Αρ.Πρωτ Γ99/2002 (04/06/2002)

Συμπληρωματικές οδηγίες – διευκρινήσεις για την εφαρμογή του θεσμού της ΑΠΔ.Δείτε επίσης: Αρχική έκδοση: 21/03/2002
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΑθήνα 4/6/2002
ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Αρ.Πρωτ.: Γ99/1/80
ΔΙΟΙΚΗΣΗ  
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ  

ΘΕΜΑ:

Αποστολή καταστάσεων μητρώου εργοδοτών κοινών επιχειρήσεων - επικαιροποιημένη έκδοση.

Α. ΓΕΝΙΚΑ

Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης του ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ με τα στοιχεία που αποστέλλονται στο Κέντρο μηχανογραφικής Επεξεργασίας και αφορούν μεταβολές - διορθώσεις των εγγραφών του Μητρώου Εργοδοτών και προσθήκες νέων απογραφών, σας αποστέλλουμε συνημμένα καταστάσεις Μητρώου Εργοδοτών Κοινών Επιχειρήσεων με έδρα στην ασφαλιστική περιοχή του υποκαταστήματος σας και σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1. Για την έκδοση των αποστελλόμενων καταστάσεων έχουν ληφθεί υπ? όψη όλες οι διορθώσεις - μεταβολές και νέες απογραφές που αναγγέλθηκαν στο Κέντρο Μηχανογραφικής Επεξεργασίας μέχρι 22-05-2002.

Περιλαμβάνουν δηλαδή και τα στοιχεία καταχώρησης που έχουν αποσταλεί μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία και αφορούν στα έντυπα :

• ΕΒΣΕ διορθώσεων (Διορθωτικό ΕΒΣΕ).

• ΕΒΣΕ απόδοσης ΑΜΕ με τη χρησιμοποίηση αυτοκόλλητης προεκτυπωμένης ετικέτας (ΕΒΣΕ με ΑΜΕ).

• ΑΙΤΗΣΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ (έντυπο ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ).

• ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ (έντυπο ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ).

• ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΟΙΚΙΑ.

2. Δεν συμπεριλαμβάνονται μεταβολές - διορθώσεις και απογραφές οι οποίες έχουν αναγγελθεί με έντυπα τα οποία περιέχουν ένα ή και περισσότερα λάθη ή με έντυπα τα οποία έχουν συνταχθεί κατά τρόπο που τα καθιστούν μη καταχωρήσιμα. Τα εν λόγω έντυπα είτε περιέχουν εμφανέστατα λανθασμένες ενδείξεις (π.χ. αναγράφεται ΑΜΕ με εννέα ψηφία) είτε δεν έχουν συμπληρωθεί πεδία που αφορούν τα βασικά στοιχεία ταυτοποίησης του εργοδότη (π.χ. επωνυμία, Α.Φ.Μ., ένδειξη φυσικού ή μη φυσικού προσώπου κ.λ.π.)

Για την αντιμετώπιση των λαθών αυτών που εμφανίζονται σε ποσοστό περίπου 5%, ήδη έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία διορθώσεων - συμπληρώσεων στο ΚΕΝΤΡΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ.

3. Δεν έχουν επίσης συμπεριληφθεί μεταβολές που αφορούν απενεργοποιήσεις επιπλέον αποδοθέντων ΑΜΕ, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν έχει αποσταλεί στο Κέντρο Μηχανογραφικής Επεξεργασίας ικανός αριθμός «ΕΝΤΥΠΩΝ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ» και επειδή θα πρέπει να ελεγχθούν οι εν λόγω αποδόσεις ΑΜΕ βάσει των στοιχείων υποβολής ΑΠΔ και καταβολής τρεχουσών εισφορών.

4. Μετά την ολοκλήρωση των ανωτέρω ενεργειών που αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα θα σας αποσταλεί και νέα τακτική έκδοση του Μητρώου Εργοδοτών Κοινών Επιχειρήσεων.

Β. ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Επειδή η διαδικασία ενημέρωσης του ΜητρώουΕργοδοτών είναι διαρκής και με αυτή συναρτάται σε μεγάλο βαθμό η δημιουργία πλήρους, επικαιροποιημένου και αξιόπιστου Μητρώου Εργοδοτών Κοινών Επιχειρήσεων ώστε να υποστηρίζεται σε απόλυτα αξιόπιστο βαθμό ο θεσμός της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης αλλά και στο μέλλον οι λοιπές λειτουργίες του Συστήματος, καθίστανται επιτακτικές και επιβεβλημένες οι κάτωθι ενέργειες:

• Τακτική και έγκαιρη αποστολή στο Κέντρο Μηχανογραφικής Επεξεργασίας, σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες, των Εντύπων Μεταβολών - Διορθώσεων και Απογραφών.

• Ορθή και πλήρης συμπλήρωση όλων των πεδίων των εντύπων αυτών

• Έλεγχος, ως προς τα ανωτέρω, όλων των Εντύπων πριν την αποστολή τους στο Κέντρο Μηχανογραφικής Επεξεργασίας.

Οι καταστάσεις που αποστέλλονται αντικαθιστούν αυτές που σας έχουν αποσταλεί προηγούμενα με το υπ? αριθμ. Γ99/1/54/12-04-2002 Γενικό Έγγραφο μας και περιλαμβάνουν όπως προαναφέρθηκε Εργοδότες Κοινών Επιχειρήσεων με έδρα την ασφαλιστική περιοχή του Υποκαταστήματος σας με την εξής ταξινόμηση:

• Κατά αύξοντα Αριθμό Μητρώου Εργοδότη (ΑΜΕ).

• Κατά αλφαβητική σειρά (Επωνυμία/Επώνυμο).

Τέλος σας αποστέλλεται και κατάσταση με το πλήθος των Εργοδοτών του Υποκαταστήματος σας κατά Νομική Μορφή.

Συνημμένα: Καταστάσεις