Π.Κ. Σ.Σ.Ε. 54/2001 (25/05/2001)

Παράρτημα συλλογικής σύμβασης εργασίας 2000 των εργαζομένων στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις ολόκληρης της χώρας που είναι θυγατρικές Τραπεζών.

Παράρτημα συλλογικής σύμβασης εργασίας 2000 των εργαζομένων στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις ολόκληρης της χώρας που είναι θυγατρικές Τραπεζών.

ειδικότερα δε στις επιχειρήσεις,

1. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΕΕΓΑ

2. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΑΕΖΥ

3. ΑΚΜΗ ΕΑΕΑΖ

4. ΑΚΜΗ ΑΕΑΕΖ

5. ΑLPΗΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

6. ΕΘΝΙΚΗ ΑΕΕΓΑ

7. ΜΕΤROLIFE ΑΕΓΑ

8. ΜΕTROLIFE-ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕΑΕΖ

9. ΦΟΙΝΙΞ - ΓΕΝΙΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ

10. ΦΟΙΝΙΞ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ

Καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη ασφαλιστική επιχείρηση που είναι θυγατρική Τραπέζης, σύμφωνα με το άρθρο 42 ε? παρ. 5 του Ν. 2190/20 περί ανωνύμων εταιριών όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει μέχρι σήμερα.

Στην Αθήνα σήμερα την 25 Μαΐου 2001 οι υπογεγραμμένοι αφ? ενός μεν Φιλίππου Κωνσταντίνος, κάτοικος Αθηνών, οδός Καραγεώργη Σερβίας 8 και Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου, κάτοικος Αθηνών, οδός Συγγρού 163, ενεργούντες με την ιδιότητα τους ως μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του εργοδοτικού επαγγελματικού σωματείου με την επωνυμία ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Α.Ε.Ε.) που εδρεύει στην Αθήνα (Ξενοφώντος 10). και εκπροσωπεί τις παραπάνω Επιχειρήσεις και αφετέρου Αθηνά Καραμήτρου και Αντώνιος Μπαρμπαρής. ενεργούντες ως Πρόεδρος και Γεν. Γραμματέας του Εκτελεστικού Συμβουλίου αντίστοιχα της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Α.Σ.Ε.) που εδρεύει στην Αθήνα (Βησσαρίωνος 9 και Σίνα), σύμφωνα με την απόφαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της 30η Μαρτίου 2000 και ως νόμιμα εξουσιοδοτημένοι από τις οργανώσεις που εκπροσωπούν για την υπογραφή του παρόντος παραρτήματος της Σ.Σ.Ε. και οι οποίες έχουν όλες τον αντιπροσωπευτικό χαρακτήρα των άρθρων 3 και 6 του Νόμου 1876/1990 αποφάσισαν, συναποδέχθηκαν και συνομολόγησαν με τις παραπάνω ιδιότητες τους τα εξής:

ΑΡΘΡΟ 1

Απαλλάσσονται από την υπηρεσία των Εταιριών με υπόδειξη της Ο.Α.Σ.Ε. για την διεκπεραίωση των υποθέσεων της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος, χωρίς περιορισμό ή ανώτερο όριο απαλλαγής ανά Εταιρεία και για το χρονικό διάστημα που είναι εκλεγμένοι στο Γενικό ή το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ο.Α.Σ.Ε.:

α) Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας και

β) Επιπλέον ένα συνδικαλιστικό στέλεχος ανά 500 μέλη. Υπόλοιπο μελών από 251 και πάνω, αντιστοιχεί στην απαλλαγή ενός ακόμα συνδικαλιστικού στελέχους.

Η Ο.Α.Σ.Ε. υποχρεούται να γνωστοποιεί με έγγραφό της τα ονόματα τωναπαλλαγμένων συνδικαλιστικών στελεχών στις Εταιρίες από τις οποίες προέρχονται.

Δεν θίγονται απαλλαγές που ισχύουν με οποιονδήποτε τρόπο για τα συνδικαλιστικά στελέχη στα πρωτοβάθμια σωματεία δύναμης Ο.Α.Σ.Ε.