Αρ.Πρωτ 50747/2002 (28/01/2002)

Προώθηση στη Βουλή προς ψήφιση της τροποποίησης ορισμένων διατάξεων του Ν. 2601/98. ΣΧΕΤ. Το σχέδιο νόμου «Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας και άλλες διατάξεις».
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΑθήνα, 28/1/2002
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Αρ.Πρωτ.: 50747
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΙΔΙΩΤ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ  
Δ/ΝΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ & ΕΛΕΓΧΟΥ ΙΔ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ  
ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ  

ΘΕΜΑ: Προώθηση στη Βουλή προς ψήφιση της τροποποίησης ορισμένων διατάξεων του Ν. 2601/98.

                                                                            ΣΧΕΤ. Το σχέδιο νόμου «Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας και άλλες διατάξεις».

Σας πληροφορούμε ότι το σχέδιο νόμου «Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας και άλλες διατάξεις» που έχει κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση, περιλαμβάνει το άρθρο 19 το οποίο αφορά σε τροποποιήσεις ορισμένων διατάξεων του Ν. 2601/98 (επισυνάπτεται).

Με το εν λόγω άρθρο, εκτός των άλλων παρατείνονται αφότου έληξαν οι προθεσμίες που προβλέπονταν i) στο τελευταίο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 4 του Ν. 2601/98 (για την Γ? περιοχή) και ii) στην περίπτωση υ της παρ. 3 του άρθρου 5 του ιδίου νόμου (για την παροχή 5 πρόσθετων ποσοστιαίων μονάδων επιχορήγησης και επιδότησης στις μεταποιητικές επενδύσεις που γίνονται στη Θράκη και τους νομούς Καβάλας - Δράμας).

Δεδομένου ότι με τις ως άνω κατατεθείσες προς ψήφιση διατάξεις οι προθεσμίες προβλέπεται να παραταθούν αναδρομικά από τότε που έληξαν, κατά την εφαρμογή του Ν. 2601/98 για τις νέες αιτήσεις επενδυτικών προτάσεων που υποβάλλονται μετά την 1η Ιανουαρίου 2002 και μέχρι την ψήφιση - έναρξη ισχύος του προαναφερθέντος σχεδίου νόμου, θα πρέπει να θεωρείται ότι οι εν λόγω προθεσμίες έχουν παραταθεί, αφού με την έναρξη ισχύος του νομοσχεδίου θα υπάρξει αυτομάτως η νομική κάλυψη των παρατάσεων για το διάστημα αυτό.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΘΕΟΣ