Εγκύκλιος ΙΚΑ 111/2008 (28/11/2008)

Ανάθεση του χειρισμού των θεμάτων συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του κλάδου σύνταξης του ΤΑΠΙΛΤ στο ΤΟΠΙΚΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ ΤΣΠ-ΑΤΕ, ΤΣΠ-ΕΤΕ, ΤΣΠ-ΤΕ, ΤΑΠ-ΕΤΒΑ ΚΑΙ ΤΑΠΑΕ-ΕΘΝΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 28/11/2008
ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Αριθ. Πρωτ.
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Τ01/639/288
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ : 111
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΣΥΓΧ/ΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ
ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ:
 «
Ανάθεση του χειρισμού των θεμάτων συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του κλάδου σύνταξης του ΤΑΠΙΛΤ στο ΤΟΠΙΚΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ ΤΣΠ-ΑΤΕ, ΤΣΠ-ΕΤΕ, ΤΣΠ-ΤΕ, ΤΑΠ-ΕΤΒΑ ΚΑΙ ΤΑΠΑΕ-ΕΘΝΙΚΗ»

Σχετ.: α) Η με αρ. 64/2008 εγκύκλιος της Δ/νσής μας

β) Η με αρ. 108/2008 εγκύκλιος της Δ/νσης Οργάνωσης και Απλ/σης Διαδ/σιών

Με την ανωτέρω (α) σχετική εγκύκλιό μας, δόθηκαν οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 1, 2, 3, 5 και 6 του Ν. 3655/08.

Όπως δε τονίσθηκε στη σελίδα 8 αυτής, με δεδομένο ότι ο ενταχθείς από 1/6/04 στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κλάδος σύνταξης του ΤΑΠΙΛΤ δεν περιελήφθη στο συσταθέν, με το άρθρο 5 του ως άνω νόμου, ΤΟΠΙΚΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑ??Ν ΤΣΠ-ΑΤΕ, ΤΣΠ-ΕΤΕ κ.λπ. (σύνολο 5 ταμεία-κλάδοι), η αρμοδιότητα για συνταξιοδοτικά θέματα παρέμεινε στα αρμόδια Περ/κά Υποκ/τα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Επειδή με την (β) σχετική εγκύκλιο της Δ/νσης Οργάνωσης και Απλούστευσης Διαδικασιών, σας γνωστοποιήθηκε ότι ο χειρισμός των θεμάτων συνταξιοδότησης των ασφ/νων του ΤΑΠΙΛΤ ανατέθηκε στο ΤΟΠΙΚΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ ΤΣΠ-ΑΤΕ, ΤΣΠ-ΕΤΕ, ΤΣΠ-ΤΕ, ΤΑΠ-ΕΤΒΑ ΚΑΙ ΤΑΠΑΕ-ΕΘΝΙΚΗ, σας γνωρίζουμε ότι το ανωτέρω Υποκ/μα είναι αποκλειστικά αρμόδιο ν? αποφαίνεται σε συνταξιοδοτικά αιτήματα ασφ/νων - συντ/χων του τ. κλάδου σύνταξης του ΤΑΠΙΛΤ.

Συνεπώς ισχύουν και για την αντιμετώπιση των θεμάτων συνταξιοδότησης των ασφ/νων - συντ/χων του τ. ΤΑΠΙΛΤ τα αναγραφόμενα στην αρ. 64/08 εγκύκλιο του τμήματός μας.

Περιπτώσεις που τυχόν εκκρεμούν στα κατά τόπους αρμόδια όργανα των Περ/κών Υποκ/των ΙΚΑ-ΕΤΑΜ - πλην των αιτήσεων θεραπείας κατά αποφάσεων Δ/ντή - θα πρέπει να διαβιβασθούν το ταχύτερο δυνατόν στο καθορισθέν ως ανωτέρω αρμόδιο Υποκ/μα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Επίσης διευκρινίζουμε ότι επειδή το Τμήμα Πληρωμών του ανωτέρω Υποκ/τος θα έχει πλέον και την αρμοδιότητα πληρωμής και παρακολούθησης των μεταβολών των συντάξεων του συνόλου των συνταξιούχων τ. ΤΑΠΙΛΤ και δεδομένου ότι όπως ήδη γνωρίζετε από 1-1-2008 οι εν λόγω συνταξιούχοι έχουν ενταχθεί μηχανογραφικά στο σύστημα πληρωμών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (σχετ. το με Α.Π. ΣΟ1/2/7-1-2008 έγγραφο της Δ/νσης Εκμετάλλευσης) και η αρμοδιότητα πληρωμής τους ασκείται μέχρι σήμερα από τα Υποκ/τα του τόπου κατοικίας του κάθε ασφ/νου, θα πρέπει η Δ/νση Πληροφορικής -στην οποία κοινοποιείται η παρούσα - σε συνεργασία με το Η.ΔΙ.ΚΑ. να μεριμνήσει για τη μεταγραφή των ασφ/κών αρχείων των συνταξιούχων στο εν λόγω Υποκατάστημα.

Η ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΓΡΑΜ/ΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΔΙΟΙΚ/ΚΗΣ ΜΕΡΜΝΑΣ
Φ. ΡΟΥΜΠΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΒΕΛΛΑΣ