Αρ.Πρωτ Ε41/2009 (23/11/2009)

Ενημέρωση του Μητρώου Εργοδοτών Οικοδομοτεχνικών Έργων του Ο.Π.Σ. με την ένδειξη «εκκαθαρισμένο» για όσα έργα είχαν εκκαθαρισθεί και είχαν τεθεί στο αρχείο πριν την 01/01/20002 ή εκκαθαρίσθηκαν μετά την ημερομηνία αυτή , με χρόνο αναφοράς εκτέλεσης εργασιών έως 31/12/2001.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 23/11/2009
ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Αρ.Πρωτ.: E 41/241
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙΚ/ΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΘΕΜΑ:

Ενημέρωση του Μητρώου Εργοδοτών Οικοδομοτεχνικών Έργων του Ο.Π.Σ. με την ένδειξη «εκκαθαρισμένο» για όσα έργα είχαν εκκαθαρισθεί και είχαν τεθεί στο αρχείο πριν την 01/01/20002 ή εκκαθαρίσθηκαν μετά την ημερομηνία αυτή , με χρόνο αναφοράς εκτέλεσης εργασιών έως 31/12/2001.

Όπως είναι γνωστό, για το πριν της εφαρμογής του Κανονισμού Διαδικασιών Ασφάλισης για την εφαρμογή της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (Α.Π.Δ.) χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι 31/12/01 για τα οικοδομοτεχνικά έργα είχε εφαρμογή ο «Κανονισμός Ασφάλισης Οικοδόμων μέσω μηχανογραφικού συστήματος» (Α.Υ.Κ.Υ. Β1/21/2138/24-7-79).

Από την εφαρμογή του θεσμού της Α.Π.Δ., δηλαδή από 01/01/2002, όσον αφορά τα απογραμμένα στα Υποκαταστήματα και Παραρτήματα του ΙΚΑ -ΕΤΑΜ οικοδομοτεχνικά έργα, τα οποία δεν είχαν περατωθεί, δεν αποδόθηκαν νέοι Α.Μ.Ο.Ε και στις οδηγίες πού δόθηκαν με την εγκύκλιο 4 / 2002 αναφέρεται ότι, για «όσα έργα είχαν απογραφεί με τους εξαψήφιους (όψήφιους) αριθμούς μητρώου, η διαχείρισή τους θα συνεχίσει να γίνεται με αυτούς τους αριθμούς, αλλά θα αναγράφονται ως εννιαψήφιοι (9ψήφιοι), προστιθεμένου του τριψήφιου (3ψήφιου) κωδικού του Υποκαταστήματος ή Παραρτήματος απογραφής».

Προκειμένου λοιπόν να είναι δυνατή η κατά τα ανωτέρω διαχείριση των εξαψηφίων αριθμών Μητρώου Οικοδομοτεχνικών Έργων, ενημερώθηκε το Ο.Π.Σ. με ολόκληρο το αρχείο Μητρώου Εργοδοτών Οικοδομοτεχνικών Έργων του Κ.Η.Υ.Κ.Υ.

Επειδή όμως, ακόμη και σήμερα, πάρα πολλά από τα έργα αυτά, παρ΄ ότι έχουν περατωθεί, έχουν εκκαθαριστεί και οι πινακίδες παρακολουθήσεώς των έχουν τεθεί στο αρχείο των Υποκαταστημάτων, συνεχίζουν να εμφανίζονται στο Ο.Π.Σ. με την ένδειξη «ενεργό», με αποτέλεσμα την δημιουργία προβλημάτων κατά την χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας, στην μη ορθή απεικόνιση του πραγματικού αριθμού των «ενεργών» έργων κ.λ.π. είναι αναγκαίο, τα έργα αυτά, να τεθούν και στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα (Ο.Π.Σ.) σε θέση «εκκαθαρισμένο».

Λαμβανομένου υπ΄ όψιν ότι σε ορισμένα Υποκαταστήματα και Παραρτήματα, ο αριθμός των εν λόγω έργων είναι μεγάλος, θα πρέπει, μερίμνει των Διευθυντών των Υποκαταστημάτων και Προϊσταμένων των Παραρτημάτων πέραν της ενασχόλησης των αρμοδίων υπαλλήλων στην εργασία αυτή εντός του ωραρίου τους, να διατίθεται προσωπικό το οποίο, κατά τις ημερομηνίες πληρωμής αδειοδωροσήμου στους εργατοτεχνίτες οικοδόμους, αρχοένων από τις ημερομηνίες πληρωμής δωροσήμου Γ τετραήνου 2009, να απασχολείται και στην εργασία αυτή.

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΔΙΕΚ/ΣΗΣ & ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΦΩΤ. ΡΟΥΜΠΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΒΕΛΛΑΣ