Απόφ. 56294/2014 (08/12/2014)

Περαίωση της διαδικασίας κτηματογράφησης - Καταχώριση των πρώτων εγγραφών στα κτηματολογικά βιβλία α) στο Τοπικό Διαμέρισμα Δράμας του Δήμου Δράμας του Νομού Δράμας, νυν Δημοτική Κοινότητα Δράμας της Δημοτικής Ενότητας Δράμας του Δήμου Δράμας, της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, β) στο Τοπικό Διαμέρισμα Ξάνθης του Δήμου Ξάνθης του Νομού Ξάνθης νυν Δημοτική Κοινότητα Ξάνθης της Δημοτικής Ενότητας Ξάνθης του Δήμου Ξάνθης, της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης γ) στο Τοπικό Διαμέρισμα Κιλκίς του Δήμου Κιλκίς του Νομού Κιλκίς νυν Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς της Δημοτικής Ενότητας Κιλκίς του Δήμου Κιλκίς της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και δ) στο Τοπικό Διαμέρισμα Αλεξανδρούπολης του Δήμου Αλεξανδρούπολης του Νομού Έβρου, νυν Δημοτική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης της Δημοτικής Ενότητας Αλεξανδρούπολης του Δήμου Αλεξανδρούπολης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου Αλεξανδρούπολης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Αρ. Φύλλου 3393
17 Δεκεμβρίου 2014

Αριθμ. 56294
Περαίωση της διαδικασίας κτηματογράφησης - Καταχώριση των πρώτων εγγραφών στα κτηματολογικά βιβλία
α) στο Τοπικό Διαμέρισμα Δράμας του Δήμου Δράμας του Νομού Δράμας, νυν Δημοτική Κοινότητα Δράμας της Δημοτικής Ενότητας Δράμας του Δήμου Δράμας, της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
β) στο Τοπικό Διαμέρισμα Ξάνθης του Δήμου Ξάνθης του Νομού Ξάνθης νυν Δημοτική Κοινότητα Ξάνθης της Δημοτικής Ενότητας Ξάνθης του Δήμου Ξάνθης, της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
γ) στο Τοπικό Διαμέρισμα Κιλκίς του Δήμου Κιλκίς του Νομού Κιλκίς νυν Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς της Δημοτικής Ενότητας Κιλκίς του Δήμου Κιλκίς της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και
δ) στο Τοπικό Διαμέρισμα Αλεξανδρούπολης του Δήμου Αλεξανδρούπολης του Νομού Έβρου, νυν Δημοτική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης της Δημοτικής Ενότητας Αλεξανδρούπολης του Δήμου Αλεξανδρούπολης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου Αλεξανδρούπολης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις των άρθρων 11 (παρ. 1) , 12 και 13α (παρ. 4) του Ν. 2308/1995 «Κτηματογράφηση για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου. Διαδικασία έως τις πρώτες εγγραφές στα κτηματολογικά βιβλία και άλλες διατάξεις» (Α΄ 114), όπως ισχύουν.

2. Τις διατάξεις των άρθρων 1 (παρ. 1 και 11 ), 3 και 13 (παρ. 2) του Ν. 4164/2013 «Συμπλήρωση των διατάξεων περί Εθνικού Κτηματολογίου και άλλες ρυθμίσεις» (Α΄ 156).

3. Τις διατάξεις του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του Π. δ/τος 63/2005 (Α΄ 98).

4. Τις διατάξεις της υπ΄ αρ. 9400/1-3-2007 απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων «Κήρυξη περιοχών υπό κτηματογράφηση για τις εργασίες του Εθνικού Κτηματολογίου» (Β΄ 429).

5. Τις διατάξεις της υπ΄ αριθμ. 10887/12-3-2007 απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων «Μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων του Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδος (Ο.Κ.Χ.Ε.) στην Ανώνυμη Εταιρεία "ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε."» (Β΄ 416).

6. Τις διατάξεις του άρθρου 2 της υπ΄ αριθμ. 52398/ 10-11-2014 απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Εξουσιοδότηση υπογραφής «Με εντολή Υπουργού» του Υπουργού στους Γενικούς Γραμματείς και τον Ειδικό Γραμματέα καθώς και στους Προϊσταμένους των Γενικών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων, Τμημάτων, Αυτοτελών Γραφείων και Ειδικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής» (Β΄ 3042).

7. Το υπ΄ αριθμ. 618/θέμα 14Α/27-11-2014 Απόσπασμα Πρακτικού του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ Ανώνυμη Εταιρεία» (ΕΚΧΑ Α.Ε.).

8. Το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

Διαπιστώνεται η περαίωση της διαδικασίας κτηματογράφησης και η ολοκλήρωση της καταχώρισης των πρώτων εγγραφών στα κτηματολογικά βιβλία για τα ακίνητα των περιοχών:

α) του Τοπικού Διαμερίσματος Δράμας του Δήμου Δράμας του Νομού Δράμας νυν Δημοτικής Κοινότητας Δράμας της Δημοτικής Ενότητας Δράμας του Δήμου Δράμας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που υπάγονται στην τοπική αρμοδιότητα του Υποθηκοφυλακείου Δράμας,

β) του Τοπικού Διαμερίσματος Ξάνθης του Δήμου Ξάνθης του Νομού Ξάνθης νυν Δημοτικής Κοινότητας Ξάνθης της Δημοτικής Ενότητας Ξάνθης του Δήμου Ξάνθης, της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που υπάγονται στην τοπική αρμοδιότητα του Υποθηκοφυλακείου Ξάνθης,

γ) του Τοπικού Διαμερίσματος Κιλκίς του Δήμου Κιλκίς του Νομού Κιλκίς νυν Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς της Δημοτικής Ενότητας Κιλκίς του Δήμου Κιλκίς της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που υπάγονται στην τοπική αρμοδιότητα του Υποθηκοφυλακείου Κιλκίς και

δ) του Τοπικού Διαμερίσματος Αλεξανδρούπολης του Δήμου Αλεξανδρούπολης του Νομού Έβρου, νυν Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης της Δημοτικής Ενότητας Αλεξανδρούπολης του Δήμου Αλεξανδρούπολης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που υπάγονται στην τοπική αρμοδιότητα του Υποθηκοφυλακείου Αλεξανδρούπολης κατά μεταφορά από τους αναμορφωμένους κτηματολογικούς πίνακες και διαγράμματα της Ανάρτησης όπου αυτά περιλαμβάνονται με αριθμό ειδικού πρωτοκόλλου παραλαβής κτηματολογικών στοιχείων από την ΕΚΧΑ ΑΕ 272/24.10.2014.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2014

Με εντολή Υπουργού
Ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