Π.Κ. Σ.Σ.Ε. 89/2007 (07/11/2007)

Συλλογική σύμβαση εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργοδηγών - σχεδιαστών, βιομηχανίας, βιοτεχνίας.

Π.Κ. 89/7-11-07

Συλλογική σύμβαση εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργοδηγών - σχεδιαστών, βιομηχανίας, βιοτεχνίας.

Στην Αθήναι την 29 Οκτωβρίου 2007 οι υπογράφοντες νόμιμοι εκπρόσωποι αφενός: α) του ΣΕΒ συνδέσμου επιχειρήσεων και βιομηχανιών, Διονύσιος Νικολάου, Γενικός Διευθυντής, β) της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, Δημήτρης Ασημακόπουλος, Πρόεδρος και Νίκος Σκορίνης, Γεν. Γραμματέας και αφετέρου: του Συλλόγου Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΣΤΥΕ), `Αγγελος Φραγκόπουλος, Πρόεδρος και Μιχάλης Σπανός, Γενικός Γραμματέας, όλοι νόμιμα εξουσιοδοτημένοι από τις οργανώσεις που εκπροσωπούν, για την υπογραφή αυτής της ΣΣΕ, συμφώνησαν και αποδέχθηκαν τα ακόλουθα:

ΑΡΘΡΟ 1
Πεδίο Εφαρμογής

Σ τις διατάξεις της παρούσας απόφασης υπάγονται οι εργοδηγοί σχεδιαστές δομικών έργων, τοπογράφοι, μηχανολόγοι, ναυπηγοί, απόφοιτοι μέσων τεχνικών σχολών και επαγγελματικών λυκείων, καθώς και εμπειροτέχνες εργοδηγοί των παραπάνω ειδικοτήτων που απασχολούνται σε βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις όλης της χώρας.

ΑΡΘΡΟ 2
Βασικοί Μισθοί

Οι βασικοί μηνιαίοι μισθοί των εργαζομένων που υπάγονται στη σύμβαση αυτή και όπως είχαν διαμορφωθεί την 31-12-2006, αυξάνονται από 1-1-2007 κατά ποσοστό 3% και όπως αυτοί έχουν διαμορφωθεί την 31-8-2007, αυξάνονται περαιτέρω από 1-92007 σε ποσοστό 3%.

ΑΡΘΡΟ 3
Λοιπές ρυθμίσεις

α. Όλα τα επιδόματα που ισχύουν με βάση προηγούμενες συλλογικές συμβάσεις ή διαιτητικές αποφάσεις για όσους υπάγονται στην παράγραφο υπολογίζονται στους νέους βασικούς μισθούς όπως διαμορφώνονται μετά τον υπολογισμό των ποσοστών αυξήσεων που αναφέρονται στο άρθρο 2 της παρούσας.

β. Διατάξεις προηγούμενων Σ.Σ.Ε. ή Δ.Α., που δεν καταργούνται ή δεν τροποποιούνται με την παρούσα σύμβαση εξακολουθούν να ισχύουν.

γ, Τυχόν ανώτερες από την παρούσα καθοριζόμενες αποδοχές η ευνοϊκότερο όροι εργασίας, που προβλέπονται με νόμους, υπουργικές αποφάσεις, ΕΓΣΣΕ, εσωτερικούς κανονισμούς, επιχειρησιακή πρακτική ή ατομικές συμβάσεις εργασίας, δεν θίγονται από τις ρυθμίσεις της παρούσας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

ΑΡΘΡΟ 4
Έναρξη ισχύος

Η ισχύς της παρούσας Σ.Σ.Ε. αυτή αρχίζει από 1.1.2007.