Διαιτητική Απόφαση 56/2006 (15/12/2006)

Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων που υπηρετούν στις εγκαταστάσεις γραφεία κ.λ.π. χώρους του Ναυστάθμου Σαλαμίνας και είναι μέλη του Συνδέσμου Ιδιωτικού Προσωπικού Ναυστάθμου Σαλαμίνας.

Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2006
Αρ.Πρωτ.: 2501

Προς:

1. Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού Δέρματος Ελλάδας (Ο.Ε.Κ.Ι.Δ.Ε.), Χαλκοκονδύλη 37, 10432 Αθήνα.

2. Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, Καποδιστρίου 24, 10682 Αθήνα.

3. Ένωση Βιοτεχνών Τεντοποιών - Σκηνοποιών Ειδών Εξοχής και Συναφών Ειδών, Δερεχάνης 19, 11144 Αθήνα (Αγ. Ελευθέριος)

ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
5
6/2006

Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργατοτεχνιτών-τριών τεντοποιίας κλπ όλης της χώρας.

Διαιτητής: `Αγγελος Ιησιμόπουλος

Ι. Με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 063/14-11-2006 αίτηση παροχής υπηρεσιών διαιτησίας, που υπεβλήθη στον Ο.ΜΕ.Δ. από τη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων με την επωνυμία "Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (Ο.Ε.Κ.Ι.Δ.Ε.)", ανέλαβα, κατόπιν κληρώσεως, την 24-11-2006 καθήκοντα διαιτητή.

Το αντικείμενο της συλλογικής διαφοράς εντοπίσθηκε στο σχέδιο της συλλογικής σύμβασης εργασίας 2006 για τους όρόυς αμοιβής και εργασίας των εργατοτεχνιτών-τριών τεντοποιίας κ.λπ. των ειδικοτήτων σημαδευτής - κόπτης και γαζωτής όλης της χώρας, που είχε προτείνει η ως άνω δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων, με την από 11-9-2006 εξώδικη πρόσκλησή της προς τις εργοδοτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις «Ένωση Βιοτεχνών Τεντοποιών - Σκηνοποιών Ειδών Εξοχής και Συναφών Ειδών» και «Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας», για την έναρξη διαπραγματεύσεων.

ΙΙ. Στο πλαίσιο της διαδικασίας της διαιτησίας έγινε κοινή συνάντηση με τους νόμιμα εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων «Ο.Ε.Κ.Ι.Δ.Ε.» και της συνδικαλιστικής εργοδοτικής οργάνωσης «Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.», κατά την οποία ανέπτυξαν προφορικά τις απόψεις τους, ενώ δεν παρέστη εκπρόσωπος της εργοδοτικής συνδικαλιστικής οργάνωσης «Ένωση Βιοτεχνών Τεντοποιών - Σκηνοποιών Ειδών Εξοχή~ και Συναφών Ειδών», καίτοι κλητεύθηκε νομίμως.

ΠΙ.Αφού έλαβα υπόψη:

1. Την υπ΄ αριθμ. 148/5-10-2006 αίτηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων προς τον Ο.ΜΕ.Δ. για την ανάληψη της μεσολαβητικής προσπάθειας καθώς και το σχέδιο Σ.Σ.Ε. που αναφέρεται στην επισυναπτόμενη σ΄ αυτή από 11-9-2006 εξώδικη πρόσκληση. προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργοδοτών, για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να υπογραφεί η συλλογική σύμβαση εργασίας τεντοποιίας κ.λπ. για το έτος 2006.

2. Την από 11-7-2006 Σ.Σ.Ε. για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργατοϋπαλλήλων στις επιχειρήσεις ιματισμού, πιλοποιίας, στρωματοποιίας και εφαπλωματοποιίας όλης της χώρας, που είναι συναφής με την παρούσα.

3. Την από 12-4-2006 ΕΓΣΣΕ που προβλέπει τις γενικές αυξήσεις επί των κατωτάτων μισθών και ημερομισθίων των ανειδίκευτων εργαζομένων για τα έτη 2006-2007.

4. Το γεγονός ότι λαμβάνεται ως βάση για την παρούσα πρώτη συλλογική ρύθμιση η συναφής Σ.Σ.Ε. του ιματισμού, με μια μικρή προσαύξηση στο ημερομίσθιο λόγω της φύσης της εργασίας των ειδικοτήτων που αφορά, η οποία είναι πιο δύσκολη και κουραστική.

5. Την πρόταση του μεσολαβητή και όλα τα έγγραφα που υπάρχουν στο σχετικό φάκελο της συλλογικής διαφοράς.

6. Τις θέσεις που ανέπτυξαν οι εκπρόσωποι των μερών κατά την κοινή συνάντηση (πρακτικό διαιτησίας της 28-11-2006).

7. Τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και ιδίως τις προβλέψεις του Εθνικού Αναθεωρημένου Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης του Υπ. Οικονομίας και Οικονομικών για την αύξηση του Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος, της παραγωγικότητας της εργασίας και του ΔΤΚ κατά το έτος 2005.

8. Τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά και την ειδικότερη οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο που αφορά η παρούσα συλλογική ρύθμιση, η οποία. Δεν επιτρέπει μεν την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων που έθεσε η εργατική πλευρά, επιβάλλει όμως τη στοιχειώδη προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων και την προοπτική σύγκλισης των μισθών με τον μέσο κοινοτικό όρο.

Κατέληξα στην απόφαση:

`Αρθρο 1
Πεδίο ισχύος

Στις διατάξεις της παρούσας απόφασης υπάγονται οι εργατοτεχνίτες/τριες των ειδικοτήτων: σημαδευτή/τριας, κόπτη/τριας και γαζωτή/τριας των επιχειρήσεων ΤΕΝΤΟΠΟΙΙΑΣ, ΣΚΗΝΟΠΟΙΙΑΣ, ΟΜΠΡΕΛΟΠΟΙΙΑΣ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΛΥΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ όλης της χώρας.

`Αρθρο 2
Ορισμός ειδικοτήτων

1. Σημαδευτής/τρια, κόπτης/τρια: Σημαδευτής/τρια είναι ο εργαζόμενος που σημαδεύει το ύφασμα οποιασδήποτε ύλης, προς κοπή και ραφή και κόπτης/τρια ο εργαζόμενος στην κοπή του υφάσματος από οποιαδήποτε ύλη, ανεξαρτήτως μέσου κοπής.

2. Γαζωτής/τρια: Ο χειριστής/τρια παντός είδους γαζωτικών μηχανών μετά τη συμπλήρωση 3μηνου υπηρεσίας σε αυτήν την ειδικότητα σε οποιαδήποτε βιοτεχνική ή βιομηχανική επιχείρηση.

`Αρθρο 3
Κατώτατα όρια βασικού ημερομισθίου

Τα βασικά ημερομίσθια των εργαζομένων που υπάγονται στην παρούσα, ορίζονται, όπως αναλυτικά εμφανίζονται στον παρακάτω πίνακα.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΒΑΣΙΚΟ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ - €
1.1.2006 1.9.2006
ΣΗΜΑΔΕΥΤΗΣ / ΤΡΙΑ, ΚΟΠΤΗΣ / ΤΡΙΑ 30,00 31,00
ΓΑΖΩΤΗΣ / ΤΡΙΑ 28,30 29,20

`Αρθρο 4
Επίδομα Τριετιών

Στους εργαζόμενους της παρούσας, χορηγείται επίδομα τριετούς υπηρεσίας εκ ποσοστού 5% για κάθε τριετία υπηρεσίας ή προϋπηρεσίας, με την αυτή ειδικότητα (σημαδευτή/τριας, κόπτη/τριας ή γαζωτή/τριας) σε οποιονδήποτε κλάδο εργασίας, και μέχρι πέντε (5) τριετίες.

`Αρθρο 5
Επίδομα Γάμου

Χορηγείται σε όλους στους έγγαμους μισθωτούς ανεξαρτήτως φύλου, επίδομα γάμου 10%. Το επίδομα αυτό χορηγείται και στους διαζευγμένους-ες, στους ΄χήρους-ες, καθώς και στους άγαμους γονείς.

`Αρθρο 6
Επίδομα Ανθυγιεινής Εργασίας

Στους εργαζόμενους της παρούσας, με την ειδικότητα σημαδευτής ή κόπτης, χορηγείται επίδομα ανθυγιεινής εργασίας σε ποσοστό 5%.

`Αρθρο 7
Υπολογισμός Επιδομάτων

Όλα τα επιδόματα θα υπολογίζονται επί των βασικών ημερομισθίων, όπως αυτά διαμορφώνονται κάθε φορά.

`Αρθρο 8
Αποζημιώσεις Εργατοτεχνιτών

Οι αποζημιώσεις των εργατoτεχνιτών/τριων, καθορίζονται ως εξής, ανάλογα με το χρόνο υπηρεσίας του εργατoτεχνίτη/τριας:

ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ
ΑΠΟ 2 ΜΗΝΕΣ ΕΩΣ 1 ΕΤΟΣ: 5
ΑΠΟ 1 ΕΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΩΣ 2 ΕΤΗ: 7
ΑΠΟ 2 ΕΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΩΣ 5 ΕΤΗ: 15
ΑΠΟ 5 ΕΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΩΣ 10 ΕΤΗ: 30
ΑΠΟ 10 ΕΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΩΣ 15 ΕΤΗ: 60
ΑΠΟ 15 ΕΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΩΣ 20 ΕΤΗ: 100
ΑΠΟ 20 ΕΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΩΣ 25 ΕΤΗ: 120
ΑΠΟ 25 ΕΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΩΣ 30 ΕΤΗ: 145
ΑΠΟ 30 ΕΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΩ: 165

`Αρθρο 9
Χρόνος Εργασίας

Οι ώρες εργασίας των υπαγομένων στην ΄παρούσα ορίζονται σε 40 εβδομαδιαίως και οι ημέρες εργασίας σε πέντε (5).

`Αρθρο 10
Ρήτρα μη απασχόλησης σε άλλη ειδικότητα

Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις τεντοποιίας που υπάγονται στη ρύθμιση αυτή δεν απασχολούνται και σε άλλες ειδικότητες, πλην των αναφερομένων στην παρούσα.

Σε αντίθετη περίπτωση λαμβάνουν προσαύξηση 10% επί του βασικού ημερομισθίου.

`Αρθρο 11
Χορήγηση Φόρμας

Χορηγούνται στους εργαζομένους της παρούσας, κάθε έτος, δύο φόρμες εργασίας.

`Αρθρο 12
Ετήσια `Αδεια με Αποδοχές

Όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν συμπληρώσει υπηρεσία δέκα (10) ετών στον ίδιο εργοδότη ή προϋπηρεσία δώδεκα (12) ετών σε οποιονδήποτε εργοδότη και με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, δικαιούνται αδείας 25 εργασίμων ημερών ετησίως. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι διατάξεις του Α.Ν. 539/45, όπως ισχύει σήμερα.

`Αρθρο 13
`Αδεια Γάμου

Οι εργαζόμενοι της παρούσας δικαιούνται αδείας γάμου 6 ημερών, η οποία δεν συμψηφίζεται με την προβλεπομένη από τον Α.Ν. 539/45 όπως ισχύει σήμερα.

`Αρθρο 14
`Αδεια Γεννήσεως Τεκνού

Σε περίπτωση γέννησης παιδιού, ο πατέρας δικαιούται δύο ημέρες αδείας με αποδοχές.

`Αρθρο 15
`Αδεια Μητρότητας

Η συνολική διάρκεια της άδειας μητρότητας ανέρχεται σε δέκα επτά 17 εβδομάδες.

Κατά τα λοιπά εξακολουθούν να ισχύουν οι ρυθμίσεις του άρθρου 7 της ΕΓΣΣΕ 1993.

`Αρθρο 16
`Αδεια Φροντίδας Παιδιού

1. Οι μητέρες εργαζόμενες δικαιούνται, για χρονικό διάστημα τριάντα (30) μηνών από τη λήξη της αδείας λοχείας, είτε να προσέρχονται αργότερα είτε να αποχωρούν νωρίτερα κατά μια ώρα την ημέρα.

2. Εναλλακτικά, με συμφωνία του εργοδότη, το ημερήσιο ωράριο των μητέρων μπορεί να ορίζεται μειωμένο κατά δύο ώρες ημερησίως για τους πρώτους 12 μήνες και κατά μία ώρα για έξι (6) επιπλέον μήνες.

3. την άδεια απουσίας για λόγους φροντίδας παιδιού δικαιούται και ο πατέρας εφόσον δεν κάνει χρήση αυτής η εργαζόμενη μητέρα, προσκομίζοντας στον εργοδότη του σχετική βεβαίωση του εργοδότη της μητέρας του παιδιού.

4. το δικαίωμα καθυστερημένης προσέλευσης ή πρόωρης αποχώρησης της μητέρας και εναλλακτικά του πατέρα για τη φροντίδα του παιδιού έχουν και οι θετοί γονείς παιδιού ηλικίας ως έξι (6) ετών, υπό τους ίδιους ως άνω όρους των φυσικών γονέων και χρονική αφετηρία την υιοθεσία.

5. Την άδεια φροντίδας παιδιού δικαιούνται και οι άγαμοι γονείς.

6. Η άδεια φροντίδας παιδιού θεωρείται και αμείβεται ως πραγματικός χρόνος εργασίας.

`Αρθρο 17
Μονογονεϊκές Οικογένειες

Στους εργαζόμενους που έχουν χηρέψει και στον άγαμο (η) γονέα, που έχουν την επιμέλεια του παιδιού, χορηγείται άδεια με αποδοχές έξι (6) εργασίμων ημερών το χρόνο, πέραν αυτής που δικαιούται από άλλες διατάξεις. Γονέας με τρία ή περισσότερα παιδιά δικαιούται αδείας οκτώ (8) εργασίμων ημερών.

Η άδεια αυτή χορηγείται λόγω αυξημένων αναγκών φροντίδας των παιδιών ηλικίας μέχρι δώδεκα (12) ετών συμπληρωμένων, χορηγείται εφάπαξ ή τμηματικά μετά από συνεννόηση με τον εργοδότη, σύμφωνα με τις ανάγκες του γονέα και δεν πρέπει να συμπίπτει με την αρχή ή το τέλος της ετήσιας κανονικής άδειας.

`Αρθρο 18
`Αδεια για ασθένεια εξαρτωμένων μελών

Οι εργαζόμενοι της παρούσας δικαιούνται να λαμβάνουν, με αίτησή τους, άδεια χωρίς αποδοχές από τον εργοδότη τους, που δεν θα είναι μεγαλύτερη από έξι (6) εργάσιμες ημέρες, κάθε ημερολογιακό έτος, σε περίπτωση ασθένειας εξαρτώμενων παιδιών ή άλλων μελών της οικογένειας. Η άδεια αυτή είναι δυνατό να χορηγείται εφάπαξ ή τμηματικά και αυξάνεται σε οκτώ (8) εργάσιμες ημέρες, εάν ο δικαιούχος προστατεύει δύο παιδιά και σε 12 ημέρες εάν προστατεύει περισσότερα από δύο. Στην έννοια των όρων εξαρτώμενα παιδιά ή άλλα μέλη της. οικογένειας περιλαμβάνονται: α) Τα μέχρι 16 ετών παιδιά, φυσικά ή υιοθετημένα, .εφόσον οι γονείς έχουν την επιμέλειά τους, β) Τα παιδιά άνω των 16 ετών, αλλά που έχουν αποδεδειγμένα ανάγκη από ειδικές φροντίδες, για λόγους βαριάς ή χρόνιας ασθένειας ή αναπηρίας, εφόσον οι γονείς .έχουν την επιμέλειά τους, γ) Ο ή η σύζυγος, εφόσον για λόγους οξείας, βαριάς ή χρόνιας ασθένειας ή αναπηρίας δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί, δ) Οι γονείς και οι άγαμοι αδελφοί και αδελφές που για λόγους οξείας, βαριάς ή χρόνιας ασθένειας ή αναπηρίας ή ηλικίας δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, εφόσον ο εργαζόμενος έχει την φροντίδα τους και το εισόδημά τους δεν είναι μεγαλύτερο από το ετήσιο εισόδημα του ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη που αμείβεται με το γενικό κατώτατο όριο ημερομισθίου που ισχύει κάθε φορά, υπολογιζόμενο επί 25 ημερομίσθια το μήνα.

`Αρθρο 19
`Αδεια γονέα για παιδί με νόσημα που απαιτεί μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων του ή αιμοκάθαρση

Στους φυσικούς ή θετούς γονείς παιδιού ηλικίας ως δέκα έξι (16) ετών συμπληρωμένων, το οποίο πάσχει από νόσημα που απαιτεί. μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων του ή αιμοκάθαρση, χορηγείται πρόσθετη άδεια δέκα (10) εργασίμων ημερών ετησίως. Η άδεια αυτή είναι με αποδοχές και χορηγείται και στους δύο γονείς επιπλέον της άδειας που δικαιούνται από άλλες διατάξεις.

`Αρθρο 20
`Αδεια λόγω θανάτου συγγενούς

Στους εργαζόμενους της παρούσας χορηγείται άδεια δύο (2) ημερών με αποδοχές σε περίπτωση θανάτου συζύγου ή τέκνων ή γονέων ή αδελφών.

`Αρθρο 21
`Αδεια εξετάσεων σε μεταπτυχιακούς φοιτητές

Όσοι συμμετέχουν σε πρόγραμμα για μεταπτυχιακό δίπλωμα, ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης, ή διδακτορικό δίπλωμα ΑΕΙ, και ΤΕΙ της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, δικαιούνται αδείας 10 εργασίμων ημερών. Η άδεια αυτή είναι άνευ αποδοχών, χορηγείται σε συνεχείς ημέρες ή τμηματικά και ανεξάρτητα από την ηλικία του/της δικαιούχου και ισχύει μέχρι δύο έτη.

`Αρθρο 22
Σπουδαστική άδεια μετ΄ αποδοχών

Για όσους σπουδάζουν σε ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα ΑΕΙ, ΤΕΙ και πρέπει να συμμετάσχουν σε εξετάσεις, χορηγείται δύο φορές το χρόνο άδεια πέντε (5) ημερών κάθε φορά μετ΄ αποδοχών.

Προϋπόθεση είναι η επιτυχία του σπουδαστή κατά την προηγούμενη εξεταστική περίοδο σε ένα μάθημα τουλάχιστον, αποδεδειγμένα. Η άδεια αυτή χορηγείται για όσα έτη προβλέπει το πρόγραμμα σπουδών του ιδρύματος, προσαυξημένα κατά δύο έτη. Αν ο σπουδαστής δεν ολοκληρώσει τις σπουδές του στο χρόνο αυτό δεν δικαιούται πλέον σπουδαστικής άδειας μετ΄ αποδοχών. Η άδεια μετ΄ αποδοχών συνυπολογίζεται και δεν αθροίζεται με την άδεια άνευ αποδοχών που προβλέπεται από τις διατάξεις του Ν. 1346/83 και της ΕΓΣΣΕ της 2-4-1996.

`Αρθρο 23
`Αδεια λόγω AIDS

Οι εργαζόμενοι της παρούσας, που έχουν υπηρεσία μέχρι τεσσάρων (4) ετών στον ίδιο εργοδότη, οι οποίοι (-ες) είναι φορείς ή πάσχουν από AIDS και έχουν κριθεί ικανοί προς εργασία, δικαιούνται, από τη γνωστοποίηση στον εργοδότη, επί πλέον άδεια ενός μηνός με αποδοχές, για κάθε ημερολογιακό έτος, που λαμβάνεται τμηματικά ή συνολικά, ανάλογα με τις ανάγκες του εργαζόμενου.

