ΠΟΛ. 1116/2000 (24/03/2000)

Κοινοποίηση εγκυκλίου δ/γής του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝΑθήνα, 24 Μαρτίου 2000
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Αρ.Πρωτ.: 1025492/345/Τ.&Ε.Φ.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΛΩΝ & ΕΙΔ. ΦΟΡΟΛΟΓΙΩΝ ΠΟΛ. 1116

ΘΕΜΑ:

Κοινοποίηση εγκυκλίου δ/γής του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών.

Κοινοποιούμε κατωτέρω, για ενημέρωσή σας, την εγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών με αρ. Β1/14792/1069/6-3-2000, που αφορά στο θέμα του χειρισμού αιτημάτων για χορήγηση άδειας οδικού μεταφορέα εμπορευμάτων και μεταβίβαση φορτηγών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης σε κατόχους ειδικού δελτίου ταυτότητας ομογενούς με Αλβανική υπηκοότητα.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ
ΔΗΜ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝΑθήνα, 6 Μαρτίου 2000
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Αρ.Πρωτ.: ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ Β1/14792/1069
Δ/ΝΣΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ  

ΘΕΜΑ: `Αδεια Οδικού Μεταφορέα Εμπορευμάτων - Μεταβίβαση Φορτηγών Αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσης σε κατόχους ειδικού δελτίου ταυτότητας ομογενούς με Αλβανική υπηκοότητα.

Με αφορμή ερωτήματα Δ/νσεων Μεταφορών & Επικοινωνιών, Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και αιτήματα ενδιαφερομένων, που ζητούν την κατ΄ εξαίρεση των κειμένων διατάξεων, ταξινόμηση ΦΔΧ οχήματος, το οποίο έχει μεταβιβαστεί σ΄ αυτούς, κατέβαλαν τέλη, απέκτησαν πιστοποιητικό επαγγελματικής κατάρτισης, κ.α. και επειδή έχει ανακύψει θέμα ερμηνείας των διατάξεων αυτών, σας επισημαίνουμε τα εξής:

Για την ομοιόμορφη αντιμετώπιση του θέματος, οι αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών και των Δ/νσεων Μετ/ρών και Επικ/νιών, των Νομ/κών Αυτ/σεων της χώρας, δεν πρέπει να εκδίδουν πιστοποιητικά επαγγελματικής ικανότητας και άδειες οδικού μεταφορέα εμπορευμάτων, ούτε να προβαίνουν σε μεταβιβάσεις ΦΔΧ αυτοκινήτων, στο όνομα ομογενών με Αλβανική υπηκοότητα.

Ως εκ τούτου, παρακαλούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες, (Γεν. Γραμ. Περιφερειών της χώρας, Δ/νσεις Μεταφορών & Επικοινωνιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, υπηρεσίες του ΤΣΑ, καθώς και οι Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεταφορέων), να ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους, ώστε να μην υποβάλλονται άσκοπα σε σχετικές διαδικασίες και οικονομικές επιβαρύνσεις, (όπως είναι η φοίτηση σε Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεταφορέων, η καταβολή τελών κλπ. για μεταβίβαση οχήματος σε αρμόδιες Δ.Ο.Υ., η εγγραφή στο ΤΣΑ).

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΥΠΜΕ
Αν. Καθ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