Π.Κ. Σ.Σ.Ε. 97/2002 (30/07/2002)

Κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας εμπορίου για το έτος 2002-2003.

Κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας εμπορίου για το έτος 2002-2003.

Στην Αθήνα σήμερα, 19/7/2002, οι υπογράφοντες αφενός Δημήτρης Αρμενάκης, Α΄ Αντιπρόεδρος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ (ΕΣΕΕ), Δημήτριος Φέτσης Πρόεδρος και Δημήτριος Λέντζος, Γεν.Γραμματέας της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ (ΓΣΕΒΕΕ), Παντελής Παντελιάδης Πρόεδρος και Νίκος Βερόπουλος, Γεν. Γραμματέας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΕΣΜΕ), Αντώνης Μακρής,Πρόεδρος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΕΩΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΕΛΠΕ), και αφετέρου Μετάξια Στεκουλέα, Πρόεδρος και Θάνος Βασιλόπουλος Γεν. Γραμματέας της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΙΥΕ), όλοι νόμιμα εξουσιοδοτημένοι, από τις οργανώσεις που εκπροσωπούν, συμφωνούν στα ακόλουθα:

`Αρθρο 1 - ΠΕΔΙΟ ΙΣΧΥΟΣ

Α. Η παρούσα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αφορά τους εργαζόμενους που απασχολούνται στις ακόλουθες εμπορικές επιχειρήσεις όλης της χώρας:

α) Εμπορικά καταστήματα χονδρικής και λιανικής πώλησης

β) Σούπερ Μάρκετς και καταστήματα τροφίμων

γ) καταστήματα ζαχαροπλαστείων και συναφών με τα ζαχαροπλαστεία εμπορικών δραστηριοτήτων

δ) καταστήματα λιανικής και χονδρικής πώλησης τσιγάρων

Β. και έχουν τις ακόλουθες ειδικότητες.

1. Πωλητές. (Στο προσωπικό πώλησης των σούπερ-μάρκετς περιλαμβάνονται και οι πωλητές-πωλήτριες προϊόντων κρέατος πουλερικών, τυροκομικών-αλλαντικών, οπωρολαχανικών, ιχθυοπωλείου, ειδών ένδυσης οικιακού εξοπλισμού, ειδών εξοχής κλπ).

2. Γραμματείς προϊσταμένων

3. Προσωπικό Γραφείου (Υπάλληλοι γραφείου, Αποθηκάριοι, Εισπράκτορες Κλητήρες)

4. Λογιστές και Βοηθοί Λογιστές.

5. Καθαριστές - Καθαρίστριες.

6. Φύλακες - Νυχτοφύλακες - Θυρωροί.

7. Οδηγοί Φορτηγών Αυτοκινήτων και αυτοκινήτων μεταφοράς προσωπικού επιχειρήσεων

8. Προσωπικό Η/Υ (προγραμματιστές αναλυτές χειριστές)

Επίσης στην παρούσα ΚΣΕΕ εντάσσονται οι ειδικότητες:

1. Εργατοτεχνίτες με τους όρους που προβλέπει η ΕΓΣΕΕ και με τη διευκρίνιση ότι χορηγούνται σε αυτούς, οι εκάστοτε αυξήσεις της παρούσας ΣΣΕ .

2. Διακοσμητές - τριες με τους όρους της Δ.Α 21/96

Γ. Αυτή η ΚΣΕΕ ισχύει αποκλειστικά για όλους τους εργαζόμενους οι οποίοι είναι μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων που ανήκουν στη δύναμη της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ).

Η ιδιότητα του μέλους πιστοποιείται με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης του εκδίδεται από τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις για λογαριασμό της ΟΙΥΕ.

`Αρθρο 2- Κατώτατα όρια αποδοχών

2.1. Οι βασικοί μισθοί και το ημερομίσθια των υπαγομένων στην παρούσα μισθωτών , όπως είχαν διαμορφωθεί με την από 14-6-2001 κλαδική ΣΣΕ, αυξάνονται από 1/1/2002 κατά ποσοστό 3,0%. (Στην ανωτέρω ποσοστιαία αύξηση συμπεριλαμβάνεται και το διορθωτικό ποσό 0,8% σε εφαρμογή του άρθρου 2.3. της από 14/6/2001 κλαδικής ΣΣΕ).

2.2. Στη συνέχεια όπως αυτοί διαμορφωθούν με την αύξηση αυτή στις 30/6/2002, αυξάνονται από 1/7/2002 κατά ποσοστό 2,9%.

2.3. Εφόσον την 1/1/2003 οι μισθοί και τα ημερομίσθια, όπως θα έχουν διαμορφωθεί την 31/12/2002 δεν εξασφαλίζουν επίπεδο αύξησης υπερβαίνον τουλάχιστον κατά 1,5% τον επίσημο μέσο ΔΤΚ του έτους 2002 προς 2001, θα αναπροσαρμοσθούν από 1/1/2003 έτσι ώστε να υπερβαίνουν κατά μιάμιση (1,5%) ποσοστιαία μονάδα το μέσο ΔΤΚ του έτους αυτού.

2.4. Περαιτέρω (και μετά την εφαρμογή της προηγούμενης παραγρ. 2.3) οι μισθοί και τα ημερομίσθια των υπαγομένων στην παρούσα θα αυξηθούν για το 2003 κατά ποσοστό 4.0%. Η αύξηση αυτή θα δοθεί την 1.1.2003 στους μισθούς και τα ημερομίσθια όπως θα έχουν τυχόν διαμορφωθεί την 31.12.2002 με βάση την εφαρμογή των όλων των παραγράφων 2.1, 2.2 και 2.3 του παρόντος άρθρου.

2.5. Οι βασικοί μισθοί και τα ημερομίσθια των υπαγομένων στην παρούσα διαμορφώνονται για το 2002, όπως εμφανίζονται στους συνημμένους πίνακες 1-17, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας ΣΣΕ. Σε περίπτωση λάθους των πινάκων υπερισχύει η παρούσα διάταξη.

`Αρθρο 3- Διάλειμμα Εργασίας

Στις ειδικότητες όλων των εργαζομένων που υπάγονται στην παρούσα ΣΣΕ χορηγείται κατά τη διάρκεια της εργασίας τους διάλειμμα είκοσι (20) λεπτών το οποίο θεωρείται κανονικά ως χρόνος εργασίας.

`Αρθρο 4 - Συνδικαλιστική άδεια

Οι προβλεπόμενες από το άρθρο 17 παρ. 2 εδάφια β. και γ. του Ν. 1264/82 συνδικαλιστικές άδειες για τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων και για τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα των πρωτοβάθμιων κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων, χορηγούνται με πλήρεις αποδοχές.

`Αρθρο 5- Αποζημίωση καταγγελίας σύμβασης εργατοτεχνιτών (-τριών)

Οι αποζημιώσεις του β.δ. 16/18 Ιουλίου 1920, όπως διαμορφώθηκαν με τις Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. του 1989 (άρθρο 7), του 1994 (άρθρο 4), του 1996 (άρθρο 6), του 1998-1999 (άρθρο 4) και του 2000-2001 (άρθρο 5), βελτιώνονται και καθορίζονται ως εξής, ανάλογα με το χρόνο υπηρεσίας του εργατοτεχνίτη (τριας):

Προϋπηρεσία Αποζημίωση
Από 2 μήνες έως 1 έτος: 5 ημερομίσθια
Από 1 έτος συμπληρωμένο έως 2 έτη: 7 ημερομίσθια
Από 2 έτη συμπληρωμένα έως 5 έτη: 15 ημερομίσθια
Από 5 έτη συμπληρωμένα έως 10 έτη: 30 ημερομίσθια
Από 10 έτη συμπληρωμένα έως 15 έτη: 60 ημερομίσθια
Από 15 έτη συμπληρωμένα έως 20 έτη: 95 ημερομίσθια
Από 20 έτη συμπληρωμένα έως 25 έτη: 115 ημερομίσθια
Από 25 έτη συμπληρωμένα έως 30 έτη: 135 ημερομίσθια
Από 30 έτη συμπληρωμένα και άνω: 150 ημερομίσθια

`Αρθρο 6- Ετήσια κανονική άδεια

Η διάρκεια της σχέσης εργασίας (βασικός χρόνος), που απαιτείται για τη γένεση της αξίωσης για τη χορήγηση της ετήσιας κανονικής άδειος με αποδοχές (Α.Ν. 539/1945, όπως ισχύει) με αποδοχές, μειώνεται από δώδεκα σε δέκα (10) μήνες συμπληρωμένους.

ΑΡΘΡΟ 7 - `Αδεια φροντίδας παιδιού

1. Οι μητέρες εργαζόμενες δικαιούνται, για χρονικό διάστημα τριάντα μηνών από τη λήξη της άδειας τοκετού, είτε να προσέρχονται αργότερα, είτε να αποχωρούν νωρίτερα κατά μία ώρα κάθε ημέρα.

Εναλλακτικά, με συμφωνία του εργοδότη, το ημερήσιο ωράριο των μητέρων μπορεί να ορίζεται μειωμένο κατά δύο ώρες ημερησίως για τους πρώτους 12 μήνες και σε μία ώρα για έξι (6) επιπλέον μήνες.

2. Την άδεια απουσίας για λόγους φροντίδας του παιδιού, δικαιούται και ο πατέρας εφόσον δεν κάνει χρήση αυτής η εργαζόμενη μητέρα, προσκομίζοντας στον εργοδότη του σχετική βεβαίωση του εργοδότη της μητέρας του παιδιού.

3. Το δικαίωμα καθυστερημένης προσέλευσης ή πρόωρης αποχώρησης της μητέρας και εναλλακτικά του πατέρα για τη φροντίδα του παιδιού, έχουν και οι θετοί γονείς παιδιού ηλικίας ως έξι (6) ετών, υπό τους ίδιους ως άνω όρους των φυσικών γονέων και χρονική αφετηρία την υιοθεσία.

4. Την άδεια φροντίδας παιδιού δικαιούνται και οι άγαμοι γονείς.

5. Η άδεια φροντίδας του παιδιού, θεωρείται και αμείβεται ως χρόνος εργασίας και δεν πρέπει να προκαλεί δυσμενέστερες συνθήκες στην απασχόληση και στις εργασιακές σχέσεις.

ΑΡΘΡΟ 8 - Μονογονεϊκές οικογένειες

Στους εργαζόμενους (-ες), που έχουν χηρέψει και στον άγαμο (η) γονέα, που έχουν την επιμέλεια του παιδιού, χορηγείται άδεια με αποδοχές έξι (6) εργασίμων ημερών το χρόνο, πέραν αυτής που δικαιούται από άλλες διατάξεις. Γονέας με τρία (3) παιδιά ή περισσότερα, δικαιούται άδεια οκτώ (8) εργασίμων ημερών. Η άδεια αυτή χορηγείται λόγω αυξημένων αναγκών φροντίδας των παιδιών ηλικίας μέχρι δώδεκα (12) ετών συμπληρωμένων, χορηγείται εφάπαξ ή τμηματικά μετά οπό συνεννόηση με τον εργοδότη, σύμφωνα με τις ανάγκες του γονέα και δεν πρέπει να συμπίπτει χρονικά με την αρχή ή το τέλος της ετήσιας κανονικής άδειας.

ΑΡΘΡΟ 9 - `Αδεια για μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων του ή αιμοκάθαρσης

Εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας, που έχουν υπηρεσία μέχρι τεσσάρων (4) ετών στον ίδιο εργοδότη, οι οποίοι πάσχουν από νόσημα, που απαιτεί μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων του ή αιμοκάθαρση και το οποίο έχει γνωστοποιηθεί στον εργοδότη, δικαιούνται έως είκοσι δύο (22) εργάσιμες ημέρες το χρόνο επιπλέον άδεια, με αποδοχές.

ΑΡΘΡΟ 10 - `Αδεια λόγω θανάτου συγγενούς

Στους εργαζόμενους με εξαρτημένη σχέση εργασίας χορηγείται άδεια δύο (2) ημερών με αποδοχές σε περίπτωση θανάτου συζύγου, τέκνων, γονέων και αδελφών.

