Π.Κ. Σ.Σ.Ε. 60/2001 (18/06/2001)

Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργατοτεχνιτών-τριων γαντοποιίας, κιβωτοποιίας δερματίνων ειδών και πλαστικών ενδυμάτων, δερματίνων ειδών και ειδών ταξιδιού όλης της χώρας.

Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργατοτεχνιτών-τριων γαντοποιίας, κιβωτοποιίας δερματίνων ειδών και πλαστικών ενδυμάτων, δερματίνων ειδών και ειδών ταξιδιού όλης της χώρας.

Στην Αθήνα σήμερα την 18η Ιουνίου 2001 οι υπογράφοντες, αφενός

• Περογιαννάκης Γιώργος, Γεν. Γραμματέας ως εκπρόσωπος του

Συνδέσμου Βιοτεχνών Δερμάτινων Ειδών και Ειδών Ταξιδιού Αττικής

αλλά και ως εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος των

Συνδέσμου Βιοτεχνών Δερμάτινων Ειδών και Ειδών Ταξιδιού Θεσσαλονίκης (εξουσιοδότηση από 21.5.2001) και

Πανελλήνιου Συνδέσμου Κατασκευαστών Δερμάτινων Ενδυμάτων

(εξουσιο­δότηση από 2.5.2001)

• Γ. Μότσος, Πρόεδρος και Γ. Δρίκος Γεν. Γραμματέας ως εκπρόσωποι της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.

και αφετέρου

• Θεοδώρου Δημοσθένης ως Πρόεδρος και Καφετζής Γεώργιος ως Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρ­ματος Ελλάδος (ΟΕΚΙΔΕ), όλοι νόμιμα εξουσιοδοτημένοι για την υπογραφή της πα­ρούσας συμφώνησαν τα ακόλουθα:

`Αρθρο 1ο
Πεδίο ισχύος

Στην παρούσα ΣΣΕ υπάγονται οι εργατοτεχνίτες - τριες γαντοποιίας, κιβωτιοποιιας, δερ­ματίνων ειδών και πλαστικών ενδυμάτων, δερματίνων και πλαστικών ειδών ταξιδιού όλης της χώρας.

`Αρθρο 2°
Μισθοί

Τα βασικά ημερομίσθια των υπαγομένων στην παρούσα εργαζομένων όπως είχαν διαμορ­φωθεί την 31.12.2000 με βάση την από 27 Ιουνίου 2000 Σ.Σ.Ε. του κλάδου, αυξάνονται από 1.1.2001 κατά ποσοστό 3% και όπως διαμορφώθηκαν την 31.3.2001 αυξάνονται εκ νέου από 1.4.2001 κατά ποσοστό 1,5%.

Κατόπιν αυτών, οι αποδοχές των υπαγομένων στην παρούσα εργαζομένων καθορίζονται σε δραχμές, όπως στον προσαρτώμενο «πίνακα ημερομισθίων», που αποτελεί αναπό­σπαστο μέρος της παρούσας.

`Αρθρο 3°
Υπολογισμός επιδομάτων

Όλα τα επιδόματα που ισχύουν με βάση προηγούμενες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ή Διαιτητικές Αποφάσεις για όσους υπάγονται στην παρούσα, υπολογίζονται στα βασικά η­μερομίσθια όπως διαμορφώνονται μετά τον υπολογισμό των αυξήσεων που αναφέρονται στο άρθρο 2 της παρούσας.

`Αρθρο 4°
Χορήγηση τριετίας

Στους ανειδίκευτους εργατοτεχνίτες με τη συμπλήρωση δώδεκα ετών προϋπηρεσίας χο­ρηγείται μία ακόμη τριετία σε ποσοστό 3%.

`Αρθρο 5°
Τελικές διατάξεις

Διατάξεις προηγούμενωνΣΣΕ και Διαιτητικών Αποφάσεων που δεν καταργούνται ή δεν τροποποιούνται από την παρούσα σύμβαση εξακολουθούν να ισχύουν. Τυχόν ανώτερες από την παρούσα καθοριζόμενες αποδοχές ή ευνοϊκότεροι όροι εργασίας , που προβλέπο­νται από νόμους, υπουργικές αποφάσεις, ΚΣΣΕ, Δ.Α., Ε.Γ.Σ.Σ.Ε., εσωτερικούς κανονι­σμούς, επιχειρησιακή πρακτική ή ατομικές συμβάσεις εργασίας, δε θίγονται από τις ρυθμί­σεις της παρούσας.

`Αρθρο 6°
Έναρξη ισχύος

Η ισχύς της παρούσας αρχίζει την 1η Ιανουαρίου 2001.

ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