Π.Κ. Σ.Σ.Ε. 131/2006 (20/10/2006)

Συλλογική σύμβαση εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του Ν. Λασιθίου.

Π.Κ. 131/20-10-2006

Συλλογική σύμβαση εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του Ν. Λασιθίου.

Στον `Αγιο Νικόλαο σήμερα την 15η Σεπτεμβρίου 2006 οι υπογράφοντες:

1. Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ξενοδοχείων, Εστιατορίων, Ζαχαροπλαστείων, Μπαρ και Νυχτερινών Κέντρων Ν. Λασιθίου, νόμιμα εκπροσωπούμενος από τους Μιχ. Γαρεφαλάκη και Μ. Μαρκάζου - Φαζού, Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα αντίστοιχα,

2. Σύνδεσμο Ξενοδόχων Ν. Λασιθίου, νόμιμα εκπροσωπούμενος από τον Μιχ. Βαρκαράκη

3. Σύλλογο Ξενοδόχων Επαρχίας Σητείας, νόμιμα εκπροσωπούμενος από τον Μιχ. Αντωνιδάκη Πρόεδρο,

4. Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α:-Κρήτης-νόμιμα εκπροσωπούμενη από τον Κων/νο Παπαδάκη,

συμφώνησαν -στην κατάρτιση της παρούσας τοπικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με τους εξής όρους:

Τα συμβαλλόμενα μέρη επιλύουν με κοινή συμφωνία το ερμηνευτικό πρόβλημα ως προς την αληθή έννοια του άρθρου 7 της με αριθμό 15/2005 διαιτητικής αποφάσεως. Συμφωνούν συνεπώς ότι η αληθής έννοια του ανωτέρου όρου είναι η ακόλουθη:

Α. Οι υπαγόμενοι στην παρούσα εργοδότες που διατηρούν ξενοδοχειακή εγκατάσταση εκτός της περιφερείας των πόλεων Νεαπολέως, Αγ. Νικολάου, Ιεράπετρας .και υποχρεούνται να διαθέτουν κατάλληλα μέσα για τη μεταφορά των εργαζομένων από τη διαμονή στον τόπο εργασίας και αντίστροφα. Σε αντίθετη περίπτωση υποχρεούνται να καταβάλλουν σε εκείνους τους εργαζομένους που μετακινούνται, το αντίτιμο του εισιτηρίου του ΚΤΕΛ για την αντίστοιχη διαδρομή {από την πόλη προς το ξενοδοχείο) με επιστροφή. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση του σπαστού ωραρίου. Δεν καταβάλλεται το παραπάνω ποσόν σε εργαζομένους που κατοικούν σε απόσταση μικρότερη από τρία (3) χλμ από το ξενοδοχείο που εργάζονται.

Β. Επίσης τα μέρη συμφωνούν ότι δεν θα αναζητηθούν καταβληθέντα, ως αντίτιμο εισιτηρίου, ποσά σε εργαζομένους για τους οποίους με την παρούσα αποκλείεται η καταβολή αυτή.

Γ. Όσες επιχειρήσεις διαθέτουν μέχρι σήμερα μέσο μεταφοράς, οφείλουν να συνεχίσουν να παρέχουν την ίδια υπηρεσία προς τους εργαζομένους με το ίδιο μέσο.