Εγκύκλιος 88/2002 (03/12/2002)

Λειτουργία Τ.Δ.Ε. Υποκ/των ΙΚΑ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΑθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2002
ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Αρ.Πρωτ.: Γ99/147
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 88
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ  
ΤΜΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ  

ΘΕΜΑ:

Λειτουργία Τ.Δ.Ε. Υποκ/των ΙΚΑ.

ΣΧΕΤ: Οι εγκύκλιοι 39/80, 2/97 & 64/2001.

Η Δ/νσή μας μετά από την Ηλεκτρονική Ανάλυση των Τριμηνιαίων Στατιστικών στοιχείων των Τ.Δ.Ε των Υποκ/των σας, διαμόρφωσε τους συνημμένους πίνακες (Γ' Τριμήνου 2002) με τις ενδείξεις που αναγράφονται σε κάθε στήλη χωριστά, από την επεξεργασία των οποίων προέκυψαν τα κάτωθι:

Α. Το σύνολο των εκκρεμουσών ενστάσεων σε ορισμένα Υποκ/τα δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα διότι περιλαμβάνει μόνο τις ενστάσεις που έχουν εισαχθεί στη Γραμματεία της ΤΔΕ, στις οποίες δεν περιέχονται οι ενστάσεις που έχουν υποβληθεί στα τμήματα των Υποκ/των (Παροχών - Εσόδων - Συντάξεων) και για τις οποίες εκκρεμεί η σχετική εισήγηση. Β. Ο αριθμός των αναβληθεισών υποθέσεων είναι μεγάλος και πιθανόν θα μπορούσε να περιοριστεί με τη σωστή κλήτευση των ενδιαφερομένων.

Μετά τα ανωτέρω παρακαλούμε τους Δ/ντές των Υποκ/των:

1. Να τηρείται ενιαίο πρωτόκολλο υποβολής ενστάσεων ώστε να γίνεται σωστή καταμέτρηση από τη Γραμματεία της ΤΔΕ του συνόλου των υποβληθεισών ενστάσεων.

2. Να γίνεται η νόμιμη κλήτευση των ενδιαφερομένων για να αποφεύγεται η καθυστέρηση των εκδικάσεων των υποθέσεων.

3. Να αυξηθεί ο αριθμός των θεμάτων για συζήτηση ανά συνεδρίαση στις περιπτώσεις που υπάρχει μεγάλος αριθμός εκκρεμουσών ενστάσεων.

Για την εξαγωγή πληρέστερων στοιχείων λειτουργίας των Τ.Δ.Ε. σας επισυνάπτουμε το νέο τριμηνιαίο έντυπο μας, και παρακαλούμε από 1/1/2003 να αποστέλλεται συμπληρωμένο στην Δ/νσή μας με τις ενδείξεις που αναφέρονται σ' αυτό.