Π.Κ. Σ.Σ.Ε. 143/2000 (13/11/2000)

Συλλογική σύμβαση εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας του απασχολούμενου στο Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου.

Π.Κ. 143/13-11-2000

Συλλογική σύμβαση εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας του απασχολούμενου στο Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου.

Στην Αθήνα σήμερα οι υπογεγραμμένοι:

Α) Λαμπρινουδάκης Βασίλειος, Πρόεδρος του ΤΑ.ΔΙ.Π.Ε.Α.Ε.

Β) Οικονομόπουλος Αναστάσιος, Μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Σωματείου Έκτακτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού, νομίμως εξουσιοδοτημένος δυνάμει του υπ? αριθ. 2/12-9-2000 αποσπάσματος πρακτικού συνεδρίασης του παραπάνω Συλλόγου.

Συνομολογήσαμε και συναποφασίσαμε τη σύνταξη και υπογραφή της παρούσας Σ.Σ.Ε. η οποία έχει ως κατωτέρω:

ΑΡΘΡΟ 1

Η Σύμβαση αυτή εφαρμόζεται στο προσωπικό του ΤΑΔΙΠΕΑΕ, πλην των Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων, Πολιτικών Μηχανικών κ.λ.π. των χειριστών μηχανημάτων και άλλων ειδικοτήτων, για τις οποίες οι σχετικές ομοιοεπαγγελματικές Σ.Σ.Ε. προβλέπουν ανώτερες αποδοχές από τις προβλεπόμενες στη σύμβαση αυτή.

ΑΡΘΡΟ 2

Α) Στους εργατοτεχνίτες οι οποίοι απασχολούνται στα έργα Αναστήλωσης-Συντήρησης Αρχαίων Μνημείων και αμείβονται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Σ.Σ.Ε./1-10-98 που υπεγράφη μεταξύ ΤΑΔΙΠΕΑΕ και σωματείου Έκτακτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ οι μηνιαίες τακτικές αποδοχές τους αυξάνονται κατά δύο τοις εκατό (2%) από 1 -1 -2000

Β) Εργατοτεχνίτες με απολυτήριο Λυκείου ή άλλο ισότιμο τίτλο σπουδών που αμείβονται με απλό ημερομίσθιο, δύνανται, με δήλωση τους να αμείβονται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.2470/97 κατατασσόμενοι στη Δ.Ε κατηγορία και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 3 της σύμβασης αυτής.

Γ) Στο εργατοτεχνικό προσωπικό του ΤΑΔΙΠΕΑΕ που αμείβεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. Α του άρθρου αυτού καταβάλλεται επίσης από 1-1-97, επίδομα

πολιτιστικής επιμόρφωσης, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) δρχ. Μηνιαίως και επιβαρύνει το ΤΑΔΙΠΕΑΕ.

ΑΡΘΡΟ 3

Το λοιπό προσωπικό, πλην των αναφερομένων στα άρθρα 1 και 2 (με την επιφύλαξη της παρ. Β του άρθρου αυτού) της σύμβασης αυτής, αμείβεται σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2470/97

Στο προσωπικό αυτό καταβάλλεται και το προβλεπόμενο στο άρθρο 13 του νόμου αυτού κίνητρο απόδοσης. Ως προϋπηρεσία για τον καθορισμό των αποδοχών νοείται εκείνη που έχει διανυθεί στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ.. και στο ΤΑΔΙΠΕΑΕ, με οποιαδήποτε ειδικότητα και σχέση εργασίας.

Στο προσωπικό αυτό εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 10 του ν.2606/98.

ΑΡΘΡΟ 4

Στους αρχαιολόγους του ΤΑΔΙΠΙΕΑΕ καταβάλλεται και το προβλεπόμενο στην παρ. 12 του άρθρου 8 του νόμου 2470/97 επίδομα αρχαιολογικών ερευνών, ύψους (25.000)δρχ. αναπροσαρμοσμένο κατ? έτος, με αφετηρία τη 1-1-99,σύμφωνα με το ποσοστό του πληθωρισμού του προηγούμενου έτους.

ΑΡΘΡΟ 5

Από 1-1-2000 οι εργαζόμενοι της παρούσης που έχουν συμπληρώσει υπηρεσία 10 ετών στο Υπουργείο Πολιτισμού ή προϋπηρεσία 12 ετών σε οποιοδήποτε εργοδότη δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, δικαιούνται πρόσθετη κανονική άδεια αναπαύσεως κάθε χρόνο τριών (3)ημερών μεν, αν εργάζονται πενθήμερο, τεσσάρων (4) ημερών δε, αν εργάζονται εξαήμερο.

Οι εργαζόμενοι στο ΤΑΔΙΠΙΕΑΕ δικαιούνται τις ίδιες αργίες Εθνικές ή Τοπικές με αυτές του Δημοσίου.

ΑΡΘΡΟ 6

Τυχόν μεγαλύτερες αποδοχές από αυτές που καθορίζει η παρούσα Συλλογική Σύμβαση ή ευνοϊκότεροι όροι εργασίας δεν μεταβάλλονται και υπερισχύσουν.

ΑΡΘΡΟ 7

Ρητώς συμφωνείται ότι τα μέλη του σωματείου Έκτακτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ που έχουν εργασιακή σχέση με το ΤΑΔΙΠΕΑΕ θα λαμβάνουν τις αποδοχές που καταβάλλονται στους επί συμβάσει αορίστου χρόνου του ΥΠΠΟ της ίδιας ειδικότητας και κατηγορίας, με την επιφύλαξη της παρ. 13 του κεφ. Δ της αρ. ΥΠ.ΠΟ/ΓΝΟΣ/46398/9-9-93 απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού «Κανονισμός Λειτουργίας του ΤΑΔΙΠΕΑΕ»

Στα μέλη του σωματείου Έκτακτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ θα καταβάλλονται οι πάσης φύσεως πρόσθετες αποδοχές με τις αντίστοιχες ειδικότητες και κατηγορίες της χρονικής διάρκειας σχέσεως εργασίας (αορίστου χρόνου, ορισμένου χρόνου ωρομισθίων).

ΑΡΘΡΟ 8

Η ισχύς της Συλλογικής Σύμβασης αρχίζει από 1η Γενάρη 2000.