Απόφ. 43/2002 (19/09/2002)

«Για τους όρους αμοιβής εργασίας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών όλης της χώρας».

Προς:

1. Τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία «Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος» (Ο.Ι.Υ.Ε.), που έχει την έδρα της στην Αθήνα (Ψαρών 2), όπως εκπροσωπείται νόμιμο.

2. Τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών/ Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.), με έδρα την Αθήνα (Καποδιστρίου 24) και εκπροσωπείται νόμιμα.

3. Το Σύνδεσμο Ανωνύμων Εταιριών και ΕΠΕ που έχει την έδρα του στην Αθήνα (Πανεπιστημίου 16), όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

4. Την Ένωση Διαφημιστικών Εταιριών Ελλάδος, που έχει την έδρα της στην Αθήνα (Υπερείδου 7), όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

5. Το Σύνδεσμο Εταιριών Πληροφορικής Ελλάδος, που έχει την έδρα του στην Αθήνα (Λαγουμιτζή 23), όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

6. Το Σύνδεσμο Διεθνών Διαμεταφορέων Ελλάδος, που έχει την έδρα του στην Αθήνα (Λ. Συγγρού 137), όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

7.Την Πανελλήνια Ένωση Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς, που έχει την έδρα της στην Αθήνα (Ξενοφώντος 15°), όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

8. Τον Ελληνικό Σύνδεσμο Εταιριών Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης, που έχει την έδρα του στην Αθήνα (Συμβρυσαρίου 4, Καισαριανή), όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

9. Την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, που έχει την έδρα της στην Αθήνα (Στουρνάρη 53 16), όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

10. Τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιδιοκτητών Παιδικών Σταθμών, που έχει την έδρα του στην Αθήνα (Πανεπιστημίου 44), όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

11. Την Ένωση Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιριών, που έχει την έδρα της στην Αθήνα (Θεμιστοκλέους 42), όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

12. Το Σύνδεσμο Εταιριών Καθαρισμού, που εδρεύει στο Μαρούσι (Χαλανδρίου 4), όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

13. Το Σύλλογο Εταιριών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (Σ.Ε.Δ.Ε.Α.) που έχει την έδρα του στην Αθήνα (Λ. Συγγρού 190), όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

14. Τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων, που εδρεύει στην Αθήνα (3ης Σεπτεμβρίου 75), νόμιμα εκπροσωπούμενο.

15. Την Πανελλήνια Ένωση Ταχυδρομικών Επιχειρήσεων, που εδρεύει στην Αθήνα (Μαραθωνομάχων 53), νόμιμα εκπροσωπούμενη.

16. Το Σύνδεσμο Ελλήνων Οργανωτών Εκθέσεων και Συνεδρίων, που εδρεύει στην Αθήνα (3ης Σεπτεμβρίου 59), νόμιμα εκπροσωπούμενο.

ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

43/2002

«Για τους όρους αμοιβής εργασίας των εργαζομένων

στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών όλης της χώρας».

Στην Αθήνα σήμερα 18/9/2002 ο Μιλτιάδης Γ. Σταμπουλής, Μεσολαβητής - Διαιτητής του ΟΜΕΔ, που ορίσθηκα Διαιτητής σύμφωνα με το Ν. 1876/90 στις 31 Ιουλίου 2002 για την επίλυση της συλλογικής διαφοράς εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων που απασχολούνται στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών όλης της χώρας, μεταξύ αφενός της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων με την επωνυμία «Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος» και αφετέρου των εργοδοτικών οργανώσεων που αναφέρονται παραπάνω με αυξ. αριθμ. 2 έως 16, συλλογικής διαφοράς εργασίας, η οποία εισήχθη στον ΟΜΕΔ με την από 11 Φεβρουαρίου 2002 αίτηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος για την παροχή υπηρεσιών μεσολάβησης του Ν. 1876/90, αφού ανέλαβα τη Διαιτησία στις 5 Αυγούστου 2002 σε συνέχεια της οπό 25 Ιουλίου 2002 αίτηση προσφυγής στη Διαιτησία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος για την επίλυση της εν λόγω συλλογικής διαφοράς, κατέληξα, σύμφωνα με τα όσα ο Ν. 1876/90 ορίζει, στη Διαιτητική Απόφαση που ακολουθεί, με βάση την παρακάτω Αιτιολογία:

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ

Στις 31/7/2002 αναδείχθηκα διαιτητής κατά το άρθρο 16 παρ. 4 του Νόμου 1876/90 και σύμφωνα με τον Κανονισμό Καταστάσεων Μεσολαβητών - Διαιτητών προκειμένου να επιλύσω τη συλλογική διαφορά εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων που απασχολούνται στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών όλης της χώρος.

