Αρ.Πρωτ 162/2002 (02/01/2002)

Διαβίβαση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την απλούστευση διοικητικών διαδικασιών της αρμοδιότητας σας.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΑθήνα 2 Ιανουαρίου 2002
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ Αρ.Πρωτ.: ΔΙΑΔΠ/Α1/162
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ  
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ  
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ  
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ  
ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ  
ΤΜΗΜΑ ΜΕΘΟΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ  
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ  

ΘΕΜΑ:

Διαβίβαση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την απλούστευση διοικητικών διαδικασιών της αρμοδιότητας σας.

Η απλούστευση του πολυδαίδαλου κανονιστικού πλαισίου που καθορίζει τις διοικητικές διαδικασίες, είναι ένα από τα σταθερά και επαναλαμβανόμενα αιτήματα των πολιτών και στρατηγικός στόχος της πολιτείας.

Ήδη η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης του ΥΠΕΣΔΔΑ, υλοποιεί πρόγραμμα απλούστευσης διαδικασιών φορέων του δημοσίου, με στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτηση, τη μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών και τη μείωση του φόρτου των υπηρεσιών του δημοσίου. Αποτέλεσμα της συνεχούς προσπάθειας μας και της ουσιαστικής συνεργασίας αποτελεί και η ΚΥΑ αριθμ. ΔΙΑΔΠ/Α1/24494 (ΦΕΚ 1570/Β/27-11-2001) των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η οποία αφορά σε συντμήσεις χρόνου διεκπεραίωσης διοικητικών ενεργειών και απλούστευσης διοικητικών διαδικασιών αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Με την ΚΥΑ αυτή απλουστεύεται μία σειρά διαδικασιών που αφορούν μεταξύ άλλων συνταξιοδοτικά θέματα που απασχολούν τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΟΓΑ κλπ

Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση που οι προθεσμίες που προβλέπονται στον πίνακα Α της συνημμένης ΚΥΑ παρέλθουν χωρίς να διεκπεραιωθεί η υπόθεση του ενδιαφερόμενου πολίτη, ο τελευταίος μπορεί να διεκδικήσει χρηματική αποζημίωση σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο άρθρο 5 του ν. 1943/1991 (ΦΕΚ 50/Α/11-4-1991)

Παρακαλούμε για τη γνωστοποίηση της ΚΥΑ και την παροχή σχετικών οδηγιών σε όλες τις υπηρεσίες και φορείς της αρμοδιότητας σας για την εφαρμογή των όσων προβλέπονται σε αυτή.

Επίσης, παρακαλούμε όλα τα Υπουργεία να κοινοποιήσουν το έγγραφο αυτό με τη συνημμένη απόφαση στα ΝΠΔΔ που εποπτεύουν και οι Περιφέρειες στους Δήμους και τα ΝΠΔΔ της αρμοδιότητας τους.