`Αρθρο 24
Αλλοδαποί εργαζόμενοι

Οι αλλοδαποί εργαζόμενοι πρέπει να διευκολύνονται στην εργασία τους προκειμένου να διεκπεραιώνουν διατυπώσεις που έχουν σχέση με την άδεια παραμονής. και εργασία τους. Για το σκοπό αυτό δικαιούνται αδείας δύο (2) ημερών με αποδοχές κάθε φορά που αιτούνται αδείας παραμονής και εργασίας. Επιπλέον, πρέπει να παρέχεται στους αλλοδαπούς εργαζόμενους οποιοδήποτε έγγραφο κρίνεται επιβεβλημένο από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία περί αλλοδαπών, προκειμένου να μπορούν εγκαίρως να ρυθμίζουν ζητήματα σχετικά με τη νόμιμη παραμονή και εργασίά τους στην Ελλάδα.

`Αρθρο 25
Προστασία της απασχόλησης των, «εξαρτημένων ατόμων» κατά την περίοδο της απεξάρτησης

Δεν επιτρέπεται η απόλυση «εξαρτημένου» ατόμου εξαιτίας της εξάρτησης, εφόσον αποδεδειγμένα μετέχει σε πρόγραμμα απεξάρτησης και για τέσσερις (4) μήνες από την υπαγωγή του στο πρόγραμμα αυτό και για μια φορά.

`Αρθρο 26
Παρακράτηση συνδικαλιστικής εισφοράς

Όλες οι επιχειρήσεις που υπάγονται στην απόφαση αυτή παρακρατούν από τη μισθοδοσία των εργαζομένων τη συνδικαλιστική συνδρομή που έχει, ορίσει η συνδικαλιστική οργάνωση στην οποία ανήκουν και το ποσό της οποίας γνωστοποιείται στις επιχειρήσεις με έγγραφο της αντίστοιχης πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης. Η συνδικαλιστική συνδρομή αποδίδεται στη δικαιούχο συνδικαλιστική οργάνωση ανά εξάμηνο και κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανακοινώσει αυτή στην επιχείρηση. Εργαζόμενοι που δεν επιθυμούν την παρακράτηση της συνδικαλιστικής συνδρομής ανακοινώνουν αυτό, με δήλωσή τους προς την δικαιούχο συνδικαλιστική οργάνωση, η οποία και κοινοποιεί τη σχετική δήλωση προς τον εργοδότη.

`Αρθρο 27

Για τους εργαζόμενους που ρυθμίσεις που προβλέπονται ομοίων ρυθμίσεων καλύπτει η παρούσα ισχύουν και όλες οι θεσμικές από την ΕΓΣΣΕ 2006-2007 και των προηγουμένων ομοίων ρυθμίσεων.

`Αρθρο 28

Αναλυτικός πίνακας με τις αποδοχές των εργαζομένων, όπως διαμορφώνεται με τον συνυπολογισμό των επιδομάτων της παρούσας Σ.Σ.Ε., προσαρτάται σ΄ αυτήν και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της.

`Αρθρο 29
Ισχύς προηγούμενων όρων

Αποδοχές ανώτερες από αυτές που καθορίζονται με την παρούσα απόφαση ή ευνοϊκότεροι όροι εργασίας που προβλέπονται από νόμους, διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις, τις ΕΓΣΣΕ, κανονισμούς εργασίας, έθιμα, εσωτερικούς κανονισμούς, επιχειρησιακή πρακτική, καθώς και οι όρό. ατομικών συμβάσεων εργασίας δεν θίγονται από τις ρυθμίσεις της παρούσας και εξακολουθούν να ισχύουν.

`Αρθρο 30
Διάρκεια

Η ισχύς της παρούσας, με τις παραπάνω διακρίσεις, αρχίζει από την 1-1-2006.

Ημερομηνία Κατάθεσης: 30 Νοεμβρίου 2006

ΤΕΝΤΟΠΟΙΙΑ, ΣΚΗΝΟΠΟΙΙΑ, ΟΜΠΡΕΛΟΠΟΙΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΛΥΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

1. ΣΗΜΑΔΕΥΤΗΣ/ΤΡΙΑ, ΚΟΠΤΗΣ/ΤΡΙΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΫΠ/ΣΙΑΣ ΒΑΣΙΚΟ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΡΙΕΤΙΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΝΟΛΟ ΑΓΑΜΩΝ ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΓΑΜΩΝ
ΔΑ 55/2006 0-5-10-15-20-25%
1/1/2006 1/1/2006 1/1/2006
31/8/2006 10% 5% 31/8/2006 31/8/2006
0-3 30,00 0,00 3,00 1,50 31,50 34,50
3-6 30,00 1,50 3,00 1,50 33,00 36,00
6-9 30,00 3,00 3,00 1,50 34,50 37,50
9-12 30,00 4,50 3,00 1,50 36,00 39,00
12-15 30,00 6,00 3,00 1,50 37,50 40,50
15 και άνω 30,00 7,50 3,00 1,50 39,00 42,00

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΫΠ/ΣΙΑΣ ΒΑΣΙΚΟ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΡΙΕΤΙΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΝΟΛΟ ΑΓΑΜΩΝ ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΓΑΜΩΝ
ΔΑ 55/2006 0-5-10-15-20-25%
Από 1/9/2006 10% 5% Από 1/9/2006 Από 1/9/2006
0-3 31,00 0,00 3,10 1,55 32,55 35,65
3-6 31,00 1,55 3,10 1,55 34,10 37,20
6-9 31,00 3,10 3,10 1,55 35,65 38,75
9-12 31,00 4,65 3,10 1,55 37,20 40,30
12-15 31,00 6,20 3,10 1,55 38,75 41,85
15 και άνω 31,00 7,75 3,10 1,55 40,30 43,40

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Οι εργαζόμενες σε επιχειρήσεις τεντοποιίας που υπάγονται στη ρύθμιση αυτή δεν απασχολούνται και σε άλλες ειδικότητες πλην των αναφερομένων στην παρούσα. Σε αντίθετη περίπτωση λαμβάνουν προσαύξηση 10% επί του βασικού ημερομισθίου.

ΤΕΝΤΟΠΟΙΙΑ, ΣΚΗΝΟΠΟΙΙΑ, ΟΜΠΡΕΛΟΠΟΙΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΛΥΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

2. ΓΑΖΩΤΗΣ/ΤΡΙΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΫΠ/ΣΙΑΣ ΒΑΣΙΚΟ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΡΙΕΤΙΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΣΥΝΟΛΟ ΑΓΑΜΩΝ ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΓΑΜΩΝ
ΔΑ 55/2006 0-5-10-15-20-25%
1/1/2006 1/1/2006 1/1/2006
31/8/2006 10% 31/8/2006 31/8/2006
0-3 28,30 0,00 2,83 28,30 31,13
3-6 28,30 1,42 2,83 29,72 32,55
6-9 28,30 2,83 2,83 31,13 33,96
9-12 28,30 4,25 2,83 32,55 35,38
12-15 28,30 5,66 2,83 33,96 36,79
15 και άνω 28,30 7,08 2,83 35,38 38,21

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΫΠ/ΣΙΑΣ ΒΑΣΙΚΟ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΡΙΕΤΙΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΣΥΝΟΛΟ ΑΓΑΜΩΝ ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΓΑΜΩΝ
ΔΑ 55/2006 0-5-10-15-20-25%
Από 1/9/2006 10% Από 1/9/2006 Από 1/9/2006
0-3 29,20 0,00 2,92 29,20 32,12
3-6 29,20 1,46 2,92 30,66 33,58
6-9 29,20 2,92 2,92 32,12 35,04
9-12 29,20 4,38 2,92 33,58 36,50
12-15 29,20 5,84 2,92 35,04 37,96
15 και άνω 29,20 7,30 2,92 36,50 39,42
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις τεντοποιίας που υπάγονται στη ρύθμιση αυτή δεν απασχολούνται και σε άλλες ειδικότητες πλην των αναφερομένων στην παρούσα. Σε αντίθετη περίπτωση λαμβάνουν προσαύξηση 10% επί του βασικού ημερομισθίου.