Τα μέρη, τα οποία προσκάλεσα εγκαίρως και εγγράφως, προσήλθαν σε κοινή συνάντηση που είχα ορίσει γιο την 06/09/2002, ώστε να εξεταστεί η συλλογική διαφορά εργασίας. Κατά τη συνάντηση προσήλθαν η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, και οι εργοδοτικές οργανώσεις Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών. Βιοτεχνών και Έμπορων Ελλάδος, Σύνδεσμος Ανωνύμων Εταιριών και ΕΠΕ και Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιοκτητών Παιδικών Σταθμών. Οι άλλες εργοδοτικές οργανώσεις δεν προσήλθαν αν και κλήθηκαν νόμιμα. Κατά την κοινή συνάντηση τα μέρη υποστήριξαν τις θέσεις τους και μετά από διαπίστωση ότι δεν υπάρχουν περιθώρια σύγκλισης, κατέληξα στην πιο κάτω Διαιτητική Απόφαση αφού έλαβα υπόψη μου τα εξής:

• την αίτηση προσφυγής στη Διαιτησία (αριθ. πρωτ Ο.ΜΕ.Δ.: 045/24.7.2002) και το λοιπά έγγραφα που περιέχονται στο σχετικό φάκελο καθώς και τα στοιχεία που προκύπτουν απ? αυτά

• το ότι κατά την κοινή συνάντηση στο στάδιο της Διαιτησίας διαπιστώθηκε ότι δεν είναι δυνατόν να συγκλίνουν οι θέσεις των δύο πλευρών

• την αίτηση μεσολάβησης και το λοιπά έγγραφα που περιέχονται στο σχετικό φάκελο (47/11-02-2002).

• την από 12 Ιουλίου 2002 πρόταση Μεσολαβητή γιο την παραπάνω υπόθεση μεσολάβησης

• την προφορική συμφωνία των μερών για ισχύ της Διαιτητικής Απόφασης από 01/01/2002, έτσι όπως αυτή εκφράστηκε κατά την κοινή συνάντηση της 6 Σεπτεμβρίου 2002

• το ότι ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή από Δεκέμβριο 2000 σε Δεκέμβριο 2001 παρουσίασε αύξηση κατά 3% ενώ ο αντίστοιχος Μέσος Δείκτης παρουσίασε αύξηση 3,4%

• το ύψος των αυξήσεων της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. για το έτος 2002, που ανέρχεται μετά το διορθωτικό ποσοστό 1,1%, σε αυξήσεις 2,5% οπό 01/01/2002 και 1,8% από 01/07/2002

• την ανάγκη για στοιχειώδη προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων σε συνδυασμό με την προοπτική σύγκλισης των μισθών των Ελλήνων εργαζομένων με τους μέσους μισθούς των εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς ωστόσο να είναι δυνατή η πλήρης και άμεση μισθολογική εξίσωση των μισθών εάν δεν επέλθει επαρκής σύγκλιση και στα λοιπά οικονομικά μεγέθη.

• το ότι, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 1 του Ν. 1876/1990, «οι εθνικές γενικές συλλογικές συμβάσεις, καθορίζουν τους ελάχιστους όρους εργασίας που ισχύουν για τους εργαζόμενους όλης της χώρας» και συνεπώς οι περιεχόμενοι στις Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. «θεσμικοί όροι» θα πρέπει να εφαρμόζονται και στους μισθωτούς που καλύπτονται από κλαδικές συμβάσεις, στο μέτρο που οι τελευταίες δεν περιέχουν ή περιέχουν δυσμενέστερους αντίστοιχους όρους. Για το λόγο αυτό κρίνεται σκόπιμο να συμπεριληφθούν στην παρούσα οι θεσμικοί όροι της από 15/04/2002 Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. όπως ισχύει.

• τις διατάξεις προηγούμενων συλλογικών ρυθμίσεων.

ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΣΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ

ΑΠΟΦΑΣΗ

`Αρθρο 1

1. Στην παρούσα Σ.Σ.Ε. υπάγονται όλοι όσοι εργάζονται με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και έχουν τις ακόλουθες ειδικότητες:

α. Γραμματείς - Υπάλληλοι Γραφείου

β. Λογιστές - Βοηθοί Λογιστών

γ. Βοηθητικό - τεχνικό προσωπικό (προσωπικό καθαριότητας - εισπράκτορες -αποθηκάριοι - κλητήρες - διανομείς)

δ. Προσωπικό φύλαξης (φύλακες, νυχτοφύλακες, θυρωροί)

ε. Προσωπικό Η/Υ (χειριστές-τριες, προγραμματιστές-στριες, αναλυτές-αναλύτριες και λοιπές ειδικότητες χρήσης και λειτουργικής υποστήριξης Η/Υ). Ως υπαγόμενες στη λειτουργική υποστήριξη νοούνται οι ειδικότητες που έχουν περιγραφεί στην κατηγορία αυτή, στην από 23.7.1998 Εθνική Ομοιοεπαγγελματική ΣΣΕ που αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας του προσωπικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών όλης της χώρας.

στ. Οδηγοί υποκινητών (φορτηγών, επιβατηγών και άλλης χρήσης)

2. Η Δ.Α. αυτή ισχύει για όλους τους εργαζομένους των ανωτέρω ειδικοτήτων που είναι μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων που ανήκουν στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Ι.Υ.Ε.) που απασχολούνται στις επιχειρήσεις που ανήκουν στις εργοδοτικές οργανώσεις που δεσμεύονται από τη ρύθμιση αυτή. Η ιδιότητα του μέλους πρωτοβάθμιου σωματείου που ανήκει στην Ο.Ι.Υ.Ε., πιστοποιείται με βεβαίωση που εκδίδεται από τα αντιπροσωπευτικά πρωτοβάθμια σωματεία για λογαριασμό της Ο.Ι.Υ.Ε., στην οποία ανήκουν.

`Αρθρο 2

1. Οι αποδοχές όλων των ειδικοτήτων των εργαζομένων που υπάγονται στην παρούσα, αναπροσαρμόζονται ως εξής:

α. Οι αποδοχές των εργαζομένων που υπάγονται στην παρούσα, όπως είχαν διαμορφωθεί την 31/12/2001, αυξάνονται κατά ποσοστό 3/4% από 01/01/2002, συμπεριλαμβανομένου και του διορθωτικού ποσού, σύμφωνα με το εδ. δ. της παρ. 1 του άρθρου 2 της 28/2000 Δ.Α. και όπως αυτές θα έχουν διαμορφωθεί την 30/06/2002, αυξάνονται περαιτέρω κατά ποσοστό 2,4%, οπό 01/07/2002.

β. Εάν ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξηθεί από το Δεκέμβριο 2001 μέχρι το Δεκέμβριο 2002 κατά ποσοστό υψηλότερο του 3%, οι αποδοχές όλων των εργαζομένων που υπάγονται στην παρούσα, όπως θα έχουν διαμορφωθεί την 31/12/2002 προσαυξάνονται από 01/01/2003 κατά το υπερβάλλον το 3% ποσοστό.

2. Ως αποδοχές για τον υπολογισμό των αυξήσεων της παρ. 1 αυτού του άρθρου νοούνται οι βασικοί μισθοί και τα βασικά ημερομίσθια ή οι συνολικές αποδοχές που αναλογούν σε κάθε μισθολογικό κλιμάκιο των ειδικοτήτων των οδηγών, φυλάκων - νυχτοφυλάκων - θυρωρών, για τις οποίες δεν έχει ενσωματωθεί η ΑΤΑ στους βασικούς μισθούς και για τις οποίες ο υπολογισμός των αυξήσεων μετά την κατάργηση της ΑΤΑ το 1990, γίνεται στο σύνολο των αποδοχών.

`Αρθρο 3

Επίδομα Πτυχίου

Για τις ειδικότητες των εργαζομένων που υπάγονται στην παρούσα και για τις οποίες προβλέπονται από παλαιότερες Σ.Σ.Ε. ή Δ.Α., κλαδικές ή ομοιοεπογγελματικές, επιστημονικά επιδόματα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., αυτά ορίζοντα,·ενιαία σε 18% και 13% αντιστοίχως. Κατά τα λοιπά εξακολουθούν να ισχύουν, οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης των επιδομάτων αυτών.

`Αρθρο 4 Επίδομα προϋπηρεσίας υπαλλήλων γραφείου

Στους υπαλλήλους γραφείου που υπάγονται στην παρούσα ρύθμιση και οι οποίοι έχουν συμπληρώσει 8 έτη προϋπηρεσίας στον ίδιο εργοδότη, χορηγείται επίδομα ευδόκιμης υπηρεσίας το οποίο ορίζεται σε ποσοστό 2,5% επί του εισαγωγικού μισθολογικού κλιμακίου. (0-2 έτη προϋπηρεσία).

`Αρθρο 5

Εφαρμογή θεσμικών Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.

Οι θεσμικοί όροι της από 15 Απριλίου 2002 Ε.Γ.Σ.Σ.Ε., (άρθρο 4 έως 11) όπως ισχύει αποτελούν μέρος της παρούσας και ισχύουν και για τους μισθωτούς που υπάγονται σ? αυτή.

`Αρθρο 6

Διατήρηση ρυθμίσεων

Κατά το λοιπό εξακολουθούν να ισχύουν οι όροι της ΔΑ 28/2000 και των προηγούμενων συλλογικών ρυθμίσεων, κατά το μέρος που δεν τροποποιούνται με την παρούσα.

`Αρθρο 7

Αρχή ευνοϊκότερης ρύθμισης

Αποδοχές ανώτερες απ? αυτές που καθορίζονται με την παρούσα ή ευνοϊκότεροι όροι εργασίας, που προβλέπονται από νόμους, διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις, Σ.Σ.Ε. η ΔΑ., κανονισμούς εργασίας, έθιμα κλπ, δεν θίγονται και εξακολουθούν να ισχύουν.

`Αρθρο 8

Έναρξη ισχύος

Η ισχύς της παρούσας ρύθμισης αρχίζει από 01/01/2002.

 
ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ 2002 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Δ.Α. 43/2002 - ΠΚΥΕ 27/20-9-2002
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
Δ.Α. 43/2002 - ΠΚΥΕ 27/20-9-2002
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
Δ.Α. 43/2002 - ΠΚΥΕ 27/20-9-2002
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ, ΑΠΟΘΗΚΑΡΙΟΙ, ΚΛΗΤΗΡΕΣ, ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ (COURIER)
Δ.Α. 43/2002 - ΠΚΥΕ 27/20-9-2002
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ, ΑΠΟΘΗΚΑΡΙΟΙ, ΚΛΗΤΗΡΕΣ, ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ (COURIER)
Δ.Α. 43/2002 - ΠΚΥΕ 27/20-9-2002
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ
Δ.Α. 43/2002 - ΠΚΥΕ 27/20-9-2002
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ
Δ.Α. 43/2002 - ΠΚΥΕ 27/20-9-2002
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΙ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 17 ΕΤΩΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ
Δ.Α. 43/2002 - ΠΚΥΕ 27/20-9-2002
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΙ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 17 ΕΤΩΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ
Δ.Α. 43/2002 - ΠΚΥΕ 27/20-9-2002
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΦΥΛΑΚΕΣ - ΝΥΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ - ΘΥΡΩΡΟΙ
Δ.Α. 43/2002 - ΠΚΥΕ 27/20-9-2002
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΒΟΗΘΟΙ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΕΧΡΙ 17 ΕΤΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ
Δ.Α. 43/2002 - ΠΚΥΕ 27/20-9-2002
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΡΙΕΣ Η/Υ, ΔΙΑΤΡΗΤΕΣ - ΤΡΙΕΣ
Δ.Α. 43/2002 - ΠΚΥΕ 27/20-9-2002
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ
Δ.Α. 43/2002 - ΠΚΥΕ 27/20-9-2002
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΑΝΑΛΥΤΕΣ - ΤΡΙΕΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ
Δ.Α. 43/2002
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ & ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ (HARDWARE)
Αύξηση 2,4% από 1.7.2002
Δ.Α. 43/2002 - ΠΚΥΕ 27/20-9-2002
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΟΔΗΓΟΙ (ΕΩΣ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ)
Δ.Α. 43/2002 - ΠΚΥΕ 27/20-9-2002
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ - ΤΡΙΕΣ
Δ.Α. 43/2002 - ΠΚΥΕ 27/20-9-2002
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΟΔΗΓΟΙ (ΜΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ)
Δ.Α. 43/2002 - ΠΚΥΕ 27/20-9-2002
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΟΔΗΓΟΙ (ΜΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ)
Δ.Α. 43/2002 - ΠΚΥΕ 27/20-9-2002
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΟΔΗΓΟΙ (ΜΕ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ)
Δ.Α. 43/2002 - ΠΚΥΕ 27/20-9-2002
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΟΔΗΓΟΙ (ΜΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ)