Π.Κ. Σ.Σ.Ε. 64/2010 (29/12/2010)

Συλλογική σύμβαση εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των τεχνολόγων τροφίμων - τεχνολόγων διατροφής - αποφοίτων σχολών τριτοβάθμιας τεχνολογικής εκπαίδευσης που απασχολούνται σε βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις όλης της χώρας.

Π.Κ. 64/29-12-2010

Συλλογική σύμβαση εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των τεχνολόγων τροφίμων - τεχνολόγων διατροφής - αποφοίτων σχολών τριτοβάθμιας τεχνολογικής εκπαίδευσης που απασχολούνται σε βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις όλης της χώρας.

Στην Αθήνα, σήμερα, 02/09/2010 οι υπογράφοντες αφενός:

• Δημήτρης Ασημακόπουλος και Νικόλαος Σκορίνης Πρόεδρος και Γεν. Γραμματέας αντίστοιχα, εκπρόσωποι της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος,

και αφ΄ ετέρου

• Μαρκόπουλος Ιωάννης και Χασανάκος Ιωάννης Πρόεδρος και Γεν. Γραμματέας αντίστοιχα, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων, όλοι νόμιμα εξουσιοδοτημένοι για την υπογραφή της παρούσας Σ.Σ.Ε. και παρουσία του Μεσολαβητή του Ο.ΜΕ.Δ. κυρίου Ανδρέα Νικολόπουλου, συμφωνούν και συναποδέχονται τα ακόλουθα:

Αρθρο 1
Πεδίο εφαρμογής

Στις διατάξας της παρούσας Σ.Σ.Ε. υπάγονται οι τεχνολόγοι τροφίμων - τεχνολόγοι διατροφής αμφοτέρων των φύλων, απόφοιτοι σχολών τριτοβάθμιας τεχνολογικής εκπαίδευσης (για την Ελλάδα ΣΤΕΤΡΟΔ ΤΕΙ Αθηνών, ΣΤΕΤΡΟΔ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων ΤΕΙ Λάρισας - Παράρτημα Καρδίτσας), που απασχολούνται στις βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις παραγωγής, τυποποιήσεως εμπορίας ή μεταποιήσεως τροφίμων όλης της χώρος.

Αρθρο2
Αποδοχές

Οι βασικοί μηνιαίοι μισθοί των υπαγομένων στην παρούσα ΣΣΕ, όπως είχαν διαμορφωθεί την 31.12.2009 με βάση την από την 16.7.2008 ΣΣΕ 2008-09 (Πράξη κατάθεσης Υπουργείου Απασχόλησης και Κοιν. Προστασίας: Π.Κ. 121/25.9.2008) αυξάνονται από την 1η Ιανουαρίου 2011 κατά ποσοστό 1%·

Αρθρο 3
Επιδόματα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα

Υιοθετούνται οι ρυθμίσεις της από 15-7-2010 Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. (ΠΚ Υπ. Εργασίας και Κοιν. Ασφάλισης 14/16-7-2010), σχετικά με τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα, το οποία αποτελούν τακτικές αποδοχές και καταβάλλονται στο ακέραιο εφόσον η εργασιακή σχέση διήρκεσε καθ΄ όλη τη χρονική περίοδο, για μεν την περίπτωση του επιδόματος των εορτών Πάσχα από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 30ή Απριλίου για δε την περίπτωση του επιδόματος των εορτών Χριστουγέννων οπό την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου κάθε χρόνου,

To επίδομα εορτών Χριστουγέννων ανέρχεται σε έναν μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και σε 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

To επίδομα εορτών Πάσχα ανέρχεται σε μισό μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και σε 15 ημερομίσθιο για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο, λαμβάνοντας υπόψη τους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις καταβολής των επιδομάτων αυτών, όπως περιλαμβάνονται στο προσάρτημα της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.

Γενικές ή ειδικές διατάξεις νόμων, διαταγμάτων, υπουργικών αποφάσεων, συλλογικών συμβάσεων εργασίας, διαιτητικών αποφάσεων, κανονισμών εργασίας και λοιπών κανονιστικών πράξεων, που καθορίζουν ευνοϊκότερους τρόπους υπολογισμού, καταβολής και γενικά παροχής των επιδομάτων αυτών υπερισχύουν και διατηρούνται σε ισχύ.

Αρθρο 4
Υιοθέτηση των θεσμικών όρων της ΕΓΣΣΕ 2010 - 2012

Υιοθετούνται όλοι οι θεσμικοί όροι της οπό 15-7-2010 Ε.Γ.Σ.Σ.Ε., εφόσον υπερτερούν των αντίστοιχων όρων της παρούσας ΣΣΕ.

Αρθρο 5
Διατηρούμενες Διατάξεις

1. Όσες διατάξεις της από 16.7.2008 ΣΣΕ ή προηγουμένων ΣΣΕ ή ΔΑ δεν έχουν καταργηθεί ή τροποποιηθεί με την παρούσα εξακολουθούν να ισχύουν. Τυχόν καταβαλλόμενες αποδοχές ανώτερες από τις καθοριζόμενες στην παρούσα εξακολουθούν να καταβάλλονται.

Αρθρο 6
Ισχύς

Η ισχύς της παρούσας ΣΣΕ ορίζεται για δύο έτη και ισχύει από 1η Ιανουαρίου 2010.