ΠΟΛ. 1090/2000 (10/03/2000)

Δικαιολογητικά που απαιτούνται για την απαλλαγή από το φόρο του εισοδήματος από εκμίσθωση ή παραχώρηση κατοικιών που εκμισθώνονται ή παραχωρούνται στους πληγέντες από το σεισμό στο Νομό Αττικής της 7ης Σεπτεμβρίου 1999.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝΑθήνα, 10 Μαρτίου 2000
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Αρ.Πρωτ.: 1025616/509/Α΄0012
Δ/ΝΣΗ ΦΟΡ/ΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ (Δ.12) ΠΟΛ. 1090

ΘΕΜΑ:

Δικαιολογητικά που απαιτούνται για την απαλλαγή από το φόρο του εισοδήματος από εκμίσθωση ή παραχώρηση κατοικιών που εκμισθώνονται ή παραχωρούνται στους πληγέντες από το σεισμό στο Νομό Αττικής της 7ης Σεπτεμβρίου 1999.

Σχετικά με το ανωτέρω θέμα, σας πληροφορούμε τα εξής:

1. Όπως είναι γνωστό, από τις διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 8 του Ν. 2768/1999 (ΦΕΚ 273 Α΄) προβλέπεται η απαλλαγή από το φόρο του εισοδήματος από εκμίσθωση ή παραχώρηση κατοικιών που εκμισθώνονται ή παραχωρούνται στους πληγέντες από το σεισμό στο Νομό Αττικής της 7ης Σεπτεμβρίου 1999 και μέχρι το ποσό της επιδότησης που τους καταβάλλεται για την κάλυψη των στεγαστικών τους αναγκών.

2. Για την εφαρμογή των πιο πάνω διατάξεων απαιτείται να συνυποβάλλουν οι υπόχρεοι με τη φορολογική τους δήλωση τα εξής δικαιολογητικά:

α. Επικυρωμένο αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου της κατοικίας την οποία εκμισθώνει ο ιδιοκτήτης ή υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 του πληγέντος από το σεισμό, ότι φιλοξενείται προσωρινά στην κατοικία του

..........................................................................................................................................

(αναφέρεται ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο του φιλικού/συγγενικού προσώπου) καθώς και το χρονικό διάστημα της φιλοξενίας (αναφέρεται η ημερομηνία έναρξης της φιλοξενίας του).

β. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 του ιδιοκτήτη ότι φιλοξενεί προσωρινά στην κατοικία του τον ...................................................................... (αναφέρεται ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο του φιλικού/συγγενικού προσώπου).

γ. Επικυρωμένο αντίγραφο αποδεικτικού καταβολής ή βεβαίωσης του αρμόδιου Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Τ.Α.Σ.), από το οποίο να προκύπτει το ονοματεπώνυμο του επιδοτούμενου, το ποσό της επιδότησης και το χρονικό διάστημα που αφορά αυτή.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΟΥΝΑΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