ΑΡΘΡΟ 11 - Προστασία της απασχόλησης των «εξαρτημένων» ατόμων κατά την περίοδο της απεξάρτησης

Δεν επιτρέπεται η απόλυση «εξαρτημένου» ατόμου εξαιτίας της εξάρτησης, εφόσον αποδεδειγμένα μετέχει σε πρόγραμμα απεξάρτησης και για τέσσερις (4) μήνες από την υπαγωγή του στο πρόγραμμα αυτό και για μία φορά.

ΑΡΘΡΟ 12 - Προστασία της απασχόλησης ηλικιωμένων εργαζομένων-ανέργών

Τα συμβαλλόμενα μέρη συμφωνούν να προωθήσουν για τους ηλικιωμένους:

α) Την συμμετοχή τους κατά προτεραιότητα σε όλα τα προγράμματα ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης-επανειδίκευσης.

β) Την ενίσχυση των κινήτρων για την ένταξη τους σε προγράμματα νέων θέσεων εργασίας (εάν έχουν απολυθεί) και στα προγράμματα για την αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας.

`Αρθρο 13 - Υποστήριξη του Εθελοντισμού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων ως εθελοντών κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, χορηγείται άδεια με αποδοχές επιπλέον αυτών που δικαιούνται με τις κείμενες διατάξεις.

Την άδεια δικαιούνται όσοι απασχοληθούν σε επίσημο εθελοντικό πρόγραμμα και είναι ίση με το ήμισυ των ημερών της εθελοντικής απασχόλησης και εκπαίδευσης τους για τους Αγώνες, με ανώτατο όριο ημερών αυτής της άδειας τις δέκα (10) ημέρες.

Ο χρόνος απουσίας συναρτάται με τις ανάγκες του επίσημου εθελοντικού προγράμματος, που συμμετέχει ο εργαζόμενος και χορηγείται κατόπιν συμφωνίας με τον εργοδότη μετά την 1η Οκτωβρίου του 2004. Οι αποδοχές που καταβάλλει ο εργοδότης για τις ημέρες αυτής της άδειας είναι αυτές, που θα κατέβαλε στον εργαζόμενο, εάν εργαζόταν, χωρίς επιπλέον επίδομα αδείας.

`Αρθρο 14 - Τελικές Διατάξεις

Οι διατάξεις προηγούμενων Σ.Σ.Ε. και ΔΑ του κλάδου και των επιμέρους ειδικοτήτων που δεν τροποποιούνται ρητά με τη νέα Σ.Σ.Ε., εξακολουθούν να ισχύουν.

Ευνοϊκότεροι ατομικοί όροι εργασίας, ανώτερες αποδοχές και γενικά ευνοϊκότεροι όροι εργασίας που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία (νόμοι, προεδρικά διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις), όροι συλλογικών ρυθμίσεων (συλλογικές συμβάσεις και διαιτητικές αποφάσεις), καθώς και κανονισμοί εργασίας, επιχειρησιακή συνήθεια, έθιμα κλπ δεν θίγονται και εξακολουθούν να ισχύουν.

`Αρθρο 15 - Έναρξη ισχύος

Η ισχύς της παρούσας ΣΣΕ αρχίζει από την 1/1/2002

ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ
ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ Σ.Σ.Ε. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ 1
ΠΩΛΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡ. ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΌ 1.1.02 ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΌ 1.7.02
0-2 579,38 596,18
2-4 598,80 616,17
4-5 619,61 637,58
5-6 619,61 637,58
6-8 635,58 654,01
8-10 659,73 678,86
10-12 673,07 692,59
12-14 697,33 717,56
14-16 722,99 743,96
16-18 743,12 764,67
18-20 763,23 785,37
20-21 788,22 811,08
21-22 813,19 836,77
22-23 833,31 857,47
23-24 853,43 878,18
24-25 873,56 898,89
25-26 888,82 914,59
26-27 908,93 935,29
27-28 923,86 950,65
28-29 943,63 970,99
29-30 958,55 986,35
30-31 973,13 1001,35
31-32 987,68 1016,33
32-33 1002,61 1031,68
33-34 1017,18 1046,68
34-35 1031,75 1061,67
35-36 1049,09 1079,52
36-37 1066,44 1097,37
37-38 1083,79 1115,22
38-39 1101,13 1133,07
39-40 1118,48 1150,92

