξης και γενικότερης χρήσης, τόσο του παρόντος εγγράφου της ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ - ΕΝΤΟΛΗΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ και των αντιτύπων της, όσο και των μαγνητικών αρχείων που θα δημιουργηθούν και θα εμπεριέχουν τα προαναφερόμενα ατομικά και λοιπά δεδομένα που με αφορούν και ότι αποδέχομαι ανεπιφύλακτα όποια σχετική συμφωνία μεταξύ του ΕΛ.Γ.Α και της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. ή και των άλλων εμπλεκομένων και συμπραττόντων Φορέων και Υπηρεσιών, παραιτούμενος συγχρόνως από την υποβολή οποιασδήποτε ένστασης ή αντίρρησης για τη διαχείριση, διακίνηση, φύλαξη και γενικότερη χρήση των ως άνω σε φυσική ή μαγνητική μορφή αρχείων και εγγράφων.

3. Γνωρίζω ότι η «Ασφαλιστική Ενημερότητα» αποτελεί προϋπόθεση για τη χορήγηση από τον ΕΛ.Γ.Α οποιασδήποτε αποζημίωσης ή και κρατικής ενίσχυσης για την αντιστάθμιση των ζημιών που θα γίνουν τη χρονική περίοδο από 1/1/200..... μέχρι 31/12/200...... και ότι για να έχω «Ασφαλιστική Ενημερότητα» πρέπει να έχω εξοφλήσει ολοσχερώς την ασφαλιστική εισφορά υπέρ ΕΛ.Γ.Α.

4. Σε περίπτωση αύξησης πέρα του 10% του παραπάνω δηλωθέντος ζωικού κεφαλαίου γνωρίζω ότι για να τύχω αποζημίωσης για το επιπλέον ζωικό κεφάλαιο οφείλω να ενημερώσω άμεσα τον ΕΛ.Γ.Α (οικείο Υποκατάστημα) και να προβώ σε συμπληρωματική Δήλωση Εκτροφής.

5. Αποδέχομαι από τα εξουσιοδοτημένα όργανα του ΕΛ.Γ.Α να προβαίνουν σε ελέγχους στο ζωικό μου κεφάλαιο και γνωρίζω ότι σε περίπτωση απόκλισης του αριθμού των δηλωθέντων ζώων, η αποζημίωση που θα λάβω σε περίπτωση ζημίας θα είναι αναλογικά μειωμένη όπως προβλέπει ο Κανονισμός Ασφάλισης Ζωικού Κεφαλαίου. (Αρθ. 12).

6. Εξουσιοδοτώ τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α να πιστώνουν τον ως άνω λογ/σμό μου με τα δικαιούμενα ποσά αποζημιώσεων ή και κρατιής ενίσχυσης ακόμα κι αν δεν έχω γνωστοποιήσει τον λογ/σμό αυτό όπου απαιτείται να εισπράττω αποκλειστικά και μόνο διαμέσου αυτού τα δικαιούμενα ως άνω ποσά (αποζημιώσεις ΕΛ.Γ.Α, κρατικές ενισχύσεις).

7. Αποδέχομαι ρητά και ανεπιφύλακτα του ακόλουθους όρους:

α. Η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. να χρεώνει, κατά τα παραπάνω και χωρίς άλλη προειδοποίηση ή εξουσιοδότησή μου, τον ως άνω λογαριασμό μου καταθέσεων στις 10/04/200.....

β. Η σχετική ενημέρωση να προκύπτει από την αντίστοιχη ένδειξη χρέωσης στο βιβλιάριο ή extrait του λογαριασμού μου.

8. Η παρούσα ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΤΡΟΦΗΣ επέχει θέση προσωρινής ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ.

Βεβαιώνεται το γνήσιο της

Υπογραφής του δηλούντος/ούσα

....................../.........../200.......

Ο/Η Δηλών /ούσα

Εξουσιοδοτών / ούσα

.......................................

(Υπογραφή - Ονοματεπώνυμο)

.....................................

(Υπογραφή - Ονοματεπώνυμο)

(Εκπρόσωπος: ΚΕΠ, Δημοτικού Διαμερίσματος,

Αστυνομικού Τμήματος)

• Αποδέχομαι τη Δήλωση Εκτροφής με την επιφύλαξη ως προς την Εντολή - Εξουσιοδότηση κατά το μέρος που αφορά στην είσπραξη του ποσού της ασφαλιστικής εισφοράς από τον αναφερόμενο στη Δήλωση Καταθετικό Λογαριασμό μου και αναλαμβάνω την υποχρέωση να καταβάλω απευθείας το ποσό αυτό στον με αριθ. Μ.Π ........... της ΑΤΕ λογαριασμό του ΕΛ.Γ.Α. μέχρι τις 30/4/200........

............................/.............../200......

Ο/Η Δηλών / ούσα

Εξουσιοδοτών / ούσα

................................

(Υπογραφή - Ονοματεπώνυμο)

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (ΕΛ.ΓΑ)

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΖΩΪΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (Έντυπο 3).

ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗΣ ... ... ... ... ... ... ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ... ... ... ....

ΕΠΩΝΥΜΟ ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ΟΝΟΜΑ ... ... ... ... ... ... ... ... ....

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ... ... ... ... ... ... ... ... ... ΤΗΛΕΦΩΝΟ ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... .

ΝΟΜΟΣ ... ... ... ... ... ... ... ΔΗΜΟΣ ... ... ... ... ... ... ΔΗΜ. ΔΙΑΜ/ΜΑ ... ... ... ... ..

ΟΔΟΣ ... ... ... ... ... ... ... ... ... ΑΡΙΘΜΟΣ ... ... ... ... ... ... ΤΑΧ. ΚΩΔ... ... ... ... ...

