Π.Κ. Σ.Σ.Ε. 136/2002 (05/12/2002)

Συλλογική σύμβαση εργασία για τους όρους αμοιβής και εργασίας του προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου που απασχολείται στο Δημόσιο και στα Ν.Π.Δ.Δ.

Π.Κ. 136/5-12-2002

Συλλογική σύμβαση εργασία για τους όρους αμοιβής και εργασίας του προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου που απασχολείται στο Δημόσιο και στα Ν.Π.Δ.Δ.

Στην Αθήνα σήμερα 5 Δεκεμβρίου 2002 οι υπογεγραμμένοι

α) Βασίλειος Πέτσας, υπάλληλος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με βαθμό Β' του κλάδου ΠΕ - Δημοσιονομικού νόμιμα εξουσιοδοτημένος δυνάμει της αριθμ.2/74944/0022/18-12-2001 απόφασης του Υπ. Οικονομικών και

β) Ιωάννης Τακτικός Πρόεδρος, Τζώρτζος Ηλίας Γενικός Γραμματέας και Ζανιδάκης Κοσμάς Αντιπρόεδρος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ.) νομίμως εξουσιοδοτημένοι δυνάμει της αριθμ. 4093/4-12-2002 εξουσιοδότησης του Δ. Σ. της παραπάνω Ομοσπονδίας.

συνομολογήσαμε και συναποφασίσαμε την σύνταξη και υπογραφή της παρούσας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία έχει ως κατωτέρω:

`Αρθρο 1°

Στην παρούσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας υπάγονται οι απασχολούμενοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο Δημόσιο και στα Ν.Π.Δ.Δ. που είναι μέλη των Σωματείων, τα οποία ανήκουν στη δύναμη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο.

Η ιδιότητα του μέλους πιστοποιείται με βεβαίωση της ανωτέρω Ομοσπονδίας.

`Αρθρο 2

Οι διατάξεις του άρθρου 12 και της παρ.3 του άρθρου 13 του Ν.3016/2002 επεκτείνονται και έχουν ανάλογη εφαρμογή στο προσωπικό του άρθρου 1 της παρούσας.

`Αρθρο 3

1. Οι Κοινές Υπουργικές αποφάσεις, που εκδόθηκαν κατά εξουσιοδότηση των διατάξεων του άρθρου 14 του Ν.3016/2002 και αφορούν τη χορήγηση ειδικής παροχής ύψους έως 176 € ανά υπάλληλο, έχουν ανάλογη εφαρμογή και στους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που υπάγονται στην παρούσα, έτσι ώστε σε κάθε εργαζόμενο με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου αορίστου χρόνου, να εφαρμόζεται μόνο η αντίστοιχη ΚΥΑ που αφορά το Υπουργείο ή Ν.Π.Δ.Δ. που ανήκει, στην περίπτωση που έχει εκδοθεί αυτή. Όσοι από τους ανωτέρω ανήκουν σε υπουργεία ή Ν.Π.Δ.Δ. για τα οποία δεν έχει εκδοθεί αντίστοιχη ΚΥΑ δεν λαμβάνουν την ανωτέρω παροχή.

Τα ανωτέρω δεν ισχύουν για το προσωπικό που ανήκει στο Υπουργείο Εθνικής `Αμυνας.

2. Η ειδική παροχή που χορηγείται με βάση τις ανωτέρω διατάξεις συμψηφίζεται με οποιαδήποτε άλλη παροχή, επίδομα ή αποζημίωση που καταβάλλεται στους δικαιούχους της, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσης τους, όπως αναφέρεται και στις κατά τα ανωτέρω Κ.Υ.Α.. Επίσης ισχύουν αναλογικά τα αναφερόμενα στην 2/67190/0022/20.11.2002 εγκύκλιο του Υφυπουργού Οικονομικών, με εξαίρεση βέβαια την περίπτωση 2 του κεφαλαίου Ι αυτής.

3. Οι διατάξεις του άρθρου αυτού ισχύουν μόνον για τους αμειβόμενους με τις ρυθμίσεις της παρούσας.

`Αρθρο 4°

Κατά τα λοιπά εξακολουθούν να ισχύουν οι προϊσχύουσες ρυθμίσεις κατά το μέρος που δεν τροποποιούνται με την παρούσα.

`Αρθρο 5

Έναρξη ισχύος της παρούσας Σ.Σ.Ε. ορίζεται η 1.1.2002, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στις επί μέρους διατάξεις.