ΠΙΝΑΚΑΣ 2
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡ. ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΟ 1.1.2002 ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΟ 1.7.2002
0-2 534,01 549,50
2-4 559,04 575,26
4-6 564,60 580,97
6-8 609,10 626,76
8-10 659,73 678,86
10-12 664,72 684,00
12-14 667,51 686,87
14-16 670,29 689,73
16-18 673,07 692,59
18-20 676,19 695,80
20-21 684,19 704,04
21-22 700,88 721,21
22-23 712,01 732,65
23-24 717,57 738,38
24-25 723,13 744,10
25-26 745,38 767,00
26-27 756,51 778,45
27-28 762,07 784,17
28-29 773,19 795,61
29-30 778,76 801,34
30-31 784,32 807,07
31-32 792,66 815,65
32-33 801,00 824,23
33-34 806,57 829,96
34-35 812,13 835,68
35-36 829,47 853,53
36-37 846,82 871,38
37-38 864,17 889,23
38-39 881,52 907,08
39-40 900,39 926,50

ΠΙΝΑΚΑΣ 3
ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΑΠΟΘΗΚΑΡΙΟΙ ΚΛΗΤΗΡΕΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡ. ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΟ 1.1.2002 ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΟ 1.7.2002
0-2 528,44 543,77
2-4 559,04 575,26
4-6 561,83 578,12
6-8 609,10 626,76
8-10 659,73 678,86
10- 12 664,72 684,00
12-14 667,51 686,87
14- 16 670,29 689,73
16-18 673,07 692,59
18-20 675,85 695,45
20-21 678,63 698,31
21-22 681,41 701,17
22-23 684,19 704,04
23-24 686,98 706,90
24-25 689,76 709,76
25-26 695,32 715,48
26-27 706,45 726,93
27-28 712,01 732,65
28-29 723,13 744,10
29-30 734,26 755,55
30-31 739,82 761,28
31-32 745,38 767,00
32-33 750,95 772,72
33-34 756,51 778,45
34-35 762,07 784,17
35-36 779,41 802,02
36-37 797,68 820,81
37-38 814,11 837,72
38-39 831,45 855,57
39-40 848,80 873,41

ΠΙΝΑΚΑΣ 4
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡ. ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΟ 1.1.2002 ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΟ 1.7.2002
0-2 567,38 583,84
2-4 578,51 595,29
4-6 606,32 623,90
6-8 616,84 634,73
8-10 659,73 678,86
10-12 664,72 684,00
12-14 673,07 692,59
14-16 689,76 709,76
16-18 712,01 732,65
18-20 722,92 743,89
20-21 728,70 749,83
21-22 739,82 761,28
22-23 745,38 767,00
23-24 756,51 778,45
24-25 762,07 784,17
25-26 773,19 795,61
26-27 778,76 801,34
27-28 789,86 812,77
28-29 801,01 824,24
29-30 806,57 829,96
30-31 812,13 835,68
31-32 814,91 838,55
32-33 817,69 841,41
33-34 820,48 844,27
34-35 823,26 847,13
35-36 840,60 864,97
36-37 857,94 882,82
37-38 875,29 900,68
38-39 892,64 918,53
39-40 909,99 936,38

ΠΙΝΑΚΑΣ 5
ΛΟΓΙΣΤΕΣ & ΒΟΗΘΟΙ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 17 ΕΤΩΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΟ 1.1.2002 ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΟ 1.7.2002
0- 2 633,40 651,77
2- 4 672,00 691,49
4- 6 694,99 715,15
6- 8 721,90 742,84
8- 10 754,91 776,80
10- 12 771,65 794,03
12- 14 797,85 820,99
14- 16 821,57 845,40
16-18 846,61 871,17
18-20 871,20 896,46
20 - 21 880,11 905,63
21 - 22 882,88 908,48
22 - 23 892,92 918,82
23 - 24 901,74 927,89
24 - 25 910,39 936,79
25 - 26 918,70 945,35
26 - 27 926,92 953,80
27 - 28 935,90 963,04
28 - 29 943,89 971,26
29 - 30 950,24 977,80
30 - 31 962,25 990,16
31 - 32 973,20 1001,42
32 - 33 985,32 1013,89
33 - 34 1000,33 1029,34
34 - 35 1013,36 1042,74
35-36 1030,70 1060,59
36 - 37 1048,04 1078,44
37 - 38 1065,39 1096,29
38 - 39 1082,74 1114,14
39-40 1100,08 1131,99

ΠΙΝΑΚΑΣ 6
ΒΟΗΘΟΙ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΕΧΡΙ 17 ΕΤΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡ. ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΟ 1.1.02 ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΟ1.7.02
0- 2 572,29 588,89
2- 4 593,22 610,42
4- 6 609,69 627,37
6- 8 624,66 642,77
8-10 652,81 671,74
10-12 677,18 696,82
12-14 701,20 721,54
14-16 731,60 752,81
16-17 748,07 769,76

ΠΙΝΑΚΑΣ 7
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡ. ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΌ 1.1.02 ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΌ 1.7.02
0-3 583,35 600,27
3-6 643,47 662,13
6-9 673,53 693,06
9-12 690,70 710,74
12-15 708,17 728,71
15-18 732,11 753,34
18-21 753,16 775,00
21-23 771,82 794,20
23-27 791,71 814,67
27-30 811,27 834,80
30-33 830,82 854,91
33-35 850,36 875,02
35-36 867,70 892,86
36-37 885,04 910,71
37-38 902,39 928,56
38-39 919,74 946,41
39-40 937,08 964,26

ΠΙΝΑΚΑΣ 8
ΑΝΑΛΥΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡ. ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΟ 1.1.02 ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΟ 1.7.02
0-3 591,38 608,53
3-6 652,92 671,86
6-9 674,89 694,46
9-12 698,14 718,39
12-15 716,57 737,36
15-18 740,21 761,67
18-21 760,96 783,03
21-23 778,72 801,30
23-27 801,49 824,73
27-30 825,93 849,88
30-33 845,48 870,00
33-35 865,02 890,11
35-36 882,36 907,95
36-37 899,71 925,80
37-38 917,06 943,65
38-39 934,41 961,50
39-40 951,75 979,35

ΠΙΝΑΚΑΣ 9
ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ -ΤΡΙΕΣ Η/Υ

ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡ. ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΟ 1.1.2002 ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΟ 1.7.2002
0-3 556,07 572,20
3-6 629,30 647,55
6-9 659,80 678,94
9-12 669,49 688,91
12-15 676,56 696/18
15-18 704,02 724,43
18-21 720,21 741,10
21-23 741,85 763,36
23-27 759,79 781,83
27-30 771,80 794,18
30-33 786,83 809,64
33-35 801,49 824,73
35-36 816,15 839,81
36-37 833,49 857,66
37-38 850,83 875,51
38-39 868,18 893,36
39-40 885,53 911,21

ΠΙΝΑΚΑΣ 10
ΦΥΛΑΚΕΣ-ΝΥΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ-ΘΥΡΩΡΟΙ

ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡ. ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΟ 1.1.2002 ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΟ 1.7.2002
0-3 598,23 615,57
3-6 657,71 676,78
6-9 715,47 736,21
9-12 772,49 794,89
12-15 829,24 853,28
15-35 885,99 911,69
35-36 903,33 929,53
36-37 920,68 947,38
37-38 938,03 965,23
38-39 955,37 983,08
39-40 972,72 1000,93

ΠΙΝΑΚΑΣ 11
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ-ΤΡΙΕΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡ. ΒΑΣΙΚΟΣ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ ΑΠΌ 1.1.2002 ΒΑΣΙΚΟΣ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ ΑΠΟ 1.7.2002
0-3 22,84 23,50
3-6 23,98 24,67
6-9 25,12 25,85
9-12 26,27 27,03
12-35 27,41 28,20
35-36 28,07 28,88
36-37 28,74 29,57
37-38 29,40 30,26
38-39 30,07 30,94
39-40 30,74 31,63

ΠΙΝΑΚΑΣ 12
ΟΔΗΓΟΙ (ΕΩΣ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ)

ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡ. ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΌ 1.1.02 ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΌ 1.7.02
0-1 603,01 620,49
1-3 635,77 654,21
3-6 662,17 681,37
6-9 687,78 707,73
9-12 711,55 732,19
12-15 725,68 746,73
15-18 748,87 770,59
18-21 771,69 794,07
21-24 793,06 816,06
24-27 813,91 837,51
27-30 834,41 858,60
30-35 846,04 870,58
35-36 863,39 888,42
36-37 880,73 906,27
37-38 898,08 924,13
38-39 915,43 941,97
39-40 932,77 959,82

ΠΙΝΑΚΑΣ 13
ΟΔΗΓΟΙ (ΜΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ)

ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΌ 1.1.02 ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΟ 1.7.2002
2-3 646,77 665,53
3-6 673,12 692,64
6-9 698,74 719,00
9- 12 722,04 742,98
12-15 736,42 757,78
15- 18 759,96 782,00
18-21 782,28 804,96
21 - 24 803,55 826,86
24 - 27 824,69 848,61
27 - 30 844,94 869,44
30 - 35 856,68 881,53
35 -36 874,02 899,37
36 -37 891,37 917,22
37 -38 908,72 935,07
38 - 39 926,07 952,93
39 - 40 943,411 970,77

ΠΙΝΑΚΑΣ 14
ΟΔΗΓΟΙ (ΜΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ)

ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΟ 1.1.2002 ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΟ 1.7.2002
5-6 710,19 730,78
6-9 734,96 756,27
9- 12 758,31 780,30
12- 15 773,29 795,72
15- 18 796,10 819,19
18-21 818,18 841,91
21 - 24 840,17 864,53
24 - 27 860,96 885,93
27 - 30 881,16 906,72
30 - 35 893,55 919,46
35 -36 910,89 937,30
36 -37 928,24 955,16
37 -38 945,58 973,01
38 - 39 962,93 990,86
39 - 40 980,28 1008,70

ΠΙΝΑΚΑΣ 15
ΟΔΗΓΟΙ (ΜΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ)

ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΟ 1.1.2002 ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΟ 1.7.2002
10- 12 788,35 811,21
12 - 15 803,19 826,48
15 - 18 825,98 849,93
18 - 21 848,60 873,21
21 - 24 870,05 895,28
24 - 27 891,01 916,85
27 - 30 911,38 937,81
30 - 35 924,09 950,89
35 -36 941,44 968,74
36 -37 958,78 986,59
37 -38 975,96 1004,27
38 - 39 993,48 1022,29
39- 40 1010,82 1040.14

ΠΙΝΑΚΑΣ 16
ΟΔΗΓΟΙ (ΜΕ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ)

ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΌ 1.1.2002 ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΟ 1.7.2002
15- 18 859,85 884,78
18-21 882,05 907,63
21 - 24 903,54 929,74
24 - 27 924,72 951,53
27 - 30 944,90 972,31
30 - 35 958,00 985,79
35 -36 965,50 993,50
36 -37 992,68 1021,47
37 -38 1010,02 1039,31
38 - 39 1027,36 1057,15
39 - 40 1044,69 1074,99

ΠΙΝΑΚΑΣ 17
ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ

ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ή ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΒΑΣΙΚΟ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ ΔΡΧ ΑΠΟ 1/1/2002 ΒΑΣΙΚΟ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ ΔΡΧ ΑΠΟ 1/7/2002
Χωρίς προϋπηρεσία και άγαμοι 22,08 22,72
Χωρίς προϋπηρεσία και έγγαμοι 24,29 25,00
Με μια (1) τριετία και άγαμοι 23,19 23,86
Με μια (1) τριετία και έγγαμοι 25,40 26,13
Με δύο (2) τριετίες και άγαμοι 24,29 25,00
Με δύο (2) τριετίες και έγγαμοι 26,50 27,27
Με τρεις (3) τριετίες και άγαμοι 25,39 26,13
Με τρεις (3) τριετίες και έγγαμοι 27,60 28,41
Με τέσσερις (4) τριετίες και άγαμοι 26,50 27,27
Με τέσσερις (4) τριετίες και έγγαμοι 28,71 29,54
Με πέντε (5) τριετίες και άγαμοι 27,60 28,40
Με πέντε (5) τριετίες και έγγαμοι 29,81 30,68