Δ.Α.Τ. (Δελτ. Αστ. Ταυτ.) ... ... ... ... ... ... ... ... Α.Φ.Μ. ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

Αριθ. Καταθετικού Λογαρ. Α.Τ.Ε. ... ... ... ... ... ... ... ... ... ΚΑΤ/ΜΑ ΑΤΕ ... ... ... ...

Αριθ. Καταθετικού Λογαρ ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Τράπεζα... ... ... ... ... ...

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΖΩΩΝ ΤΙΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ
1) Χειρομητέρες (ελάχιστος αρ. 3 χοιρομητέρες)   11 Ευρώ  
2) Όρνιθες ωοπαραγωγής άνω των 4 μηνών   0,05 Ευρώ  
3) Ορνιθές κρεατοπαραγωγής   0,03 Ευρώ  
4) Όρνιθες αναπαραγωγής   0,15 Ευρώ  
5) Γαλοπούλες   0,15Ευρώ  
6) Στρουθοκάμηλοι άνω 4 μηνών   10 Ευρώ  
7) Πάπιες - Φραγκόκοτες   0,1  
8) Χήνες   0,3  
9) Φασιανοί   0,15  
10) Πέρδικες   0,1  
11) Ορτύκια   0,02  
Συνολικό Ποσό Εισφοράς      

1. Αποδέχομαι ότι η ασφαλιστική κάλυψη του ζωικού κεφαλαίου από τον ΕΛΓΑ για την περίοδο 1/1/200..... μέχρι 31/12/200...... θα ισχύει τριάντα ημέρες μετά την ημερομηνία κατάθεσης της παρούσας Δήλωσης και με την προϋπόθεση ότι θα έχω καταβάλει την ασφαλιστική εισφορά.

2. Δηλώνω ότι το ποσό της ασφαλιστικής εισφορά θα το καταθέσω στον τραπεζικό λογαριασμό του ΕΛ.Γ.Α στην Α.Τ.Ε. με κωδικό Μ.Π. ............... μέχρι την έναρξη της ασφαλιστικής μου κάλυψης, προσκομίζοντας στην Α.Τ.Ε. αντίγραφο της παρούσας δήλωσης.

3. Γνωρίζω και αποδέχομαι ότι για τα επόμενα τρία χρόνια θα είμαι ασφαλισμένος στον ΕΛΓΑ σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Ασφάλισης και για κάθε αύξηση του ζωικού μου κεφαλαίου θα ενημερώνω άμεσα το οικείο Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ.

4. Αποδέχομαι από τα εξουσιοδοτημένα όργανα του ΕΛΓΑ να προβαίνουν σε ελέγχους στο ζωικό μου κεφάλαιο και γνωρίζω ότι σε περίπτωση απόκλισης του αριθμού των δηλωθέντων ζώων, από το σύνολο των ζώων που είναι στην εκτροφή μου η αποζημίωση που θα λάβω σε περίπτωση ζημίας είναι. Θα είναι αναλογικά μειωμένη όπως προβλέπει ο Κανονισμός Ασφάλισης.(άρθρο 12 Κανονισμού Ασφάλισης Ζωικού Κεφαλαίου).

5. Γνωρίζω ότι η «Ασφαλιστική Ενημερότητα» αποτελεί προϋπόθεση για τη χορήγηση από τον ΕΛΓΑ αποζημίωσης και ότι για να έχω «Ασφαλιστική Ενημερότητα» πρέπει οπωσδήποτε να έχω εξοφλήσει ολοσχερώς την ασφαλιστική εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ.

6. Η παρούσα ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΤΡΟΦΗΣ επέχει θέση προσωρινής ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ.

Βεβαιώνεται το γνήσιο της

Υπογραφής του δηλούντος/ούσα

....................../.........../200.......

Ο/Η Δηλών /ούσα

Εξουσιοδοτών / ούσα

.......................................

(Υπογραφή - Ονοματεπώνυμο)

.....................................

(Υπογραφή - Ονοματεπώνυμο)

(Εκπρόσωπος: ΚΕΠ, Δημοτικού Διαμερίσματος,

Αστυνομικού Τμήματος)

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

Μεσογείων 45 - Αθήνα

Τ.Θ. 141 03, Τ.Κ. 11510

Τηλ: 210-7488288

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ (Έντυπο 4)

ΕΠΩΝΥΜΟ ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ΟΝΟΜΑ ... ... ... ... ... ... ... ...

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ΝΟΜΟΣ ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

ΔΗΜΟΣ ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ΔΗΜ. ΔΙΑΜ/ΜΑ ... ... ... ... ... ... ...

ΟΔΟΣ ... ... ... ... ... ... ... ... ΑΡΙΘΜΟΣ ... ... ... ... ... ... ... ΤΑΧ. ΚΩΔ ... ... ... ...

Δ.Α.Τ. (Δελτ. Αστ. Ταυτ.) ... ... ... ... ... ... ... Α.Φ.Μ. ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

Αριθ. Καταθετικού Λογαρ. Α.Τ.Ε. ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

ΚΑΤ/ΜΑ ΑΤΕ ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

Βεβαιώνεται ότι ο παραπάνω κτηνοτρόφος εκπλήρωσε τις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις για το δηλωθέν ζωικό κεφάλαιο έτους 200.......

Για τον ΕΛ.Γ.Α

....................../.........../200.......

.......................................

(Υπογραφή - Ονοματεπώνυμο)

11. Η παρούσα απόφαση ισχύει για την ασφαλιστική κάλυψη του Ζωικού Κεφαλαίου από 1.1.2004.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2003

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

 

ΥΦΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ Γ.ΔΡΥΣ