Αρ.Πρωτ 56616/2000 (30/06/2000)

Καθορισμός τμημάτων της Επικράτειας στα οποία δεν έχουν εφαρμογή ή τα κίνητρα επιχορήγησης και επιδότησης τόκων καθώς και επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης του Ν.2601/1998, για τις επενδύσεις ίδρυσης ή επέκτασης ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων.

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Αρ. Φύλλου 803
30 Ιουνίου 2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Καθορισμός τμημάτων της Επικράτειας στα οποία δεν έχουν εφαρμογή ή τα κίνητρα επιχορήγησης και επιδότησης τόκων καθώς και επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης του Ν.2601/1998, για τις επενδύσεις ίδρυσης ή επέκτασης ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων.

Υπερωριακή απασχόληση προσωπικού Ε.Μ. Πολυτε­χνείου........................................................2

Καταβολή διαφοράς αποδοχών στους δικαστικούς λειτουργούς.....................................................3

Καθορισμός αποζημίωσης του Προέδρου, των Αντιπροέδρων και των υπολοίπων μελών της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.)..........................................4

Διατήρηση του 234226/9 Ειδικού Λογαριασμού για τον εφοδιασμό με καύσιμα των προβληματικών περιοχών της χώρας και συμπλήρωση της Δ2/Γ/8570/14.4.95 Κ.Υ.Α που διέπει τη λειτουργία του........................................................................................................................5

Διόρθωση της 5731/1146/23.2.2000 απόφασης «Τεχνι­κές προδιαγραφές εκπόνησης πολεοδομικών με­λετών και αμοιβές μηχανικών για την εκπόνηση αυ­τών» (Β? 329)..................................................6

Τροποποίηση της Δ2/21256/1999 απόφασης Υπουρ­γού Εθν. Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη διαδι­κασία πρόσληψης και τοποθέτησης των κατά το άρθρο 138 του Ν. 2725/99 προσ. αναπληρωτών.......................................................................................................7

Καθορισμός ανωτάτου αριθμού αδειών εργασίας αλλοδαπών............................................................8

Παράταση λειτουργίας της Β.Τ.Δ.Ε. του Περ/κού Υποκαταστήματος ΙΚΑ Συντάξεων.....................9

Καθορισμός γνωστικού αντικειμένου εξειδίκευσης των Διαπραγματευτών Κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.....................................................................................................................10

Καθιέρωση υπερωριακής εργασίας με αμοιβή των υπαλλήλων Δ/νσεων Σχεδιασμού - Προγραμματισμού και Υποστήριξης Οργάνων και Δ/κού - Οικ/κου Ν.Α. Κορινθίας για το Β? εξάμηνο έτους 2000 ...............................................................................................11

Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στον Υποδιοικητή του ΟΓΑ.. ...............................................................12

Ορισμός μελών Δ.Σ. του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Τηλεπικοινωνιών Κρήτης (Αναδημοσίευση) .....................................................................................................13

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Αριθ. 56616
(1) Καθορισμός τμημάτων της Επικράτειας στα οποία δεν έχουν εφαρμογή τα κίνητρα επιχορήγησης και επιδότηση τόκων καθώς και επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης του Ν. 2601/1998, για τις επενδύσεις ίδρυσης ή επέκτασης ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ - ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του Ν.2601/1998 (ΦΕΚ81/Α/1998) και ει­δικότερα το άρθρο 6 παράγραφος 18(α).

2. Τις διατάξεις του Ν.1558/1985 «Κυβέρνησηκαι Κυ­βερνητικά Όργανα», όπως ισχύει.

3. Την υπ? αριθμ. 16326/ΔΙΟΕ 318/19.4.2000 (ΦΕΚ 566/Β/20.4.2000) Κοινή Απόφαση του Πρωθυπουργού και Υπουργού Εθνικής Οικονομίας «Καθορισμός Αρμοδιοτή­των των Υφυπουργών Εθνικής Οικονομίας».

4. Τις διατάξεις του Ν. 2539/1997 «Συγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης» (ΦΕΚ 244/Α/4.12.1997).

5. Τις σχετικές προτάσεις του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, αποφασίζουμε:

`Αρθρο 1

Τα κίνητρα επιχορήγησης και επιδότησης τόκων καθώς και επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης του Ν. 2601/ 1998 δεν έχουν εφαρμογή για τις επενδύσεις ανέγερσης ή επέκτασης ξενοδοχειακών μονάδων του πρώτου εδαφί­ου της περίπτωσης (τ) της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του ιδίου νόμου, που πραγματοποιούνται στα παρακάτω τμήματα της Επικράτειας:

1. Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης:

Νομός Καβάλας, πλην της νήσου Θάσου και των παρα­λίων Δημοτικών Διαμερισμάτων των Δήμων του Νομού (όπως αυτά καθορίζονται από τα διοικητικά όρια των Πρωτοβαθμίων Ο.Τ.Α, που έχουν πρόσωπο στον αιγιαλό) όπου έχουν εφαρμογή τα κίνητρα επιχορήγησης και επι­δότησης μόνο για επενδύσεις ανέγερσης ή επέκτασης ξε­νοδοχειακών μονάδων Α Α και Α τάξης.

Δημοτικό Διαμέρισμα Ξάνθης (έδρα) του Δήμου Ξάνθης του Νομού Ξάνθης.

2. Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:

Νομός Θεσσαλονίκης

Νομός Χαλκιδικής

Παράλια Δημοτικά Διαμερίσματα των Δήμων του Νο­μού Πιερίας, όπως αυτά καθορίζονται από τα διοικητικά όρια των Πρωτοβαθμίων Ο.Τ.Α, που έχουν πρόσωπο στον αιγιαλό.

3. Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:

Δήμος Καστοριάς Νομού Καστοριάς.

4. Περιφέρεια Ηπείρου:

Δημοτικό Διαμέρισμα Πάργας (έδρα) του Δήμου Πάρ­γας του Νομού Πρεβέζης.

Δήμοτικό Διαμέρισμα Συβότων του Δήμου Συβότων του Νομού Θεσπρωτίας.

5. ΠεριφέρειαΘεσσαλίας:

Οι νήσοι Σκιάθος και Σκόπελος του Νομού Μαγνησίας.

Η νήσος Αλόνησος του Νομού Μαγνησίας πλην των επενδύσεων ανέγερσης ή επέκτασης ξενοδοχειακών μο­νάδων ΑΑ και Α τάξης.

Δημοτικό Διαμέρισμα Καλαμπάκας (έδρα) του Δήμου Καλαμπάκας του Νομού Τρικάλων.

6. Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Νομός Κέρκυρας

Νομός Ζακύνθου

Νομοί Λευκάδας και Κεφαλληνίας, πλην της νήσου Ιθά­κης, και των επενδύσεων ανέγερσης ή επέκτασης ξενο­δοχειακών μονάδων ΑΑ και Α τάξης.

7. Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Παράλια Δημοτικά Διαμερίσματα των Δήμων του Νο­μού Φθιώτιδας (όπως αυτά καθορίζονται από τα διοικητι­κά όρια των Πρωτοβαθμίων Ο.Τ.Α, που έχουν πρόσωπο στον αιγιαλό) πλην των επενδύσεων ανέγερσης ή επέκτασης ξενοδοχειακών μονάδων της ΑΑ τάξης.

Δήμος Αράχωβας Νομού Βοιωτίας.

Δημοτικό ΔιαμέρισμαΔελφών (έδρα) του Δήμου Δελ­φών Νομού Φωκίδας.

Νομός Ευβοίας πλην α) των Δημοτικών Διαμερισμάτων, Λουτρών ·Αιδηψού (έδρα) του Δήμου Αιδηψού, Μαντουδίου (έδρα) και Προκοπίου του Δήμου Κηρέως και β) των ως προς το Αιγαίο παραλίων Δημοτικών Διαμερισμάτων των Δήμων Διρφύων, Κηρέως, Νηλέως και Μεσσαπίων (όπως αυτά καθορίζονται από τα διοικητικά όρια των Πρωτο­βαθμίων ΟΤΑ που έχουν πρόσωπο στον αιγιαλό).

8. Περιφέρεια Αττικής:

Όλη η Περιφέρεια Αττικής, πλην των Νήσων Κυθήρων και Αντικυθήρων.

9. Περιφέρεια Πελοποννήσου

Νομός Αργολίδος

Νομός Κορινθίας πλην των Δημοτικών Διαμερισμάτων Δροσοπηγής, Καισαρίου, Καλιανών (έδρα) Καστανέας, Κεφαλαρίου και Στυμφαλίας του Δήμου Στυμφαλίας, των Δημοτικών Διαμερισμάτων Γκούρας (έδρα), Μεσινού, Μασιάς, Στενού και Φενεού του Δήμου Φενεού, του Δη­μοτικού Διαμερίσματος Ταρσινών του Δήμου Βέλου, του Δημοτικού Διαμερίσματος Κλημεντίου του Δήμου Σικυωνίων (Διοικητικά όρια των Πρωτοβαθμίων Ο.Τ.Α.).

10. Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Δημοτικό Διαμέρισμα Μυτιλήνης (έδρα) του Δήμου Μυ­τιλήνης.

Δημοτικό Διαμέρισμα Πέτρας (έδρα) του Δήμου Πέ­τρας.

Δημοτικό Διαμέρισμα Μηθύμνης (έδρα) του Δήμου Μήθυμνα του Νομού Λέσβου.

Νήσος Σάμος του Νομού Σάμου.

11. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου:

Οι νήσοι Κως, Πάτμος και Ρόδος , του Νομού Δωδεκα­νήσου.

Η νήσος Κάρπαθος του νομού Δωδεκανήσου, πλην των επενδύσεων ανέγερσης ή επέκτασης ξενοδοχειακών μο­νάδων ΑΑ? και Α? τάξης.

Οι νήσοι `Ανδρος, Αντίπαρος, Πάρος, Ιος, Μύκονος, Μή­λος, Νάξος, Σέριφος, θήρα, Θηρασιά, Τήνος, Σίφνος και Σύρος του Νομού Κυκλάδων.

12. Περιφέρεια Κρήτης

Νομός Χανίων

Νομός Ρεθύμνης

Νομός Ηρακλείου

Νομός Λασηθίου

13. Εντός των ορίων όλων των οικισμών της χώρας που είναι χαρακτηρισμένοι ως παραδοσιακοί.

`Αρθρο 2

Τα διοικητικά όρια των Πρωτοβαθμίων Ο.Τ.Α, ορίζονται σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν. 2539/1997 βάσει του οποί­ου έγινε η συγκρότηση όλων των Πρωτοβαθμίων Οργανι­σμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμοι και Κοινότητες).

`Αρθρο 3

1. Οι διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν έχουν εφαρμογή για τις επενδύσεις μετατροπής διατηρητέων ή παραδοσιακών οικιών ή κτιρίων σε ξενοδοχειακές μονά­δες, για τις επενδύσεις ολοκληρωμένης μορφής εκσυγ­χρονισμού εγκαταστάσεων κι εξοπλισμού ξενοδοχειακών μονάδων και για την ανέγερση και επέκταση Ξενοδοχεια­κών μονάδων που πραγματοποιούνται στις περιοχές Ολο­κληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (Π.Ο.Τ.Α.) του άρ­θρου 6 παράγρ. 18 β(ι) του Ν. 2601/1998.

Επίσης δεν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις της παρούσας απόφασης για τις λοιπές κατηγορίες τουριστικών επεν­δύσεων ειδικής μορφής του Ν. 2601/1998. Η δημιουργία νέων κλινών στο πλαίσιο τέτοιων τουριστικών επενδύσεων, υπόκειται στην εφαρμογή των διατάξεων της παρού­σας.

2. Οι διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν μπορούν να τροποποιηθούν πριν από την παρέλευση διετίας από την έναρξη της ισχύος της.

`Αρθρο 4

Από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης εκτιμάται ότι δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Προϋπολογι­σμού Δημοσίων Επενδύσεων του τρέχοντος έτους.

`Αρθρο 5

1. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από την δη­μοσίευση της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

2. Η παρούσα απόφαση να δημοσιευθεί στηνΕφημερί­δα της Κυβερνήσεως (Τεύχος Β).

3. Από την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης, κα­ταργείται η υπ? αριθμ. 61404/25.9.1997 κοινή Υπουργική απόφαση.