Απόφ. 7c182/2000 (25/01/2000)

Ανάδοχος και Σύμβουλος της Νέας Χρηματιστηριακής Αγοράς.

ΦΕΚ Β`171 17.2.2000

Ανάδοχος και Σύμβουλος της Νέας Χρηματιστηριακής Αγοράς.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ
(Συνεδρίαση 7Γ/182/25.1.2000 του Δ.Σ.)

Αφού έλαβε υπόψη τη διάταξη του άρθρου 5 παρ. 3 του Ν. 2733/1999 (ΦΕΚ Α 155) και την εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών βάσει της 231ης συνεδριάσεως της 24.1.2000, αποφασίζει ομόφωνα:

Αρθρο 1
Ορισμοί - Συντμήσεις

Για της ανάγκες εφαρμογής της παρούσας ορίζονται ως:

"Εταιρεία": Η Εταιρεία που προβλέπεται από το άρθρο 1 του Ν. 2733/1999 (ΦΕΚ Α 155).

"X.A.A.": Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

"NE.X.A.": Νέα Χρηματιστηριακή Αγορά.

Αρθρο 2
Πεδίο Εφαρμογής

1. Η παρούσα απόφαση ρυθμίζει τις υποχρεώσεις του Κυρίου Αναδόχου, λοιπών Αναδόχων και Συμβούλου κατά ή και μετά την εισαγωγή μετοχών στη ΝΕ.Χ.Α.

2. Οι διατάξεις της παρούσας απόφασης έχουν εφαρμογή για τον Κύριο Ανάδοχο, λοιπούς Αναδόχους και Σύμβουλο είτε εδρεύουν στην Ελλάδα είτε όχι

3. Οι διατάξεις της παρούσας απόφασης εφαρμόζονται συμπληρωματικά προς τη λοιπή κείμενη νομοθεσία και ιδίως τις διατάξεις του Κανονισμού Αναδοχών που προβλέπεται στην παρ. 2 του άρθρου 3 του Ν. 2651/1998 (ΦΕΚ Α 248).

Αρθρο 3
Ορισμός Κυρίου Αναδόχου και Συμβούλου

Α. Ορισμός Κυρίου Αναδόχου

1. Η Εταιρεία, ενόψει της εισαγωγής των μετοχών της στη ΝΕ.Χ.Α. και πριν την υποβολή της αίτησης εισαγωγής, ορίζει τον Κύριο Ανάδοχο.

2. Επιστολή του Κυρίου Αναδόχου, στην οποία βεβαιώνεται ότι έχει υπογραφεί σχετική σύμβαση με την Εταιρεία, υποβάλλεται στο Χ.Α.Α. μαζί με τα λοιπά δικαιολογητικά της αίτησης εισαγωγής.

3. Στην ανωτέρω σύμβαση ορίζονται οπωσδήποτε: α) η χρονική διάρκεια συνεργασίας του Κυρίου Αναδόχου με την Εταιρεία, η οποία δεν μπορεί να είναι μικρότερη των τριών (3) ετών από την εγκριτική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Χ.Α.Α. για την εισαγωγή στη ΝΕ.Χ.Α. των μετοχών της, β) οι περιπτώσεις αντικατάστασής του και γ) τα καθήκοντα του Κυρίου Αναδόχου και του ή των Αναδόχων και η ευθύνη που αναλαμβάνουν στο πλαίσιο των κείμενων διατάξεων και των διατάξεων της παρούσας.

Β. Ορισμός Συμβούλου

1. Η Εταιρεία, ενόψει της εισαγωγής των μετοχών της στη ΝΕ.Χ.Α. και πριν την υποβολή της αίτησης εισαγωγής, δύναται να ορίσει και Σύμβουλο. Η γνωστοποίηση του Συμβούλου γίνεται κατά την υποβολή του φακέλου εισαγωγής, με επιστολή της Εταιρείας προς το Χ.Α.Α., η οποία συνυπογράφεται από το Σύμβουλο. Στην επιστολή αυτή αναφέρεται επίσης η χρονική διάρκεια της συμβατικής του δέσμευσης με την Εταιρεία. η οποία δεν μπορεί να είναι μικρότερη των τριών (3) ετών από την εγκριτική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Χ.Α.Α. για την εισαγωγή στη ΝΕ.Χ.Α. των μετοχών της Εταιρείας.

2. Η σχέση της Εταιρείας με τον Σύμβουλο διέπεται από τη μεταξύ τους σύμβαση.

Αρθρο 4
Ανάληψη Υποχρεώσεων Αναδόχων

1. Ο Κύριος Ανάδοχος υποχρεούται να αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις του άρθρου 6 της παρούσας.

2. Οι λοιποί Ανάδοχοι, δύνανται να αναλάβουν την υποχρέωση της παρ. Α. του άρθρου 6 της παρούσας.

Αρθρο 5
Ανάληψη υποχρεώσεων Συμβούλου

Ο Σύμβουλος πέραν των υπηρεσιών που προβλέπονται στην παρ. γ. του άρθρου 1 του Κανονισμού Αναδοχών, δύναται να αναλάβει και την υποχρέωση του εδαφίου 2 της παρ. Γ. του άρθρου 6 της παρούσας.

Αρθρο 6
Υποχρεώσεις - Ευθύνη Αναδόχων

Α. Κάλυψη μη διατεθέντος ποσού αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Ο Κύριος Ανάδοχος ή και οι λοιποί Ανάδοχοι εγγυώνται την πλήρη κάλυψη του μη διατεθέντος ποσού της με δημόσια εγγραφή αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

Β. Σύννομη σύνταξη του Επενδυτικού Σχεδίου

Ο Κύριος Ανάδοχος βεβαιώνει με σχετική δήλωση προς το Χ.Α.Α., κατά την υποβολή του φακέλου εισαγωγής, ότι το Επενδυτικό Σχέδιο έχει συνταχθεί σύμφωνα με τα κριτήρια και τις προδιαγραφές που ορίζονται με την κανονιστική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Χ.Α.Α. της παρ. Η του άρθρου 2 του Ν. 2733/1999 (ΦΕΚ Α 155).

Γ. Εκθέσεις Αξιολόγησης

1. Εκθεση Αξιολόγησης κατά την εισαγωγή

Ο Κύριος Ανάδοχος, κατ` εφαρμογή του άρθρου 4 παρ. α εδάφιο 1 του Ν. 2733/1999 (ΦΕΚΑ 155), υποβάλλει Εκθεση Αξιολόγησης της χρηματοοικονομικής κατάστασης της Εταιρείας και των οικονομικών προοπτικών της για χρονικό διάστημα τριών ετών από την εισαγωγή των μετοχών της στη ΝΕ.Χ.Α. Στην Εκθεση αυτή ο Κύριος Ανάδοχος τεκμηριώνει επίσης τη βιωσιμότητα του επενδυτικού σχεδίου, και επισημαίνει και αιτιολογείται δυναμικά ή καινοτόμα στοιχεία της Εταιρείας. Η Εκθεση αυτή υποβάλλεται στο Χ.Α.Α. μαζί με τα λοιπά δικαιολογητικά του φακέλου εισαγωγής και διανέμεται μαζί με το Ενημερωτικό Δελτίο.

2. Εκθέσεις Αξιολόγησης μετά την εισαγωγή

α. Ο Κύριος Ανάδοχος ή και ο Σύμβουλος, κατά το χρονικό διάστημα της συμβατικής τους δέσμευσης, συντάσσουν Εκθέσεις Αξιολόγησης της χρηματοοικονομικής εξέλιξης και προοπτικής της Εταιρείας και του επενδυτικού σχεδίου, αναφέροντας και τις τυχόν αιτιολογημένες επικαιροποιήσεις ή αναπροσαρμογές που είναι αναγκαίες σε σχέση με προγενέστερες προβλέψεις. Ο Σύμβουλος συντάσσει χωριστές Εκθέσεις Αξιολόγησης.

β. Ο Κύριος Ανάδοχος ή και ο Σύμβουλος δημοσιεύουν τις ως άνω Εκθέσεις μαζί με το Ετήσιο Δελτίο της παρ.Α1 του άρθρου 2 της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που προβλέπεται στο άρθρο 10 παρ. 2 του Ν. 2733/1999 (ΦΕΚΑ 155).

γ. Ο Κύριος Ανάδοχος ή και ο Σύμβουλος υποβάλλουν στο Χ.Α.Α. τις ως άνω Εκθέσεις ταυτόχρονα με τη δημοσίευσή τους.

Δ. Λοιπές υποχρεώσεις

Ο Κύριος Ανάδοχος και οι λοιποί Ανάδοχοι έχουν τις υποχρεώσεις και ευθύνονται κατά τα λοιπά σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Αρθρο 7
Καταγγελία Συμβάσεων - Αντικατάσταση Κυρίου Αναδόχου - Συμβούλου

1. Σε περίπτωση καταγγελίας της Σύμβασης Αναδοχής ή της σύμβασης με τον Σύμβουλο, η επέλευση των αποτελεσμάτων της καταγγελίας και η λύση της σύμβασης επέρχονται το αργότερο μετά από την παρέλευση ενός μηνός από την επίδοση της καταγγελίας προς τον συμβαλλόμενο στον οποίο απευθύνεται, αλλά όχι προ της κατά την παρ.2 του παρόντος άρθρου αντικατάστασης του Κυρίου Αναδόχου ή του Συμβούλου.

2. Στην ανωτέρω περίπτωση, η Εταιρεία υποχρεούται να αντικαταστήσει τον Κύριο Ανάδοχο ή τον Σύμβουλο εντός του παραπάνω αναφερομένου χρονικού διαστήματος και να γνωστοποιήσει στο Χ.Α.Α. τον αντικαταστάτη και τους λόγους της αντικατάστασης.

Αρθρο 8
Ισχύς

Η παρούσα απόφαση ισχύει από την ημερομηνία λήψης της.

Από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Η παρούσα να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο Πρόεδρος
ΣΤΑΥΡΟΣ Β. ΘΩΜΑΔΑΚΗΣ